There are no ads, please add some


Sinkgraven fit voor wedstrijd, Viergever nog niet zeker

0911ajax-vitesse_viergever

Doordat Nick Viergever al weken sukkelt met spierklachten, is het mogelijk dat hij morgen de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo zal missen. Peter Bosz zegt hierover: ‘Het lijkt niet zo ernstig maar ik ben altijd voorzichtig met spierklachten.’

Gelukkig hebben we als vervanger voor Nick Viergever Jaïro Riedewald achter de hand want hij is wel fit en gebrand om te spelen. Daley Sinkgraven heeft gisteren een hele training kunnen volhouden  en lijkt geen last meer te hebben van zijn voetblessure. ‘Gelukkig heeft hij geen terugslag gekregen’, zegt Peter Bosz over Daley.

Mocht Ajax Celta de Vigo morgen verslaan dan zal het overwinteren in de Europa League. Heel terecht geeft Bosz aan dat Ajax op moet passen: ‘Het is een goede ploeg, maar heeft wel degelijk zwaktes. De sleutel zal zijn wie er het beste in het spel komt’. De hoofdtrainer is, net als de meeste supporters,  tevreden over André Onana. ‘Hij is heel allround en doet het geweldig. Zeker voor zijn leeftijd’, besluit hij.


Gerelateerde posts

34 reacties

   1. Litmanen

    Riedewald is geen verzwakking in het centrum, Tete op rechts wel. We moeten vooruit voetballen tegen Celta, daar kunnen we Tete niet bij gebruiken. Zeker niet als Traore boijft staan op rechtsbuiten.
    Daar heb ik persoonlijk meer problemen mee.
    Als we daar steeds balverlies lijden dan helpt geen enkele goede back op den duur.

    1. HURBIE

     Moeten nu Dijks op de linksback positie zetten hij heeft ervaring op die plek ,en Sinkgraven niet dat is alleen maar een uitprobeerseltje van BOSZ

     1. 11Younes11

      Tegen Celta wordt het dus:
      Dijks – Riedewald – Sanchez – Veltman

      Maar als iedereen fit is, zou ik spelen met:
      Riedewald – Sanchez – Tete – Veltman
      Onderbouwing: Dijks komt gewoon tekort voor het niveau van Ajax, Tete is aanvallend niet goed genoeg, maar verdedigend een beest en heeft vroeger centraal achterin gespeeld.

 1. dickst14

  Geen risico nemen en Riedewald en Dijks opstellen. En voor de zekerheid ook maar Tete voor Veltman.

  1. Litmanen

   Probeer eens in twee zinnen uit te leggen waarom je een back wilt vervangen die de laatste vuer wedstrijden minimaal een 7 scoorde. Ik schrijf minimaal.
   Nou kom maar op met je voetbaltechnische analyse.

   1. Litmanen

    En, dan ook nog eens een vervanger die tegen Kozakkenboys een 4 scoorde. Was ik even vergeten…..

   2. dickst14

    Omdat Veltman verdedigend zwakker is dan Tete en aanvallend vermogen hebben we genoeg. Na v Rhijn is Veltman je nieuwe lievelingetje dus.

     1. dickst14

      Dat is makkelijk zeg. Allen die reserve staan hebben momenteel geen wedstrijdritme. Dus we gaan ook niet meer wisselen en blijven zo door gaan met dezelfde 11???

     2. HURBIE

      Hoop het niet, maar er moet meer gewisseld worden dan hou je iedereen in wedstrijd ritme

     1. dickst14

      Ik hoop maar dat youness zich iets verbetert dan en iets meer dan 1 assist en 0 goals af gaat leveren in het restant vd competitie. Traore idem dito.

    1. Litmanen

     Nee dickst, heb een hekel aan backs die niet weten dat voetbal gespeeld wordt om uiteindelijk bij het andere doel uit te komen (Tete)

     1. dickst14

      Ja en om bij het andere doel uit te komen heb je de bal nodig en als je die niet hebt moet je hem veroveren. Tete

     2. De seijs

      Als we Veltman nou eens rechts over de zijlijn zetten. En Tete links voor de rechter zijlijn zetten. Dan zijn we er toch uit!

   3. vak411

    Juist Litmanen… waarom Veldman vervangen terwijl hij prima speelt.. helemaal klaar met die arogante tete.. of hebben jullie niet gezien hoe hij over ons supporrers praat? Laat ie maar bewijzen dat hij i. De basis hoort

  1. KBouter

   Denk het niet, Viergever heeft een uitstekende drive naar voren, zoals een opkomende CV hoort te spelen in het Ajax systeem.

   1. afcadeluxe

    klopt maar hij kan niet spelen morgen,dus is jairo nu aan de beurt,denk dat het afhangt van de tegenstander of het beter is met meer drive naar voren te spelen

 2. -buitenkantje rechts-

  Riedewald voor Viergever en Dijks voor Sinkgraven.. Heb je een prima defensie!

 3. EugAjax

  Ik ben voor spelers vervangen door spelers die ook voor dezelfde positie zijn opgeleid. Riedewald is gewoon goede vervanger voor evt Viergever. Verder opstelling blijven aanhouden hoewel ik persoonlijk Traore zou vervangen voor Cerny.

 4. Dagrump

  Onana
  Tete sanchez riedewald dijks
  Lasse klaassen ziyech
  Traore dolberg cherny
  En dan dijks en tete tot aan de middenlijn en verder niet. En traore moet veel meer op rechts blijven en voorzetten gaan geven !

Reageren is niet mogelijk.