‘Ajax richt pijlen opnieuw op Bailey en wil 11 miljoen betalen’

leon_bailey

Ajax zou zich volgens De Telegraaf willen versterken met vleugelaanvaller Leon Bailey van Racing Genk. De speler was al eerder in beeld bij Ajax maar nu lijkt Marc Overmars serieus zaken te willen doen met de Belgische club en zou men bij Ajax bereid zijn om maar liefst 11 miljoen op tafel te leggen voor de negentienjarige buitenspeler. Ook clubs al Paris Saint Germain, Manchester City en Chelsea willen Bailey inlijven maar de speler heeft al laten weten dat hij het liefst naar Ajax vertrekt en de club als een ideale springplank ziet om over enkele seizoenen de stap naar de top te maken.

Bron: De Telegraaf

Zie ook eerdere berichten

16-06-2016: Ajax denkt opnieuw aan Jamaicaan Bailey

07-03-2016: Jamaicaanse talenten Bailey en Butler toch niet naar Ajax maar naar Trencin

Related posts

104 Comments

    1. De seijs

      Helemaal met je eens Benitoajax dit is een goede speler behendig en snel. Dan hebben we 3 goede aanvallers die acties durven maken. En daar ga je voor naar het stadion.

        1. paulvos

          Nou nou Marc, je laat ‘m er flink uithangen. Maar hij is hopelijk over ’n paar jaar misschien wel het dubbele of nog meer waard.

          1. f-side64

            nu wel uit gaan geven hè ! dat hadden ze moeten doen toen frank nog trainer was dan zaten we nu niet met bosz opgescheept !

          2. f-side64

            Ja hij kent ajax door en door en ik heb me twijfels over bosz met hem zie ik ajax voorlopig geen kampioen worden en ook omdat hij gudelj maar 1 basis plaats blijft geven want zijn corners en vrije trappen zijn na 1 seizoen bij Ajax nog steeds heel slecht

          3. f-side64

            ach het spel onder bosz is na 5 wedstrijden ook niet om aan te zien maar wat mij nog meer irriteert is het maar blijven opstellen van de heer gudelj

          4. imoJC

            Ik ben de afgelopen thuiswedstrijden niet in slaap gevallen op de tribune. Sinds jaren niet zo vaak voor het doel van de tegenstander gezien.

          5. f-side64

            dat wel maar het meer bal bezit verwoord zich niet in simpele ruime overwinningen met moeite gewonnen van sparta thuis gelijk tegen paok Roda en rostov terwijl we alle wedstrijden hadden moeten winnen met minimaal 3 doelpunten verschil

          6. f-side64

            die heb het ook niet goed gehad wanneer is gudelj nu de man van de wedstrijd geweest ik zie liever schone

      1. De Ajacied

        Ik zeg ook zeker doen,
        Alleen in toch jammer dat Ajax hem in 2012 niet hebben gecontracteerd toen kosten ze werkelijk nix en nu zo’n 11 miljoen toch wéér jammer van de euro’s hoor
        ❌❌❌

        1. 11Younes11

          Ja en ook echt jammer dat we destijds Suarez niet al hadden gekocht voordat hij naar Groningen ging

      1. Litmanen

        Daar ga je met je salarisplafond. Erg? Weet het niet, maar dit is het begin van het scheeftrekken. Was vroeger trouwens heel normaal bij Ajax en geaccepteerd. Hulshof begreep heus wel dat Cruijff tien keer belangrijker was en dus ook tien keer meer verdiende.
        Bovendien, Ajax is in Europa geloof ik de enige club met een salarisplafond. In Amerika bestaat het ook, alleen ligt het plafond dan geloof ik op 30 miljoen….
        Weet iemand of hij links of rechtsbenig is?

        1. PvL020

          Mindset was toen heel ander met cruijff en hulshoff nu denken ze al dat ze ronaldo zijn als ze nummer 7 krijgen ?

        2. Remco425

          De salarissen zijn nu ook verschillend. Alleen kunnen ze nooit boven het plafond komen. Maar dat is meer als beleid ter bescherming van de salarispost. Ik ben voor een plafond, maar dan wel een hogere. 1M is niet veel meer tegenwoordig. Van mij mag het oogetrokken worden naar 2M

  1. Indojood

    Mooie speler dit. Voor hem ga je naar het stadion. Schrik wel van Ajax, € 11 miljoen, toe maar, is El Ghazi op weg naar Milaan?

      1. HURBIE

        Jonge jonge we hebben al heel wat namen zien passeren op deze site
        Dat is al een heel elftal

    1. creutz1977

      Ziyech is een geweldige speler, maar een middenvelder!! en snap dat ze zeggen dat ze er daar teveel al van hebben… hoop wel dat ze vaker Donny dan gaan gebruiken

        1. creutz1977

          Schone? haha nee man… mooie speler hoor en ook creatief… Maar zeer traag… zie je hem al druk zetten… Dan is hij steeds te laat… Sinkgraven zekers

  2. Kevke87

    dat denk ik dus ook. hahahah. Dan moet ie wel heel goed zijn. ik mag hopen van wel als chelsea en psg mede interesse tonen. de prijs wordt mede daardoor zo opgeschroefd.

  3. Ajax nr 1

    Haal Bailey als hij inderdaad zo goed is en haal Ziyech ook gelijk even langs. Ik zeg geld moet rollen en het verdient zich wel weer terug. Oh wat kan iemand toch dromen.

  4. Indojood

    Talent van het jaar in België en grote clubs zitten achter hem aan. Bailey kan een absolute topspeler worden. Wil graag naar Ajax. Doen.

    1. Toppertje

      Als het waar is 11 miljoen voor een voormalige speler van Trencin. De club van ….. Heeft Ajax zelf de samenwerking mee verbroken volgens mij.

  5. Iceman

    Ik zeg ook doen want we missen voor in wat extra’s een beetje meer Dinamiek. Want Younes kan het niet in zijn eentje en El-Ghazi geeft nu op dit moment niet thuis dus doen.

  6. Hahaha

    Iedereen zecht dat el ghazi weg moet maar dat vindt ik niet maar bailey is wel eem betere rechts buiten dan el ghazi en eindleijk een talent die jong em wel heel goed kan voetballen ik zoe er blij zijn met bailey en ik zou er een shirt van kopen als hij een paar jaar blijft

  7. Marcie

    Dat is een speler waar je voor naar het stadion komt. Enige twijfel is of hij voldoende terugverdedigd. Maar ik zeg doen

  8. Jimmy1971

    Als Marc kkaar is met onderhandelen is het bedrag vast lager , heeft dit te maken met de interesse voor El Ghazi ?

  9. JohnDoe77

    Ik denk dat we Bailey los van Ziyech moeten zien, andere linie. Veel geld, maar talantvolle voetballer dus in deze tijd is hij dat wel waard lijkt mij. Versterking op rechts is wel welkom!

  10. KBouter

    Hele goede voetballer , zal de strijd aangaan met Younes vermoed ik. Maar had hij onlangs niet zijn contract verlengd daar in België?

  11. Valentino

    11 miljoen voor een linksbuiten terwijl we met Younes al gewoon een goede linksbuiten hebben en Sinkgraven als back-up die het goed doet. Vind het nogal wat voor een 19 jarige die er 1 seizoen in België op heeft zitten.
    Of kan deze jongen ook op rechts, dan is het wel het overwegen waard. Anders is het best gek om zoveel neer te tellen.

  12. Indojood

    Younes kan ook op rechts. Is rechtsbenig. Gewoon op de juiste zijde dan loopt men de boel ook niet dicht naar binnen. Veld lekker breed houden als vanouds. Als je hoog wilt spelen dan zijn buitenspelers die naar binnen lopen hinderlijk.

    1. imoJC

      Zag je Casierra afgelopen dinsdag. Die liep alleen maar centraal en vrijwel nooit aan de buitenkant. Moet haast in opdracht geweest zijn anders doe je dar toch niet (wel domme opdracht dan overigens)

  13. -buitenkantje rechts-

    Onvoorstelbaar beleid!! Snap al die reacties ook niet van kopen!.. Halen die man!.. Dat zeiden ze ook van Muric.. Halen die man! Was(is) een supertalent die Ajax aan z’n haren binnen gesleept heeft.. Nu een paar jaar verder verhuurd aan derde rangs clubje in Italie. Becker mag voor 2 ton naar ADO!.. Cerny heeft nog geen minuten gemaakt! En kennen we Kishna nog?? Ondanks een walg van een zaakwaarnemer ook zo’n groot talent toch?? En dan nu €11 miljoen voor Bailey?? Zijn ze dan werkelijk volledig van de pot gerukt? Wat heeft hij gepresteerd dan.. Talent van België en via allerlei louche contructies/ figuren van club naar club.. Onvoorstelbare kapitaalvernietiging en wanbeleid ten top!

    1. -buitenkantje rechts-

      En wat me ook tegenstaat is dat gelul over springplank naar een grote club.. Je komt naar Ajax omdat je het een prachtige club vindt waar je graag voor wil spelen!
      Stel je neemt een werknemer aan die zegt.. Leuk bedrijfje, maar ben over 2 jaar weer weg hoor.. Zie dit meer als springplank voor een echt bedrijf..

      1. -buitenkantje rechts-

        Vergelijk dat eens met reacties van onze Colombiaanse vrienden.. Wereld van verschil!

      2. Indojood

        Beetje naïef, BR. Zo denken spelers nou eenmaal vandaag de dag. Leuk is anders maar je doet er niets aan. Wij zijn geen Europese top dus zijn we een springplank. Over Sanchez, die kwam naar Ajax omdat ie bij Barca in het B-elftal zou komen te spelen en uiteindelijk willen zij ook naar de top en zullen Ajax als een tussenstap zien, los van de vraag of ze de top gaan halen.

        1. -buitenkantje rechts-

          Niks naief.. Je mag het wel denken.. Maar openlijk uitspreken voordat je überhaupt een contract getekend hebt tekent de motivatie en het niveau waar je mee te maken hebt.

          1. Indojood

            Legio spelers spreken zich zo uit. Kishna riep doodleuk dat ie C. Ronaldo achterna wilde voordat ie een wedstrijd in Ajax 1 had gespeeld.

          2. -buitenkantje rechts-

            Wat ik naief vind is die Pavlovreactie van kopen! Kopen! Kopen!
            Zonder je in de speler verdiept te hebben automatisch maar roepen halen! En dan niet verder kijken wat er bij Ajax rond loopt en hoe het zogenaamde (super)talenten vergaan is bij Ajax. Niet alleen sommige suporters maken zich daar schuldig aan hoor.. Zie transfer Wesermann.. Gehaald zonder te scouten!! Onvoorstelbaar wanbeleid..

  14. Jimmy1971

    Als ze warmere contacten net Ling hadden gehouden , hadden ze hem vorig jaar voor 1.4 miljoen bij Trencin kunnen ophalen !!

  15. Velibor

    Tja altijd doen maar als die grote clubs beginnen mee te doen,ajax hengelt naar een speler en die grote clubs gooien een sleepnet uit en daar zit altijd wel iets tussen maar ja.

  16. Rinus

    Ken hem niet, is die echt zo goed dan, veel geld voor een talent, Ziyech lijkt mij een veiligere keuze

    1. -buitenkantje rechts-

      Tuurlijk Rinus! Ziyech heeft alleen Twente op sleeptouw genomen.. Was wekelijks beslissend.. Hebben we zelf wekelijks kunnen zien.. Is een speler die ervoor kan zorgen dat we direct beter worden en internationaal serieus kunnen meedoen..
      Maar ja!!
      Geen plaats in het elftal??! Wat is dat nou voor drogreden.. Flauwekul en niet steekhoudend.. Hoop niet dat Bosz vaker op deze manier zich laat gebruiken als spreekbuis voor TH..

      1. paullus

        je kan zowat alleen van de middenvelders een elftal samen stellen
        en dat ziyech verhaal word alleen door de media opgeblazen

  17. hubert

    Hou a.u.b. eens op over ziyech. HIJ KOMT NIET. PUNT. goede buitenspeler halen is veel beter . Dus voorhoede spelers hebben we nu te weinig en middenvelders zat

    1. -buitenkantje rechts-

      Ooh?? 3 spitsen (eigenlijk 4, maar die wordt verhuurd aan Utrecht waar hij de concurrentie sterker kan maken)
      Rechts voor.. El Ghazi.. Cerny.. Becker( maar ja verkocht voor 2 ton).. Traoré kan op rechts.. Schöne zou daar kunnen..
      Links voor Younes.. Menig had gekund..Muric verhuren we.. Cassierra kan op links.. Sinkgraven en ook Bazoer heeft daar wel gespeeld..

        1. imoJC

          Bazoer en Sinkgraven ook niet trouwens. Dat ze daar wel eens zijn opgesteld wil niet zeggen dat ze daar uit de voeten kunnen.

  18. f-side64

    wel 11 miljoen voor een buitenlandse speler maar voor bas dost vinden ze het teveel dost is nederlander heeft ervaring en leert sneller in het systeem van Ajax te voetballen dus dit bewijst dat ze niet sporen bij het technische hart en de rvc

    1. Rinus

      Traoré is altijd eerste keus geweest en gezien Dolberg eraan komt is dit toch een betere oplossing?

      1. f-side64

        Nee ik ben niet erg gecharmeerd van traore die zit erbij omdat bosz hem al eerder onder zijn hoede had

  19. -buitenkantje rechts-

    Lees tot slot eens het verhaal van pa Bailey.. Die leurend van club naar club gaat met zijn 2 zoons.. Nu Genk weer onder druk probeert te zetten..

    1. Indojood

      Je trekt het je nogal aan, BR. ? Ga lekker nog een paar dagen vakantie vieren, gappie. Laat de perikelen rond deze speler het niet bederven. ?

  20. EugAjax

    Ik hoop dat dit bij een gerucht blijft. Ajax heeft inmiddels ruim 10 mln uitgegeven om het elftal te versterken plus 2 mln om de spitspositie te vervullen. We hebben nu een goede selectie en als niemand meer weggaat hoeft Ajax niemand meer te kopen wat mij betreft. Laat Bosz nu maar zijn werk doen. Belangrijkste redenen zijn voor mij, a) elke positie binnen het elftal en zeker in de voorhoede is minimaal dubbel bezet, b) aankoopbedrag is ver boven max van 7 mln wat Ajax ooit nog wilde uitgeven aan transfers. c) deze speler is erg jong en gaat dus aankomend eigen jeugd voor de voeten lopen. Hij mag dan talent van Belgie zijn en goed seizoen hebben gedraaid dat is geen garantie dat hij bij Ajax het elftal nivo meteen hoger legt. En dat moet je van een speler die je voor zo een bedrag zou kopen wel kunnen verwachten. Ajax moet uitkijken dat we niet terugvallen naar voor revolutie met veel te grote selectie, veel te veel geld uitgeven aan spelers. En je zeker niet laten leiden door emoties van buitenaf omdat we twee jaar geen prijs hebben gewonnen. Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen tot 31 aug en hoop op veel wijsheid van TH en directie.

    1. Indojood

      De aankopen die Ajax heeft gedaan zijn ook geen garantie dat zij bij Ajax meteen het nivo hoger leggen. Bovendien heeft Ajax ook ruim € 42 miljoen ontvangen met de verkoop van Milik, Fischer, Vd Hoorn, Van Rhijn en Andersen.

      Los van de vraag of Ajax bij moet kopen is het wel van belang om het complete verhaal te vertellen, EugAjax.

      1. EugAjax

        Dat van de aankopen klopt, Ajax en geen enkele club koopt altijd raak. Het is in mijn optiek ook 1 van de moeilijkste taken binnen een voetbalclub. Des te meer reden om er zorgvuldig mee om te gaan. Ik moet wel zeggen van de andere aaankopen was er geen 1 duurder dan afgesproken limiet voor transfers, in tegenstelling tot dit talent. En toen waren posities nog niet dubbel bezet en nu wel of zelfs meer dan dat soms. En het feit dat je veel geld maakt met uitgaande transfers wil nog niet zeggen dat je je beleid overhoop moet gooien vind ik.
        Waar je niet je ogen voor moet sluiten idd is dat de transfer wereld verandert doordat grotere competities meer geld te besteden hebben door oa mooie tv deals. Dat werkt ook naar onderen door. Je zou dus als Ajax een aanpassing kunnen doen in beleid door en limiet transfers omhoog te doen en bijv salaris plafond te verhogen. Echter bij laatste zal je toch eerst dan je interne salarissen moeten aanpassen en dat betekent dat Ajax ergens meer structurele inkomsten moet verhogen en dat laatste zal enorme uitdaging zijn in de Nederlandse markt. Anyway dit is toch steeds niet het hele verhaal. Plan Cruijff bestond uit 24 paginas dus dat zal ik maar niet doen ?????

        1. Indojood

          Eens over dat je je beleid niet moet omgooien. En plan Cruijff, dat is allang overboord gegooid. In de jeugdopleiding zijn veel van de ingezette veranderingen al weer teruggedraaid. Ik vrees dat de huidige groep talenten die op de deur kloppen met Nouri, Vd Beek etc. voorlopig wel eens de laatste kan zijn waarvan het niveau zo hoog ligt.

          1. EugAjax

            Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat er zoal echt overboord gegooid is na vertrek Jonk. Als ik de interviews van Bergkamp en Sar sindsdien mag geloven is er vnl op gebied van performance coaches verandert. Minder in aantal en meer in voetbal trainingen verweven. Maar ik geef toe ik heb daar iets te weinig overzicht van. Ik hoop niet dat je gelijk hebt met lichting Nour Beek als laatste. Overigens de lichting die erna komt is nog grotendeels onder Jonk opgeleid dus daar kunnen we dan ook nog vertrouwen in hebben. Zeg maar vanaf B1 vorig jaar. Daaronder blijft afwachten maar ik heb tot nu nog niet het idee dat kwaliteit ziender ogen afneemt. Laten we hopen dat je eens een keer ongelijk hebt ?

  21. jojo123

    Zo hij heeft 6 doelpunten gescoord in de competitie, als hij dat direct bij Ajax doet is te weinig en daarmee word je nog geen kampioen. In belgie trouwens spelen zij op de counter en dat is een totaal ander speltype dan in NL. Ajax voornamelijk met balbezit op de tegenstanders helft heb je slimme spelers nodig die en kunnen scoren en andere spelers in positie kunnen brengen. Of snelle combinaties om een speler in stelling te brengen. Twijfel of hij dat allemaal). Zoals te merken is is younes geen afmaker en dat merk je meteen in de stand, El Ghazi is wel een goaltjesmaker.

    Die bailey is een talent en ik verwacht dat hij niet direct van waarde kan zijn mocht Ajax in de CL verdergaan, Is ie wel van waarde dan is traore alweer terug in Engeland. Zo blijf je maar kopen maar niet resultaateffectief en daarmee bedoel ik direct prestatie succes met de aankopen ( zie PSV afgelopen jaar: kampioen en succes in CL met een veel beter team op dat moment) en niet oké meedoen om de kampioenschap met iets beter voetbal (dat hebben ze de afgelopen jaren getoond).
    Nu blijkt dus: kiest Ajax voor direct succes of succes in de toekomst ???

    1. vak411

      Het is wel een jongen die zijn tegenstander helemaal gek kan dollen.. Helaas hebben we daar alleen Younes nu van.. Dit is precies wat Ajax nodig heeft. Meer dan Ziyech

Comments are closed.