Jong Ajax speelt gelijk in laatste uitduel van het seizoen

0109ajax-hsv_nouri

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Volendam. Abdelhak Nouri bracht het team van Andries Ulderink en Jaap Stam nog wel op voorsprong maar uiteindelijk scoorde Volendam toch nog de gelijkmaker aan De Dijk. De ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam stapte voor de laatste keer met elkaar de bus in voor een uitwedstrijd in het seizoen 2015/2016. Een seizoen met ups en downs. In eigen huis had Jong Ajax FC Volendam met 2-0 weten te verslaan, maar dat lukte dit keer niet.

Beide trainers hadden een hogere ranking verwacht op de ranglijst. ‘Voor het seizoen hadden we als doelstelling rond de vijfde/zesde plaats te eindigen. Dat lukt net niet, omdat er een paar wedstrijden zijn geweest waarin we niet brachten wat had gekund. Dan wordt het geen zesde plek, het zij zo’, eindigt Ulderink berustend. Volgende week sluit Jong Ajax het seizoen af met een wedstrijd tegen FC Den Bosch.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Owusu, Van Bruggen, Lartey Sanniez, Dankerlui; El Mahdioui, Van de Beek, Nouri; Cerny, Zivkovic, Fischer.

Bron: Ajax.nl

Related posts

29 Comments

 1. BobbyHaarms

  Jammer jongens, niks aan te doen. Dan wel die laatste wedstrijd graag een klinkende overwinning!

  1. De seijs

   Ondanks dat jullie met zoveel verschillende Namen spelen toch een redelijk resultaat. Al is de doelstellingen dan net niet gehaald. Nu de laatste wedstrijd nog een keer vlammen al is het maar voor bijde trainers die ajax na dit seizoen verlaten.

  2. antonajax

   Valt niet mee hoor om bijna iedere wedstrijd met 4-5 verschillende basisspelers te beginnen. Als je het mij vraagt is het tot nu toe een prima resultaat. Hopen eindigen ze nog boven de baby lampenkappies

 2. Indojood

  Op welke plek Jong Ajax eindigt is totaal onbelangrijk. Welke spelers kunnen op korte termijn de stap naar het eerste maken? In januari moesten we horen dat Nouri op de deur van het eerste klopte maar hij heeft zijn officiële debuut nog steeds niet gemaakt. Ook De Jong en Zivkovic had ik al een paar keer erbij gehaald en minuten laten maken. Inmiddels weten we dat Van Bruggen vertrekt. Zijn er ook al ontwikkelingen omtrent de opvolging van Stam en Ulderink? Ik ben persoonlijk blij dat Stam weggaat. Was niet gefocust met zijn praatjes over Engeland en ging ook nog eens kritiek op Cruijff leveren.

  1. De seijs

   Kan uit jou stukje zien dat jij nooit gevoetbald hebt. Of een sport hebt uitgeoefend. Een sporter wil altijd zo hoog mogelijk eindigen. Dus voor een sporter juist heel belangrijk. En als je beter bent dan een speler van het eerste dan ga je van zelf in het eerste spelen dus zijn ze nog niet goed genoeg dat is voor de meeste logisch. Maar dan moet je wel verstand van het spelletje hebben dan wordt je ook serieus genomen. En als ik jou zo lees wordt het nooit wat met jou.

   1. Hika77

    Jullie persoonlijke strijd begint een beetje irritant te worden hier. Ik geef indojood namelijk gelijk.
    Jong Ajax laten meedoen aan de Jupiler League is in het leven geroepen om ze meer ervaring op te laten doen en het niveau naar de eredivisie te verkleinen. Er is niet voor niks de afspraak gemaakt dat ze niet kunnen promoveren. Ervaring opdoen, daar gaat het om. En als je twijfelt,
    Ik heb 20 jaar gevoetbald

    1. Indojood

     Je hebt gelijk, Hika77. Excuses aan iedereen voor mijn bovenmatige intelligentie en sarcastische houding. ? Ik zal vanaf nu louter inhoudelijk reageren zoals ik hier heb getracht te doen.

    2. De seijs

     Dan moet jij zeker weten dat je elke wedstrijd wil winnen. Want daar doe je het voor.Anders moet je bij bal op het dak 12 gaan voetballen. Dus geen prestatie maar gewoon voor de lol. Dus top sport is winnen beter worden. En ja veel geld verdienen.

  2. hackitjacki

   Milik doet het erg goed dus waarom zivkovic? En ipv wie had De Jong en Nouri moeten komen dan?

  3. Remco425

   Alleen voor het mentale aspect zou het wel prettig zijn om in ieder geval wel boven de jonge pisvlekken te eindigen

 3. AFC98

  Wat doet van bruggen nog in de basis, die gaat toch naar PSV? Kan je beter andere jongens een kans geven

  1. De seijs

   Kijk iemand met verstand van zaken. Goed opgelet Afc98 Jij moet een kenner zijn.

  2. Indojood

   Je hebt gelijk AFC98 maar Ulderink wilde 6e worden en dacht daarbij Van Bruggen nodig te hebben. Ik zou hem ook niet meer opstellen.

 4. In memory of J.C.

  Ik denk dat ik mijn oude sport binnenkort nog maar eens fanatieker ga oppakken. Ik weet nu al aan wie ik denk als ik die stootzak bewerk 🙂

 5. In memory of J.C.

  Klopt Indojood. In de ideeën van Cruijff stond ook duidelijk dat opleiden belangrijker is dan winnen.

  1. Velibor

   Inderdaad indojood en JC alles ten faveure vh eerste en ja bij mijn amateurclub was dat ook al het geval dus seijs ik vraag me af of jij wel gevoetbald hebt ,die 2 trainers zaten er weer eens voor hun eigen hachje. Ik vind het ook raar dat die bovengenoemde voetballers geen kans kregen bij FdB maar ja we staan bovenaan dus wie ben ik om er wat van te zeggen haha .

   1. Indojood

    FdB heeft Muric laten debuteren en die viel meteen positief op. Had Nouri ook graag een keer aan het werk gezien in een thuiswestrijd. Geeft die jongen ook het gevoel erbij te horen, net zoals Cerny en Donny. Verdient hij wel. Alleen nu met die laatste twee potjes die gewonnen moeten worden, is het risico wellicht te groot.

    1. BobbyHaarms

     Denk ook dat Frank daarom ook geen risico meer neemt Indojood. Ben het er wel volledig mee eens dat deze spelers een kans verdienen, en zeker als de stand het toelaat. Ware het niet dat het doelsaldo nog wel eens zeer belangrijk kon worden (denk bv aan pisvee-Cambuur) dus in dat opzicht maar even geen risico’s nemen totdat de buit daadwerkelijk binnen is.

 6. Ramon1

  Ja ik zou nouri ook graag een keer in het eerste zien maar dat zal volgend seizoen wel worden dan

 7. In memory of J.C.

  Soms moet je ook verrassend uit de hoek durven komen. Dat heeft in het verleden ook succes gehad. Het kan ook een onverwachte impuls aan het team geven

 8. fjonkman

  Elk jaar een stapje hoger, een stukje beter.. Gewoon blijven werken en ervarjng op doen. Promoveren naar de eredivisie kan toch niet, dus daar hoef je niet druk om te maken. Plus.. Als Jong Ajax kampioen zou worden, dan krijg je ook weer meer gezeik van de andere clubs in de Jupiler League. Dus goed meedoen, maar niet té goed…

Comments are closed.