There are no ads, please add some


Bosz: ‘Er kwamen vanavond wel vijf spelers in aanmerking voor Ajacied van de wedstrijd’

0725peter_bosz

Peter Bosz beseft zich terdege dat hij na de wedstrijd tegen Willem II beschikt over een selectie met spelers die allemaal in aanmerking komen voor een plek in het eerste elftal. Bosz stelde maar liefst tien andere spelers op als afgelopen zondag tegen Heracles maar zag uiteindelijk een prima spelend Ajax, en dat maakt het er voor de trainer niet makkelijker op in de aanloop naar de thuiswedstrijd met PEC Zwolle van aanstaande zaterdag.

‘De jongens die tegen Willem II hebben gespeeld maken het mij lastig want ze hebben allemaal laten zien dat zij moeten spelen. Als ik bijvoorbeeld een Daley Sinkgraven bekijk dan heeft hij het prima gedaan als linksback en heeft bijna geen fout gemaakt. Ook de debutanten pasten zich moeiteloos aan. Voor aankomende zaterdag zal ik weer keuzes moeten maken en dat is niet moeilijk als jongens niet presteren maar in dit geval zal ik spelers moeten teleurstellen, maar het moet wel gebeuren. Het doel van ons blijft om wedstrijden overtuigend te winnen  en met dat doel voor ogen zet ik een elftal neer wat een tegenstander kan verslaan. Vanavond was Sinkgraven voor mij de Ajacied van de wedstrijd maar eigenlijk had ik wel vijf jongens deze titel kunnen geven’.

Bron: Ajax.nl

 


Gerelateerde posts

58 reacties

   1. De seijs

    Dus Bosz de beste moet spelen. En El Ghazi in de uitverkoop dat wordt hem niet meer. Tijd voor Cerny op rechtsbuiten.

   2. De Ajacied

    Mooi he om te zien dat er weer heel veel talenten aankomen, echt super,
    Ben zuinig op deze gasten hoor
    ❌❌❌

  1. BobbyHaarms

   Sinkgraven deed het zeker naar behoren. Maar wat te denken van Schöne samen met Ziyech?! Strooien met prachtige balletjes, links, rechts, altijd aanspeelbaar, dreigend, snelheid! Wat mij betreft laat Bosz Gudelj voorlopig even lekker op het bankie zitten en mag Klaassen zijn handje vast gaan houden. Met alle respect, maar dit middenveld is een verademing t.o.v waar we al weken tegenaan zaten te gluren.

   Hele elftal krijgt een dikke pluim, al was El Ghazi de enige die wederom teleurstelde. Denk dat Cerny daar maar eens een poosje moet gaan staan..

   1. rickert

    Klaassen met zijn scoringsvermogen in een draaiend team, is opzich ook best lekker denk ik hoor. maar ja, het wordt wel druk daar op het middenveld!

    1. Litmanen

     Scorend vermogen genoeg. Elke corner en vrije trap is levensgevaarlijk met Ziyech en Schone! Dat dichtlopen voorin van Klaassen heb ik niet gemist gisteren.
     En laten we eerlijk zijn, gister duidelijk te zien dat Riedewald veel meer verdediger is dan Schone.
     Dus Riedewald gewoon weer links in het centrum.
     Veder vind ik Sinkgraven een openbaring en Tete goed, maar Willem ll was langs de vleugels wel heel armoedig.
     Niet een fatsoenlijka aanval op links en twee op rechts gezien. En zelfs daar was Dailey de baas.

   2. Cootje Adriaanse

    Helemaal mee eens! Schöne (wat een respect voor die gozer hoe die elke keer er weer staat met zijn continue rol als wissel) en Ziyech samen op het middenveld is een VERADEMING!

    1. HURBIE

     Echt gebleken dat je niet zonder SCHONE kan in dit team en op die plaats
     Wat een heer en meester was hij op het middenveld

 1. dickst14

  Ze waren allemaal goed op El Ghazi na. vooral De Light. nu al op die leeftijd. Dat wordt onze Beckebauer.

   1. Rickie

    De ligt is echt een held wat een speler hopelijk binden ze hem voor de komende 10 jaar !!!! zulke spelers als hem zorgen voor champioens leagu beker !!!!!

  1. HURBIE

   El GHAZI moet El GHAZI wezen en niet denken dat hij Ronaldo is
   Even met je voeten op aarde komen

 2. rickert

  Okay dit vind ik echt gelul. Sinkgraven? Hij viel niet tegen, maar dit is jezelf eer in de schoenen schuiven, omdat je aparte beslissing niet verkeerd uitpakte. Die jongen is (iig nóg niet) geen linksback, . Schone was de top vanavond, niet Sinkgraven.

  1. Litmanen

   Onzin, Sinkgraven speelde foutloos op een plek waar hij nog nooit gespeeld had. Complimenten. Niet voor Bosz maar voor Sinkgraven.
   Hij bewijst wat ik steeds zeg: toppertje die niet zeikt en zijn best blijft doen.
   Als Boer geblesseerd is maar eens op doel proberen, want Onana hebik zeker niet gemist!

   1. Geroldkohlen

    omdat onana 1 wedstrijd slecht gekeept heeft?? nou dat vind ik wel mee vallen! sinkgraven was goed op linksback maar niet de beste, dat waren idd lasse en hakim. degene die ik niet miste waren veltman, viergever, gudelj. ik hoop dat Bosz inziet dat Ziyech echt op het middenveld hoort en lasse op 6 zet ,riedewald terug in het centrum. en als hij toch traore gaat gebruiken ,dat hij dan op rechts komt te staan en anders cerny. tete moet hij laten staan! ik vind nu wel dat Bosz de meeste spelers die gisterenavond speelden, moet belonen met een basis plek op de zelfde posities waar ze gisteren speelden. nouri en de ligt moeten nu ook echt meer minuten gaan maken dat hebben ze verdiend!! als Bosz nu toch weer terugvalt naar zijn oude gewoontes met de opstelling, dan vind ik dat hij kan opdonderen!

    1. Litmanen

     Ik ken jouw persoonlijke voorkeur voor Tete, maar hij had gisteren echt geen tegenstander en nog speelde hij meestal breed of terug.
     Samen met Gazi niet echt bij de besten. Sinkgraven was een openbaring op die plek, maar dat hij kon voetballen wisten we al. Goed ventje.

     1. Geroldkohlen

      litmanen sorry hoor, maar tete heeft laten zien wat verdedigen is. en speelden wel degelijk vooruit en ik zat in het stadion!!! weet niet welke wedstrijd je gezien hebt! wat dat betreft ben ik eerlijk, ik heb ook altijd een zwak van El ghazi gehad maar hij is zwaar uit vorm ,dus terecht op de bank. zelfde geld voor bazoer, al speelde hij gisteren ook erg goed! speel je klote dan moet je banken! deed jij maar eens vaker zo kritisch praten over jou lieverdjes! en sinkgraven een openbaring beetje overdreven hij speelde goed aanvallend nu wil ik hem eens zien verdedigen, en fysieke duels winnen kijken of hij zich daarin kan ontwikkelen. verdedigen is namelijk de eerst taak van een verdediger! ook om even terug te komen op tete , als je rechtsbuiten niet in vorm dan ga je hem ook niet inspelen. dan speel je iemand aan die in vorm is in de wedstrijd als verdediger, zoals lasse, Ziyech of je speelt breed om via de andere kant aan te vallen . omdat je rechtsbuiten geen inbreng heeft ,allemaal logische dingen. als jezelf gevoetbald hebt op een beetje niveau, of verstand hebt dan zie je dat!

 3. Michel6172

  Ja ik vond Schöne ook geweldig spelen, echt een topper die gast. Ook belangrijk is dat er rust heerst in het doel en daar zag ik een hele verandering met de Boer in het goal. Ziyech?? Prachtige schot in z’n poten hey, echt op maat. Zijn goal was niet een goal waar hij zelf trots op zou zijn maar ik weet zeker dat het wel een opluchting voor hem geweest is. We gaan vaak van hem genieten als Peter hem op deze plek houd. Al met al, ik heb vanavond echt genoten. Hopelijk wordt dit het begin van een positieve steigende lijn, zodat de spelers en supporters weer kunnen genieten van ons Ajax. ?wzawzdb?

 4. SPHAFCA

  Beste wedstrijd sinds Ajax – Barcelona. Lekker allemaal laten staan (alleen Cerny basis voor el Ghazi). Heb genoten.

 5. Oosterse Ajacied

  Heerlijke wedstrijd. Ook Westerman een dijk van een wedstrijd gespeeld. Ben benieuwd of Bosz lef heeft en het gross laat spelen. Zou mij niks verbazen als de oude elf er weer staan en van deze jongens er een paar mogen invallen.

 6. Wandapanda

  Heb genoten van de wedtrijd. De uitslag was duidelijk (had wel 8-0 kunnen worden) maar het vertoonde spel liet eindelijk weer eens het Ajax zien waar we zo naar snakken. Bravour, durf en acties om van te genieten. Vond ze stuk voor stuk goed en als er dan toch een genoemd moet worden: Schone. Geweldig. Wat een modelprof en wat een goede voetballer. Heel goed dat hij Ajax trouw is gebleven.

  1. f-side64

   ja bosz kan nu niet meer schone negeren mocht hij dat wel doen dan moet hij met onmiddelijke ingang de zak krijgen schone deed in 90 min. meer goed dan gudelj in 18 maanden.

 7. f-side64

  ik zag spelers die na gister zeker in de basis moeten staan de rest van het seizoen ik noem schone de boer cerny nouri ziyech casseirra dolberg tete en bazoer.

  1. dickst14

   In ieder geval is er keus zat. Maar het belangrijkste is dat er voetbal op het middenveld is. Dus om te beginnen Ziyech i.p.v Gudelj. En Schone indien ze niet functioneren i.p.v Klaassen of Riedewald. Dolberg vaste spits.

 8. paulvos

  Ik kan er met mijn Ajax pet nog steeds niet bij dat er in de competitie van die gasten is verloren en dat Roda ook nog eens 1 punt heeft weten te behalen, sorry hoor maar ik heb nog altijd geen vertrouwen in die man.

 9. Iceman

  Bosz moet niet zo zeiken en dit Elftal zoveel mogelijk intact laten en voetballen om te beginnen moet hij Boer op doel zetten zo lang Krul nog niet reddy is om te spelen. En als iemand dit weer verkloot dan is dat Bosz en kan hij wat mij betreft op rotten en hij was weer krities over Ziyech hij was een van de betere spelers gisteren…. Bosz is een azijn seiker.

  1. Velibor

   Ja ik snap eigenlijk niet waar drs P naartoe wil want gister was toch gewoon weer een potje des Ajax en dat met gasten die geen basisplaats hebben dus wil zaterdag wel es zien wat ie gaat doen haha,zei gister al van ik lach me dood als ze met 4-0 winnen want dan heeft ie pas echt een probleem nou is et 5-0 dus het zal mij benieuwen,ik zou zeggen gewoon staan laten en kijken wat er gebeurt,misschien Riedewald er nog ergens tussen achterin dan maar tegen pec kun je de gok nog wel wagen,Bazoer ook een verademing,wat kan dat jong toch voetballen,net zo makkelijk !

 10. Germain

  Willem II is geen graadmeter of scherprechter. Een lastig maar mooi karwei voor Bosz om deze selectie (20 goeie spelers) in balans te houden. Het ontloopt elkaar weinig, maar de veelzijdigste spelers komen vanzelf boven drijven en winnen de strijd van de anderen in de nog volgende 40 wedstrijden? Succes trainer en maak er een geweldig seizoen van.

 11. Jimmy1971

  Opvallend dat spelers die zo weinig samenspelen , schijnbaar wel zo kunnen spelen als Bosz en de supporters willen ..
  Hij moet nu echt in de basiself gaan doorselecteren !
  Wordt Sinkgraven nu de nieuwe Emanuelson ?!
  En El Ghazi , die is het gewoon echt even helemaal kwijt , zelfs in een swingend Ajax ..

 12. Kevke87

  vooral gudelj en veltman op de bank houden nu. bazoer kan die rol van gudelj prima vervullen mits je hem vertrouwen geeft. Want hij is groot en sterk. fysiek dus in orde en alleen voetballend ook nog eens beter.
  Tete ipv veltman en het zal prima lopen. middenveld met ziyech Bazoer en klaassen

  1. BobbyHaarms

   Precies Kevke, al mag van mij Klaassen het met Schöne uitvechten. Beide goede spelers maar ik heb Klaassen gisteren geen seconde gemist.

 13. Johan065

  Ik heb altijd vertrouwen gehad in Sinkgraven. Laat hem nu eens een paar wedstrijden staan. Vond hem gister beter als Dijks het hele seisoen.

 14. In memory of Johan Cruijff

  Ik denk dat Klaassen veel beter speelt met Ziyech naast hem. Dus inderdaad Schone of Klaassen. El Ghazi is nu te lang uit vorm. Hiervoor Cerny wisselend met Traore inpassen. Verder Nouri en Bazoer wisselend. Achterin is de keus nu ook ruim als Sinkgraven ook in zware wedstrijden een optie blijkt voor LB. De Ligt moet ook tot de vaste kern behoren. Een ding is in ieder geval duidelijk, er kan een swingender elftal opgesteld worden dan dat van de laatste weken. De basis elf van voor gisteravond mag je niet meer terugzien. Nou Pter, daarom ben jij nu trainer geworden om de juiste beslissingen te maken. De mogelijkheden zijn er, nu de uitvoering van jou kant.

 15. Indojood

  Voor de Bazoer bashers hier, lees de volwassen reactie van hem op de kritiek van de afgelopen weken. Volgens sommigen had hij al in Italië moeten spelen. Is gewoon een geweldig talent die we moeten koesteren.

 16. Slingertje.

  En El Ghazi komt in aanmerking voor de tribune want dat was weer 3x niks.
  Bazoer speelde aardig maar moet eens minder gaan lopen met de bal en sneller gaan spelen.
  Op naar zaterdag en dan weer een klinkende zege.

 17. Brokamp

  Doel Boer , achter Tete – De Ligt – Sanches – Riedewald. Midden, Schone – Zyech – Sinkgraven. Voor Traore – Dolberg – Casierra

Reageren is niet mogelijk.