There are no ads, please add some


De Ligt: ‘Ik moest in het kamertje van Bosz komen en hij zei maar een ding: ‘Basis’

0921ajax-willem2-deligt

Matthijs de Ligt maakte woensdagavond in het bekerduel tegen Willem II zijn debuut in het eerste elftal en scoorde volgens goed Amsterdams gebruik. Het was een debuut wat hem nog lang zal heugen, zo laat de verdediger weten tegenover Fox Sports.

‘Dinsdag moest ik plots bij trainer Bosz op zijn kamertje komen en het enigste wat hei zei was ‘basis’. Ik keek hem aan en dacht wat zegt u nu allemaal. Het moest even doordringen want we hadden daarna gelijk nog een training. Na afloop moest ik natuurlijk eerst even het thuisfront appen van ‘he ik sta morgen basis bij het eerste’. Dat je dan ook nog scoort is natuurlijk helemaal heerlijk. Het was een goede voorzet van Hakim en eigenlijk hoefde ik hem alleen maar te schampen. Het is mijn eerste wedstrijd, ik ben nog nergens. Ik moet proberen zo veel mogelijk minuten te maken. Dit is een mooi begin’.

Bron: Fox Sports

 


Gerelateerde posts

50 reacties

    1. Charka53

     Laat hem maar De seijs hij verbeterd graag anderen .Maar even over De Ligt deze jongen is een echte verdediger die maar snel naar het eerste moet komen een gewone jongen net als Klaassen daar kunnen blij mee zijn.

     1. De seijs

      Ja Charka53 je hebt gelijk. En dat soort figuren klagen over van Gaal dat het een schoolmeester is. Maar over De Ligt en klaassen het zijn echte nuchtere Hollandse jongens daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Ook daarmee heb gelijk. Top

     2. De seijs

      Laat ze maar Clarka53 over voetbal hier kunnen ze niet mee praten beetje dom haha. En dan gaan ze voor van Gaal spelen. Haha stumpers 🙂

     3. Indojood

      Flauw om Charka53 zo aan te pakken. Hij heeft hier nog nooit iets gezegd wat inhoudelijk niet door de beugel kan.

     4. Charka53

      Ze Indojood leuk dat je het voor me opneemt , maar er is niets negatiefs over mij gezegd ( geschreven) hoor.

     5. Indojood

      Het ging toch om de spellingscontrole? Hebben we allemaal wel eens last van. Ik heb alleen bij de seijs wel eens er wat van gezegd omdat hij zich profileerde als echte Nederlander en ik was voor hem een gekleurde buitenlander. Dan ben ik graag bereid om dat even te ontkrachten. ?

 1. BobbyHaarms

  Nou…Bosz mag van het elftal van gisteren er aanstaande zaterdag wel minimaal 8 in de basis zetten..

   1. BobbyHaarms

    Schöne vanaf nu ook elke week in Peter zijn kamer aub. Die man blijft zich keer op keer bewijzen als hij mag starten maar staat er de week erna meestal weer naast….onterecht! Toeval of niet, maar het voetbal is zonder Lasse meestal ook niet om aan te gluren. Gewoon lekker starten in de basis, samen met Ziyech op het middenveld. Wedden dat er meer te genieten valt?

    1. Indojood

     Schitterend om te zien hoe zo’n speler op latere leeftijd zichzelf opnieuw kan uitvinden wanneer hij op een andere positie wordt gezet.

     1. Indojood

      Toch wel zonde, die jaren op rechtsbuiten. Hij vulde dat ook goed in maar zo haal je niet alles eruit.

     2. BobbyHaarms

      Klopt, op rechtsbuiten heb je niet veel aan hem, Ziyech idem. De kwaliteiten van je spelers moet je gewoon optimaal benutten en gisteren was daarvan een prachtig voorbeeld.

  1. HURBIE

   Geweldig als je op 17 jarige leeftijd zo’n wedstrijd speelt echt top
   Voor zeer niks en blijf zo doorgaan ,je word en bent een topper

 2. dickst14

  Hopelijk gaan we nog jaren van hem genieten en als hij zo gaat spelen zoals hij als B junior al in de A jeugd uitblonk dan hebben we een verdediger van wereldklasse.
  Ik denk dat Wim Jonk gisteren eindelijk ook genoten heeft.

   1. HURBIE

    Dat zie je aan de manier van voetballen dat het de hand van Jonk is
    Dit soort gaan met hun hele ziel en zaligheid erin
    Dus SNEL Jonk terughalen

 3. JohnDoe77

  Soms heb je ook niet veel woorden nodig! Hopelijk volgende wedstrijd alleen “Weer!”. Succes kerel!

 4. Michel6172

  Tis een geweldige droom debuut geweest kerel, het zelfde geld voor Nouri. Een genot om naar te kijken. Er zat weet pit in de wedstrijd. Een ding wat zo gemist werd bij Ajax.

 5. -buitenkantje rechts-

  17 jaar en al met zo’n fysiek!
  Speelde gisteren foutloos.. Groot talent deze jongen.. Samen met Heiko geen gek duo..Ben benieuwd hoe hij met Sanchez functioneert.

 6. Indojood

  Heerlijke speler. Toch wel apart Bosz wordt beschimpt als hij een jong talent voor de leeuwen gooit, FdB, LvG en Johan krijgen hiervoor credits. Ben lang niet met alles eens wat Bosz doet en ik heb nog steeds twijfels maar hiervoor verdient hij een compliment. Kennelijk heeft hij De Ligt genoeg geobserveerd of laten observeren om deze beslissing te nemen.

  1. Widi

   Ik zie Bosz bij alle thuiswedstrijden van Jong Ajax. En de Ligt speelt daar altijd heel goed. Dus eigenlijk is het logisch…..maar dat is logisch.

 7. Ajax belg

  bij jeugd lopen nog toptalenten. ga daar juist mee omen laat ze al eens een fout maken . top van Bosz. het houd andere spelers wakker

 8. RonJ64

  Basis !..Top, maar Communicatie en S6 wensen, is voor een nieuwkomer ook fijn, net als met Ziyech net nieuw, maar t hoogste Direct verwachten, DeLigt heeft vertrouwen nodig, geen TE hoge verwachtingen in ene !

     1. In memory of Johan Cruijff

      Niet alleen de f en de v haha de z en de c ook en dubbele o ipv enkele. 🙂

     2. Widi

      Het was niet mijn bedoeling om Hurbie te schofferen. Ik was serieus. Daarom zei ik ook niets over de andere letters.

     3. In memory of Johan Cruijff

      Sorry, dat had ik ff gemist 🙂 Ik schoffeer ook niet, ik zag de humor in het woord. Het woord van 2016.

 9. afcadeluxe

  dat kan een mooi duo worden,de ligt en sanchez,vond het wel goed dat bosz hem liet debuteren met westermann,daar heeft de ligt meer aan zolang sanchez alleen spaans spreekt

Reageren is niet mogelijk.