Ajax rekent overtuigend af met AZ: 4-1

0228ajax-az_klaassen

Ajax heeft zondag simpel afgerekend met het de laatste weken in grote vorm verkerende AZ. In de Amsterdam ArenA won de nummer twee van de eredivisie met overtuigende cijfers van de nummer drie: 4-1. Voor Ajax scoorden Arek Milik en Davy Klaassen beiden met twee treffers voor de doelpunten. De ploeg van Frank de Boer blijft door de overwinning in het spoor van psv, dat ADO Den Haag zaterdag met 2-0 inpakte.

Op voorhand werd de geoliede machine van trainer John van den Brom enigszins gevreesd door Ajax, maar na 30 minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Ondanks het feit dat Ajax een groot deel van de tweede helft met een man minder speelde, werd de overwinning zonder veel moeite over de streep getrokken. AZ liet weinig van de recente topvorm zien.

Arek Milik opende net als vorige week tegen Excelsior de score voor Ajax. De Pool maakt een heus spitsendoelpunt door bij een voorzet vanaf de rechterkant voor zijn directe tegenstander te kruipen en de bal binnen te tikken. Aanvoerder Davy Klaassen verdubbelde voor de rust de score met een enigszins vergelijkbaar doelpunt.

Vlak na rust lagen voor- en tegenspoed dicht bij elkaar voor Ajax. Klaassen leek in de 53e minuut voor de beslissing te zorgen toen hij de 3-0 maakte, maar Anwar El Ghazi, die totaal niet in de wedstrijd zat, bracht de spanning direct daarna terug door op onhandige wijze zijn tweede gele kaart van de dag te pakken. Ajax moest met een man minder de 35 minuten tot het laatste fluitsignaal zien te overleven, maar AZ slaagde er niet in om Ajax het vuur aan de schenen te leggen. Vincent Janssen deed wat terug met zijn 15e competitiegoal van het seizoen, maar meer dan één treffer wisten de Alkmaarders niet te maken.

Milik zorgde er in de slotfase met zijn tweede van de dag voor dat alle twijfel werd weggenomen. De Pool verschalkte Ron Vlaar in een één-op-één-duel en tekende met zijn gouden linkervoet voor het slotakkoord: 4-1.

Related posts

65 Comments

  1. De Ajacied

   TOP gespeeld gasten !!!
   Hopelijk houden jullie dit vol dan zijn de 3 punten op
   20 maart ook voor Ajax
   ⭐️⭐️⭐️

  2. creutz1977

   geweldige pot… En Milik wederom zeer sterk… prima spits voor ajax!!! met deze wedstrijd instelling gaan ze het zeker halen

   1. Litmanen

    met Milik weet ik het nog steeds niet. Ik vind het nog steeds geen Ajaxspits.
    Niettemin, al twee weken superbelangrijk!

    1. marc81

     ajax prima gespeeld, anwar waardeloos. komt zn man niet voorbij. geef muric een kans en laat anwar maar de bank warm houden.

 1. Charka53

  Jammer van de rode kaart anders hadden we heel de wedstrijd kunnen genieten van goed voetbal klasse mannen.

  1. De seijs

   Het was weer eens ouderwets gezellig in onze Arena. op deze manier van voetballen worden we weer kampioen kom op ajax de jacht is begonnen.

 2. pietprecies

  Vooral de manier waarop is echt knap! AZ mag dit zichzelf ook aanrekenen want die kwamen toch met een bepaalde arrogantie naar Amsterdam want ik heb er meerderen incl Brom horen zeggen dat ze wel even gingen winnen van Ajax, net als vorige keer uit tegen AZ eigenlijk toen werd het 0-3 voor Ajax en waren ze van te voren er ook van overtuigd dat ze tegen Ajax punten zouden pakken.

  Az was gewoon de nr 3 maar anderzijds staan Ajax en PSV qua punten en goals op eenzame hoogte vergeleken met de rest.

  Ik had alleen niet verwacht dat Ajax met zo veel overmacht zou winnen.. HEEERLIJK 🙂

 3. Indojood

  Vroeg druk zetten en positiewisselingen op het middenveld, hiermee kan je domineren en veel hoger spelen. FdB moet dat vaker doen, gewoon de vrijheid geven en niet vasthouden aan de speler op positie. Met name Klaassen weet hiermee wel raad.

 4. Bert62

  Dit was het Ajax wat we willen zien, hopelijk zetten ze dit voort en pakken de 20e maart die lampies

 5. Remco425

  Geweldig resultaat tegen, wat sommigen zeggen, de beste Nederlandse ploeg van 2016 tot nu toe. En ook gewoon leuk en goed gevoetbald! De komende 3 weken ook zo spelen, dan staan we weer eerste 🙂

 6. Respect

  Mooi spel mooi resultaat, helemaal waar maar één zwaluw ……….. mij staan de andere wedstrijden ook nog heel helder op het netvlies.

  1. BobbyHaarms

   Deze wedstrijd liet al die zaadloze potjes van de afgelopen maanden even heel ver naar de achtergrond drukken. Voor het eerst in maanden heb ik weer eens een Ajax gezien waar ik graag voor naar het stadion kom. En ach, dat El gasfles eruit ging werd nauwelijks gemist want tot die tijd speelden we toch al met 10 man ipv 11. Klaassen en Milik waren vandaag geweldig…dit wil ik elke week zien want dit is pas AJAX…lampies, kom maar op!!

 7. paulvos

  Eindelijk weer een wedstrijd met passie en inzet, geweldig genoten. Voor mij was niet alleen Klaassen, maar ook Milik de mannen van de wedstrijd, laat Anwar maar net als Viktor volgende week op de bank plaats nemen want ook hij is hopeloos uit vorm.

 8. KBouter

  Wat mij bevreemdend is dat Al Ghazi totaal genegeerd werd door de TL toen hij van het veld moest. Bij een wissel moet hij iedereen langs om een handje te klappen, maar nu doen ze net alsof hij besmettelijk is.

  1. Litmanen

   Ten eerste had hij al in de rust gewisseld moeten worden ( Schone) en ten tweede was het een ontzettend stomme actie van een speler die normaal nog geen halve meter meeverdedigt.
   Ik dacht na de eerste gele kaart al dat het onnodig was.
   Alle spelers haalden vandaag een mooi cijfer, maar Ghazi sowieso niet.

 9. N-AFCA

  Pff ik had een overwinning echt niet verwacht maar ben maar wat blij dat ik ongelijk heb gekregen! De vraag is.. Tegen wie gaat psv nog punten verspelen?

 10. San Marco

  Misschien wel de beste thuiswedstrijd van Ajax dit seizoen? Ik had het niet verwacht dat ze zo goed uit de verf zouden kom!
  Nu alles winnen en je bent kampioen…!

 11. Pascal tebberman

  We wachten allemaal natuurlijk op de match van PSV -AJAX zou dat de doorslag geven? “Natuurlijk,, ze moetten die winnen dus Frank zet verstandig in we worden kampioen AJAX is ART groet alfaboy uut Meppel van een Ajaxfan ciao?⚓️??????⚽️.(mooi gespeeld mannen houd vol wij supporters staan achter jullie, thuis en in het stadion ).

 12. Gertje

  Ik snap niet dat el ghazi in de basis stond , hij word per week luier en slechter , met deze instelling geen basis plaats waardig , schone heeft Ajax hart en hoort in de basis , ik vond het een grote fout van de Boer dat hij niet gewisseld werd , zeker in de rust , het zou je maar punten gekost hebben deze domme aktie

 13. vanzanten

  Echt een geweldige middag gehad! Prachtig om te zien dat we het nog kunnen. Hou dit svp vast in de resterende wedstrijden, vooral tegen die enge boeren!

  1. ashwin676

   wat is er zo eng aan die Brabanders behalve dat ze alleen boeren schreeuwen?
   Als je ze niet verstaat is er niks engs aan, toch?

   1. vanzanten

    Er is niks engs aan Brabanders. Ik ben er geboren en getogen en woon bijna op loopafstand van het stadion van Pisvee. Maar ik heb gewoon een enorme hekel aan dit soort clubs, dat in mijn ogen alleen kampioenschappen koopt. Wat dat betreft heb ik veel meer respect voor Feijenoord.

    1. ashwin676

     dan ben jij nooit in Den Haag en Rotterdam geweest waar het krioelt van de racisten. in de schilderswijk kan je nog in ajax lopen, in ypenburg is het direct enkeltje naar zkh!

     1. Velibor

      Ja die gasten sporen gewoon niet,die lui zijn niet alleen voor hun club maar vooral tegen ons Ajax ,nooit begrepen sorry das gewoon pure haat oid of een zeer groot minderwaardigheidscomplex met een IQ van een borrelnootje die over de t.h.t heen is!

  1. Kuijff

   Dat ben ik niet met je eens. Hij zette druk en joeg de bal af, precies wat je van hem verwacht met een tiental op voorsprong.

   Mooie wedstrijd gezien, viergever viel me ook positief op. Wel balen dat Schöne aan de kant bleef…

 14. f-side64

  die azijn zeikers zouden ajax wel ff inmaken haha ze hebben al net zo’n grote bek als die flikkers uit 010 zuid

 15. Respect

  Klopt Paullus. Ik ben pro Schone maar zijn optreden was verleden week niet overtuigend. Daarvoor weinig speel minuten gehad dus waarop “beste Ajacied van de laatste weken” is gebaseerd snap ik ook niet. Ik zie hem ook graag in de basis maar we moeten wel goed blijven (be)oordelen.

Comments are closed.