‘Ajax denkt opnieuw aan Jamaicaan Bailey’

leon_bailey

Marc Overmars bereikte begin 2013 een mondeling akkoord met de twee talentvolle Jamaicaanse spelers Kyle Butler en Leon Bailey, waarna de directie van Ajax zelfs al voor een foto poseerde met de twee voetballers. Vervolgens was het lang wachten op de juiste papieren maar uiteindelijk ging de transfer in rook op. Toch lijkt er nu opnieuw interesse van Ajax in Leon Bailey. 

Beide spelers kwamen in 2013 illegaal naar België om te gaan spelen voor KRC Genk. Na een inval van de Arbeidsinspectie verdween Bailey. Ajax had toen ook al een contract klaarliggen, maar was een overstap bleek zeer moeilijk omdat hij nog geen 18 was en geen werkvergunning kreeg. Hij verhuisde in 2014 toen naar AS Trenčín, de club van Tscheu La Ling. De 18-jarige aanvaller ziet inmiddels een overstap naar Ajax ook zitten. Craig Butler, stiefvader, heeft dit op het Jamaicaanse tv-station CVM duidelijk gemaakt. ‘We hebben contact met Ajax, zij zien in Leon hun volgende nummer 9’, vertelt Butler. ‘Het bod moet voldoende zijn voor KRC Genk’.

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Related posts

62 Comments

        1. HURBIE

          Ben zelf gek op rumbonen Dus als hij net zo goed voetbalt als dat de rumbonen smaken ben ik helemaal blij

    1. AFCA my World

      Ben nog niet echt fan van hem,maar als hij zich kan bewijzen ben ik om !

    1. BobbyHaarms

      Dat is hij zeker. Maar zonder ervaring in je team ben je nergens. Wat gaat een Lasse Schöne bijvoorbeeld doen? Het is prima om aankomende toptalenten te strikken maar je moet niet vergeten dat we over enkele weken voorronde CL spelen, prioriteit!

        1. BobbyHaarms

          Marc is het probleem niet Charka, althans niet het grote. Ook hij is aan strenge regels gebonden en zal zich daar aan moeten houden. Vergeet niet dat de hoge heren een zo’n groot mogelijke winst willen binnenharken.

          1. Charka53

            Dat wel natuurlijk , maar Marc is een makkelijke naam dus wordt hij gebruikt.

          2. Indojood

            Overmars is een makkelijk doelwit om tegen aan te schoppen. Het beleid is toch een gezamenlijk iets als ze beweren volgens het plan Cruijff te werken. Overmars is wel uitvoerend in transfers maar zal wel ruggespraak houden in het TH en nu met Bosz, hoop ik. Alleen als de deadline van de transfermarkt daar is, wil hij wel eens gekke fratsen uithalen zoals met Sanogo. Evengoed blijft bijna elke transfer een gok. Miskopen zijn van alle tijden.

          1. 11Younes11

            Daar ben ik het mee eens, maar dan moet je ‘m niet op rechtsbuiten zetten zoals FdB altijd deed… Schone hoort op 10.

          2. Litmanen

            Schone is behalve op links aan de buitenkant altijd belangrijk voor het team. Maar ja, wat wil Bosz? Ik zie hem het liefst in de rol van Litmanen destijds. Maar ook op zes zou hij het echt goed kunnen doen.

      1. f-side64

        als je goedkope jonge spelers haal ben je verre van goed bezig dan vrees je voor 1 mindere oudejaars bonus.

        1. BobbyHaarms

          Tenzij het met voorbedachte rade gebeurt. Af en toe aanvaardbare risico’s nemen in de hoop dat zo’n jonge speler het goed doet. Zie Bazoer, als die deal afgelopen winter was doorgegaan had ie voor 25 miljoen weggeweest…kassa.

          1. f-side64

            met 18 j spelers overleven we niet eens de kwalificatie wedstrijden om de c.l te halen laat staan 1 kans te hebben.

          2. BobbyHaarms

            Dat is weer een heel ander verhaal. Daarom zeg ik ook zorg eerst eens dat je ervaring aantrekt ipv alleen maar pamperboys anders ben je straks weer het lachertje van Europa.

          3. f-side64

            Inderdaad gaan ze 2 broekies kopen en s.hendriks verkopen beetje vreemd toch

          4. AFC98

            Hoezo is Hendriks verkopen vreemd? Die jongen is al 21 en casierra, Dolberg en zivkovic zijn alle beter en jonger.

  1. Geroldkohlen

    ok Marc goed dat je ze binnen hengeld , maar waar blijven de beloofde kanonnen!! het is me op dat gebied net als de afgelopen jaren te stil!

  2. woody79

    ik zie allemaal temperament. en die kille denen verdwijnen(behalve schone dan)

  3. Ajax 010

    Dit lijkt wel op een hagelschot-tactiek. We hebben nu Mateo Casierra binnen en we hebben al Dolberg en eventueel nog Zivkovic. Genoeg jeugd …. Stel voor dat we nu eerst Huntelaar binnenhalen. En toch eventueel Van der Vaart, mits transfervrij.

  4. polaroids

    Ik word moe van het binnenhalen van ’talentvolle’ spelers. Is die Huntelaar al binnen?

  5. Niels1983

    Slaan we niet een beetje te ver door in het halen van jonge jongens ik zeg niet dat deze jongen niks kan maar lees liever een bericht dat er 2 ervaren spelers gehaald worden

    1. f-side64

      idemdito ze willen gewoon niet de c.l halen en overleven maar wel aan het eind van het jaar hun (te )vette bonus incasseren die vadsige vreks.

  6. f-side64

    Ja heel veel ervaring als je pas 18 ben dat zijn de spelers die ajax dringend nodig heb NOT ?

  7. Ajax nr 1

    Denken dat doen ze een beetje te veel volgens mij. Actie daar ben ik van.

  8. -buitenkantje rechts-

    Een jongen van 18 die al via louche zaken met Genk en andere omzwervingen bij Ajax komt.. Zitten we op deze speler te wachten? Wat voegt hij toe dat we nu niet hebben? Ben erg sceptisch …

  9. Iamsterdam2015

    Sorry FF of topic. Kijk nu naar Polen- Duitsland maat moet zeggen dat ik het niet erg kan vinden dat Milik weg gaat. Zei het afgelopen seizoen ook al…. Jeetje wat os hij traag qua snelheid en qua balbehandeling. En in godsnaam…… Hoeveel kansen moet hij krijgen zeg!?!?

Comments are closed.