Ajax doet zichzelf tekort en speelt gelijk tegen Rostov: 1-1

0812ajax-rostov

Ajax heeft het vanavond nagelaten om FK Rostov pijn te doen en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk tegen de nummer twee van Rusland. De Ajacieden hadden speelden bij vlagen prima maar waren ongelukkig in de afwerking waarin met name Bertrand Traore de kans had om de uitgangspositie iets dragelijker te maken. Na de wedstrijd tegen PAOK moet Ajax nu opnieuw weten te scoren in de return om toe te treden toe de Champions League.

Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel

Het was opnieuw niet de wedstrijd van Jasper Cillessen want waar de doelman tegen PAOK al in de fout ging was er vanavond opnieuw niet het gelukkigste moment van de doelman. De bal zat bij de vrije trap van Christian Noboa weliswaar goed in de hoek, maar het was de hoek van de keeper. Cillessen maakte op het moment van schieten nog een stap richting de verkeerde hoek en was daardoor kansloos: 0-1 waardoor Ajax al snel op achterstand stond in de volle Arena.

Aankoop Traore was meerdere malen dichtbij de 1-1 maar zijn inzet werd op knappe wijze gekeerd door de doelman van Rostov. Die had echter geen antwoord op de penalty van Davy Klaassen die door een handsbal van César Navas de 1-1 op het scorebord schoot in de Arena. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Ajax was de ploeg op jacht naar de winnende treffer terwijl Rostov zich beperkte tot een zeldzame uitval. Een vlammend schot van Gudelj leek de 2-1 te worden maar de keeper van Rostov wist de inzet net over de lat te tikken. Hierdoor staat Ajax voor de taak om volgende week te scoren in Rusland en zodoende alsnog toe te treden tot de groepsfase van de Champions League.

Ajax – FK Rostov 1-1 (1-1)

’13 Noboa 0-1

’38 Klaassen 1-1 (pen)

Scheidsrechter: Collum (Sch)
Toeschouwers: 51.463
Gele kaarten: Veltman (Ajax), Jerochin, Navas, Koedrjasjov, Ezzatollahi, Gatcan, Noboa (Rostov)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Joel Veltman, Mitchell Dijks, Jairo Riedewald, Davinson Sanchez, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Amin Younes, (/68 Mateo Cassierra), Bertand Traoré, (/82 Kasper Dolberg), Anwar El Ghazi

Opstelling FK Rostov: Dzhanaev; Kalachev, Terentyev, Navas, Novoseltsev, Kudryashov; Gatskan, Erokhin, (/67 Ezzatollahi),  Noboa; Poloz, (/87 Bajramjan),  Bukharov, (/57 Azmoen)

Related posts

83 Comments

    1. BobbyHaarms

     Cillessen had zich nooit uit moeten laten over zijn wens te vertrekken, het lijkt wel of de vorm die hij toch al niet meer had ook nog eens is aangevuld met fatale blunders. Cillessen kost ons tegenwoordig punten en straks ook nog eens 20 miljoen voor de CL als we niet oppassen.

   1. vak411

    Laten we eerlijk zijn.. Het was een uur genieten en dat heb ik jaren gemist! Ik vond Paok vervelender dan deze ploeg, uit gaat Ajax gewoon winnen en ons plaatsen..

    1. De seijs

     vak411 gedeeltelijk eens maar er zit nog steeds te weinig snelheid in. Het duurt nog steeds te lang . Maar ik geloof er nog steeds in Tot na de wedstrijd in de kleedkamer . Ik lijk wel een ……..

    2. marcussboss

     Ja en wat was die younes fantastisch hè! toen hij gewisseld werd, werd de wedstrijd een stuk saaier en die cassierra bakte er ook vrij weinig van

     1. rickert

      Nouuu Seijsie, de voorzet op Younes kwam aan, de voorzet op Traore kwam aan, de voorzet op Klaassen kwam aan, wat 3 doelpunten hadden kunnen zijn. Verder maakte hij een paar mooie acties. maar de afrondende fases is hij soms veel te oppurtunistisch en gaat hij teveel voor zijn eigen geluk. Vond hem niet slecht. Bazoer daarentegen was een drama. Veltman vond ik op wat ongelukkige momenten na ook niet slecht. Met name het ontbreken van Younes was opvallend, daarna brachten we niks meer.

     2. De seijs

      Hij kreeg ontzettend veel ballen die EG. Een paar veel te weinig kwamen aan . Als je zoveel ballen krijgt dan moet je veel gevaarlijker zijn. Ik vond hem ajax onwaardig en zijn schoten op doel waren ook drama verkopen zou ik zeggen. En Veltman was echt slecht werd ook uit gefloten. Drama speelt al 4 jaar in het eerste weg met die Veltman.

     3. rickert

      Veltman is wel de man die op het moment dat het moet aan de handrem trekt. Sanchez is best een goede speler, maar die loopt daar wel met de keutels in zijn onderbroek. Paar intercepties van Veltman zorgde 1 op 1 voor een snelle voortzetting. Op dit niveau zie je vaak dat 3de hand situaties gevaar opleveren, dat kan alleen als je mans bent, zoals ik Veltman, Dijks, Klaassen en Gudelj vandaag heb zien doen. Veltman is wisselvallig. Maar over vandaag ben ik het echt niet met je eens. Zoals ik zeg, El Ghazi zijn keuzes zijn onverstandig te noemen, maar zo erg als jij het schetst, vind ik echt overdreven.

     4. rickert

      Overigens ben ik het volledig eens met Vak411, wat een swing zat erin, wat kwamen die Russen er weinig aan te pas. Die 6? kaarten zeiden wel genoeg daarin. Echt geweldige stappen die deze jongens maken in de laatste weken.

     5. De seijs

      Oké het is ook mijn mening. Hoop dat de volgende wedstrijd beter gaat . Daar gaan we toch voor.

   2. MokumAFCA

    Oneens de seijs, Veltman is een harde werker en kwam zeker wel een paar keer op en verdedigde goed. 3 x een bal die die eigenlijk niet had moeten geven. El Ghazi was goed voor wat acties en voorzetten, beter als tegen PAOK en Cilessen kan je niet beoordelen, want hij had niks te doen in de wedstrijd behalve de 0-1..

    1. De seijs

     Ja ik geloof dat ik te veel vraag. Maar het moet veel beter geloof me. Anders lig je eruit

    2. KBouter

     Niet mee eens, totaal niet. Cillessen moet juist beoordeeld worden, vooral als dié éne bal komt. Dan staat daar een topkeeper.

     1. De seijs

      Ja dat zagen we tegen Rostov. 1 bal echt op doel. En erin die jongen zegt zelf ook dat hij niet in vorm is. En dan gaat het over die ene bal. En daar zat hij gruwelijk naast 1-1

   3. Charka53

    Inderdaad De seijs El Ghazi wordt maar niet beter hetzelfde met Veltman en wat Cillessen mankeerde niet te geloven, maar over de hele wedstrijd ben ik wel tevreden goed gespeeld.

    1. De seijs

     Clarka53 als Rostov gas gaat geven in Rusland dan moet ik het nog zien. Ajax controleerde de wedstrijd redelijk goed. Maar het moet echt veel beter Traore is overgens wel een echte aanwinst. Die durft net als onze Duitse linksbuiten acties temaken daar moeten we er nog een stuk of 3 van hebben Waneer we die hebben dan pas krijgt ajax zijn gezicht weer terug. Nou hopen maar dat de jongens dat gaan zien.

     1. Charka53

      De seijs wat ik zag was hoopvol voor de toekomst als de schoten op doel er in de volgen wedstrijd wel in gaan wordt er gewoon gewonnen want de kansen waren er in overvloed , Traore is inderdaad een leuke voetballer nu nog wat rendement en we hebben een ster in huis.

  1. HURBIE

   Sinds lange tijd weer echt AJAX gezien
   Helaas dat we pech hadden met scoren
   Iets meer geluk en je wint met 2 doelpunten verschil
   Slechte inschatting van Cillisen
   Zeker niet kansloos volgende week

  1. creutz1977

   dan blijf je lekker hockey kijken!! prima eerste uur gezien… jammer van die fout… Maar heb er zeker vertrouwen in… had alleen gehoopt op een Cerny… ghazi speelde niet slecht maar laatste 30 min Cerny had misschien nog wat extra kunnen brengen

 1. bloedgroep AFCA

  Please kan iemand een bordje gratis af te halen bij Veltman om zijn nek hangen…..Cillissen ga eens keepen jongen krijg je voor betaald hè…..jammer ze hadden wel een overwinning verdient

   1. bloedgroep AFCA

    vond El Ghazi helemaal niet vervelend spelen, heeft laten zien dat hij goed kan meekomen op dit niveau

   2. De seijs

    Jij bent zeker op de Toekomst wezen kijken naar zijn broer. Hurbie ik zat in de arena en het was ajax onwaardig wat die El Ghazi liet zien. Veel te langzaam leek wel of hij slakken Zout had gegeten. Wat een drama weer.

    1. PvL020

     Eens de seijs….. Jammer van het vertragende middenveld…. Zaten zeker 2 postbodes bij…. Helaas wordt tot nu toe jou 5-0 voorspelling steeds een gelijkspel ?

     1. De seijs

      Pfff ja beetje bluffen en hopen dat het goed uitpakt. Maar het zit niet mee. Maar van het weekend tegen Willem 2 zeg ik een klein gelijk spelletje. Nou mij benieuwen.

    2. HURBIE

     Ja leuk verzonnen van je
     Zat er ook maar GHAZI was echt goed bezig
     Stond vlak bij je
     Zag dat je je zonnebril nog op had ,dus voortaan ff afdoen

 2. Mikeeo079

  Wat kan ik genieten van younes zo behendig snel en een actie in huis jammer van het resultaat, uit dan maar afmaken hetzelfde verhaaltje als tegen PAOK!!!!!

  1. HURBIE

   Laten we er niet teveel vanuit gaan dat het net zo loopt als tegen PAOK
   KUNNEN WE ALLEEN MAAR HOPEN

 3. afcabran

  El ghazi speelde weer niet zo goed. En Cillessen is ook nogal uit vorm. Dat moet echt beter. Traoré vond ik wel sterk spelen, dat zint mij goed 🙂

 4. Iceman

  Exact na dat Younes werd gewisselt werd het ook wat minder met het spel van Ajax want zijn vervanger is een spits en geen buiten speler. Dus RVC het Technisch Hart en het hele gespuis die ook maar iets te maken heeft met het budget van ons aller Ajax en als wij nog enig zins willen zien dat Ajax ver wil komen in europa GVD investeer in je eerste elftal want dat is je uithang bord europesche en national gezien dus haal Zyech anders is het klaar straks als Younes gebleseerd raak kom op haal die gast binnen……

 5. Johan77

  Ajax heeft een prima wedstrijd gespeeld, jammer dat zij zichzelf niet beloond hebben. In Rusland gaat net zoals in Griekenland Ajax orde op zaken stellen, dan moeten de Russen uit hun verdedigde stelling komen en prikt Traore zijn eerste goaltje in het net. Door de druk van Ajax zie ik Klaassen weer een strafschop krijgen. De eindstand zie ik in het voordeel van Ajax worden.

 6. rvdlinden72

  ik zie het nog gebeuren dat er niks maar dan ook helemaal niks meer van mijn club overgebracht van opa op kleizoon overblijft !!!!

 7. -buitenkantje rechts-

  We hadden natuurlijk dik moeten winnen vandaag..
  Traoré had zeker 2 à 3 doelpunten kunnen maken.. Younes geweldig in vorm.. Echt af en toe flitsend spel gezien.. Ben dan ook hoopvol voor de return.. Lijkt erg veel op de situatie tegen PAOK alleen denk ik dat we nu een nog sterker team hebben ?

 8. rvdlinden72

  ik zie het nog gebeuren dat er niets maar dan ook helemaal niets meer overblijf van mijn club wat is overgebracht van opa op kleinzoon !,waar is die goede ajax tijd gebleven en dat bestuur jezus christus minalazus!!!

 9. Niels1983

  Jammer dat mensen hier nog steeds negatief zijn ik heb een heel leuk ajax gezien en heb hoop uit deze wedstrijd geput

 10. Rinus

  Ik ben ook niet snel positief, maar sinds lange tijd genoten van een wedstrijd van ons aller Ajax, dit biedt perspecfief

 11. Joep

  Ik kom net terug uit de ArenA. Sinds lange tijd heb ik weer eens genoten van ons Ajax. In Rusland gaan wij het afmaken. Wat een schijtteam dat Rostov. Ze kunnen beter gaan handballen.

 12. Indojood

  Net terug. Ik heb er nog steeds vertrouwen in. Cassierra moet niet op linksbuiten. Heb je niks aan hem. Zo jammer dat Younes nog niet volledig kan spelen. Heb genoten van hem. Tussen hem en Traoré is er wel een klik. Vond Gudelj prima spelen en Klaassen schoot de penalty fantastisch in.

  Cillessen moet eens een “humble pie” gaan eten met zijn grote bek. Veltman was de zwakste. Riedewald en Dijks goed, Bazoer, Sanchez en El Ghazi redelijk.

  Morgen nog eens kijken of ik er nog steeds zo over denk. Welterusten, mede-Ajacieden.

 13. Kevke87

  El ghazi speelde gewoon prima vandaag. vooral eerste helft. aantal goede acties, dreigend en strakke voortzetten. ik snap sommige reacties niet. alsof mensen zelf nooit gevoetbald hebben ofzo?? ajax heeft een hele lange tijd niet met zoveel druk en pressie vooruit gespeeld. Dat hou je echt geen 90 minuten vol. zeker niet met een tegenstander die geen intenties heeft om vooruit te voetballen, dan krijg je ook geen ruimte om even eruit te gaan en de bal snel rond te laten gaan. vandaag vond ik het achterin goed staan in verdedigend opzicht. met sanchez hebben we een echte kerel staan en die ook nog eens strak in kan én durft te spelen. daar begint het temporiseren van een wedstrijd al, waarmee je een tegenstander kapot kunt spelen. als dit een voorbode was hoe ajax zal blijven spelen, kunnen we er echt veel plezier aan beleven. maar eerlijk is eerlijk jongens. heb geduld, zoiets kost gewoon tijd.

 14. imoJC

  Goh, ik zat in het stadion en zag Veltman toch best een hele leuke wedstrijd spelen. Natuurlijk waren er een paar verkeerde passes (ook omdat de medespeler zelf verkeerd liep) maar ik vond er meer dan genoeg overtuiging in zitten. El Ghazi had zijn momenten maar liep zich toch te vaak vast uiteindelijk. Het middenveld …… Kom nu ajb met een creative speler. Kies uit Ziyech, Nouri of vd Beek maar op het middnveld os nog zoveel te winnen. Dijks en Riedwald prima. Sanchez …… gewoon de kans geven om te wennen. Traore ……… Nu Dolbeg weer de kans.

  1. Indojood

   Ik heb Veltman vaak genoeg beter zien spelen dan vandaag. Hij is toch al redelijk ervaren in dit jonge team, net zoals Klaassen. Het mag wel wat overtuigender.

   1. imoJC

    In tegenstelling tot Younes trok el Ghazi te vaak naar binnen als Veltman de bal had. Hij is te statisch. Intercepties van Veltman waren met regelmaat prima in orde. Als je vaak aan de bal bent heb je ook eerder kans op maken van een foutje. Was er in mijn ogen met zijn kop goed bij. Sanchez steeks er voorlopig nog niet bovenuit.

    1. Indojood

     Had iedereen dat verwacht dan? Sanchez is pas 20, groot talent die nog moet wennen en groeien. Veltman is 24 en zelf-opgeleid. Natuurlijk is het geen slechte speler maar hij had samen met Klaassen de leider moeten zijn en Ajax naar een hoger niveau moeten stuwen. Dat zie ik niet gebeuren.

 15. Slingertje.

  Ze speelden best redelijk maar ik heb nog nooit zo’n dom muurtje gezien als dat bij de 0-1. 3 Russen konden ongestoord aan de zijkant van het muurtje staan zodat de bal daar makkelijk omheen kon en Cillessen kansloos was.
  Dit was was echt amateuristisch van Ajax.
  Hopen dat we snel scoren volgende week daar in Rostov.

  1. BobbyHaarms

   Nou Michel ik was erbij en ik heb gisteren een veel beter Ajax gezien dan de afgelopen seizoenen. Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren maar dit seizoen flikker ik sinds lange tijd niet in slaap op de tribune.

 16. AFCA my World

  Wat een drama,een bekende zei je moet schieten om te scoren,en meer scoren dan de tegenstander om te winnen !

 17. Cootje Adriaanse

  Tuurlijk moet je hoop en vertrouwen putten uit de tweeluik tegen PAOK maar ik schat Rostov meer in als een luizenploeg met een sterke keeper waar je uit zomaar tegen een nederlaag aan kan lopen. Die gasten lijken aan één kans genoeg te hebben, waar Ajax juist moeilijk scoort gezien het aantal kansen/balbezit.

Comments are closed.