There are no ads, please add some


André Onana: ‘Jasper Cillessen is goed, maar ik ben beter’

0918heracles-ajax_onana

André Onana kwam in januari 2015 van Kameroen naar Ajax en dat viel de eerste doelman wel een beetje tegen. Niet Nederland, Amsterdam en Ajax maar aan de kou kon hij maar moeilijk wennen. In Voetbal International vertelt  zijn  manager Albert Botines: ‘In het begin had hij het niet gemakkelijk in Nederland. Hij kwam in januari bij Ajax, midden in de winter. André dacht in zijn eerste weken dat hij gek werd. Hij had het zo ontzettend koud. Elke dag belde hij me met de wens dat het snel warmer zou worden’

‘Toch liet hij zich niet kennen en leerde zich steeds beter aanpassen aan zijn omgeving. Geduld was daarbij het toverwoord. Niet alleen buiten de lijnen, maar ook erbinnen. André merkte dat zijn kans op een dag moest komen, maar wanneer? Dat was soms best lastig. Hij heeft me al zo vaak gezegd: Jasper Cillessen is een goede keeper, maar ik ben beter. Nu mag hij dat laten zien’, besluit Botines.

Wie zou er op goal moeten staan?

 • André Onana (89%, 104 Stemmen)
 • Tim Krul (11%, 13 Stemmen)
 • Diederik Boer (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmen: 117

Laden ... Laden ...

Gerelateerde posts

30 reacties

  1. Litmanen

   In aanleg is hij een betere keeper, maar in rust en ervaring nog lang niet. Je ziet het bijvoorbeeld bij een kleine voorsprong van Ajax in de slotfase van een wedstrijd.
   In plaats van een minuut te nemen voor een uittrap jaagt hij de ballenjongens op hem zo snel mogelijk te bedienen en de bal in het spel te brengen. Het is geen uitzondering, want het valt mij wekelijks op.
   Hij zou hierin meer gecoached moeten worden.

   Maar in aankwg: een toptalent!

   1. HURBIE

    Hij is ook zeer zeker goed als hij zichzelf zo blijft doorontwikkelen word hij een echte TOPPER
    Maar mag de eerste paar jaar niet weg

    1. De Ajacied

     Klopt allemaal jongens,
     Maar alleen al zijn zelfverzerkerdheid vind ik echt TOP hoor,
     Bewaar de rust en je komt héél ver denk ik
     ❌❌❌

  1. De seijs

   Hoop dat Andreee de beste keeper wordt van de wereld. En dat hij zeker nog 4 jaar bij ajax blijft.

 1. dickst14

  Mooi een beetje branie en zeker als hij het ook waarmaakt. In het begin vond ik hem te onrustig, maar momenteel is het een hele goede keeper. Ben benieuwd, maar denk niet als hij zo doorgaat dat Krul hem gaat vervangen als hij fit is.

  1. 11Younes11

   Krul moet gewoon terug naar Newcastle, kost alleen maar een hoop geld. Het zou een prima deal geweest zijn, maar nu Onana boven verwachting presteert, gewoon huurcontract beëindigen.

 2. Steviemore

  Nou, hij is niet direct van Kameroen naar Amsterdam gekomen. Hij heeft even mogen aclamatiseren in Barcalona naar mijn weten

  1. HURBIE

   Helemaal voor zijn leeftijd een hele goeie keeper en prof
   Ga er maar aanstaan zover van huis en familie

 3. JohnDoe77

  Ik vind het tot nu toe prima lopen met Onana op doel! Hopelijk gunt Peter Bosz onze geblesseerde huurling nog een half jaar extra herstel en dan hebben we sociaal ook iets bijgedragen aan het Nederlands voetbal. Kunnen wij lekker de ervaring van Onana en de toekomstige marktwaarde opkrikken! Houd dr 0 André!

 4. paulvos

  Het is maar goed voor hem ( en ook voor Ajax ), dat er niet meer zulke winters zijn als 30/40 jaar geleden, hij staat aardig te keepen die jongen.

 5. pacotaco

  zijn zaakwaarnemer zegt dat hij beter is dan cillisen niet onana. de kop van het artikel klopt dus niet

  1. FrankiC

   Als we dan toch aan het tekstverklaren zijn. De kop klopt wel, alleen is de opmerking uit tweede hand. Onana heeft het zelf gezegd.

 6. fjonkman

  Wie denkt er nog aan Krul, nu Onana als een beest in de goal staat? Laat hem maar lekker staan en ervaring opdoen, dan gaan we nog heel veel plezier aan hem beleven!!

 7. fjonkman

  Offtopic: Waarom scrolt het bericht zo vreemd? De helft van de pagina blijft staan zodat het erg lastig leesbaar is…

Reageren is niet mogelijk.