Ajax bereikt akkoord met Veldmate

0104henk_veldmate

Ajax en Henk Veldmate hebben overeenstemming bereikt. De voormalig technisch manager van FC Groningen wordt per 1 februari 2016 hoofd scouting bij Ajax. Veldmate was als voetballer actief voor FC Groningen, SC Cambuur, SC Veendam en Go Ahead Eagles. Daarna trad Veldmate in dienst bij FC Groningen waar hij jeugdtrainer was en vervolgens de hele scouting voor zijn rekening nam. De ontdekker van Luis Suarez gaat bij Ajax leiding geven aan de scouts maar geeft zelf ook al aan dat hij zelf veel tijd zal blijven steken in het scouten van spelers. 

Bron: Ajax.nl

Related posts

47 Comments

 1. Hika77

  Ben benieuwd wat voor spelers hij al heeft binnengehaald maar Ajax zal hem wel eerst goed gescout hebben ?

  1. De Ajacied

   Goede zaak
   Hopelijk heeft hij nog een paar talenten in zijn klappertjes staan die Ajax nu kan gaan ophalen, want dat wordt wel tijd hoor
   Succes Henk bij de mooiste club van Nederland ⚽️⚽️

   1. HURBIE

    We hebben liever een goeie spits
    Voor de rest kan elke boerenlul zuen of iemand goed kan voetballen of niet zondegeld

     1. rickert

      na Suarez heeft hij toch ook niet zo gek veel talent meer binnengehaald, gelukstreffer of kunde?

  2. AFCA my World

   Gelijk goed beginnen en Ziyech ophalen,heeft conflict met Twente en wil erg graag weg ! Nu je kans al pakken voor dat 1 van de andere clubs hem oppikt !

 2. Halsie

  Dan komt misschien eindelijk de goede spits bovenwater hoop dat je ons een 2e Suarez brengt!

 3. Hazez

  Het zal me benieuwen Suarez is natuurlijk de echte top maar wat heeft hij dan nog meer gescout ?

 4. ajaxhoger

  Als hij net zo goed is als van der zee , die heeft nog niks gescout , trouwens ze kunnen wel scouten , maar dan moeten ze nog willen kopen , en daar ligt de cloe .

 5. Ajax nr 1

  Slechter als nu met de scouts kan eigenlijk niet. Misschien dat Veldmate hier verandering in kan gaan brengen. Er is maar 1 maar. Dat is het TH wat er nu zit. Als je nu kijkt wat er in het verleden allemaal voorgedragen is dan zak je broek van af. Marc en co luister nu ook eens echt naar de scouts en kijk eens niet naar alleen de centjes. Frank en maatjes doen jullie nu eens je stinkende best en laat die verdomde looplijnen van jullie eens van de baan en laat de spelers eens doen waar ze goed in zijn en dat is voetballen. Jullie draaien door ben ik bang voor.

 6. bloedgroep AFCA

  welkom Veldmate….graag willen wij een speler van het kaliber Suárez…heb je eerder gedaan dus succes

 7. Iceman

  Mooi Welkom. Maar krijgt Veldmate wel de kans die hij bij F.C Groningen had?? Ik vraag het mij af.. Want iedereen wordt bij onze balle tent sorry ons aller Ajax weggestuurd/ tegengewerkt.

  1. bloedgroep AFCA

   Inderdaad Iceman…Veltmate kan wel willen maar als er “geen” geld is blijft het bij willen

 8. Indojood

  Er is natuurlijk geen enkele garantie dat Veldmate succes zal hebben maar zoals eerder opgemerkt slechter dan nu met Vd Zee kan toch niet. Vind 6 jaar wel lang. Succes in het wespennest want als puntje bij paaltje komt zal het TH toch “democratisch” hun zin erdoorheen drukken.

 9. ashwin676

  niet allemaal zo positief! eerst bewijzen want tot nu nog toe heeft overmars met o.a. SaNO!GO!! niks van gebakken!

 10. Opnaar40k

  Welkom bij Ajax, als ik zie wat er de laatste jaren is aangetrokken als talent dan heb je een mooie uitdaging voor je liggen. Een 2e Suarez is altijd welkom⚽️?

 11. Hoeda Fak Ajoe

  Jongens (en meisjes?) laten we nou eerlijk zijn. Het vinden van dat ene pareltje is ook gewoon een kwestie van geluk. De een haalt het wel en de ander niet en dat ligt aan zo veel factoren, waarvan je er maar een beperkt aantal kan beïnvloeden. Louis werd ook door velen verguisd, net als Zlatan, maar die hebben glansrijk het tegendeel bewezen. Miralem Sulejmani was veelbelovend maar haalde het niet. Nordin Wooter was in de opleiding veel beter dan Kluivert, maar Patrick maakt het. Onze vriend Suk scoort een paar keer en opeens is het een goede voetballer en willen sommige Ajacieden hem terug! Anderson kon er tot voor kort helemaal niets van en ook hij moet weer terug als ik de experts mag geloven. El Ghazi was ons toptalent en redding voor ons aller Ajax en nu wordt hem de huid vol gescholden. Als Sanogo er straks 10 in schiet is ie een held. Kortom …

   1. Remco425

    En dat is dus de grootste onzin en weiger ik aan mee te doen. Iedereen heeft weleens een mindere dag of periode, zeker jonge spelers. Als we die allemaal alleen op de laatste paar wedstrijden beoordelen houden we geen speler meet over en zouden zelfs spelers als Messi en Ronaldo niet slagen bij Ajax. Want zelfs zij hebben weleens een mindere periode. Niet meteen afschrijven.

 12. tijger238

  We gaan naar de middelmatigheid, want welke ontdekkingen had hij nog meer na Suarez?

 13. 030Ajacied

  Weet niet wat ik hiervan moet denken. Eerst wordt JC-vertrouweling Jonk op straat gezet, vervolgens wordt officieel gebroken met JC zelf en het volgende nieuws is dat Ajax fors investeert in scouting (buiten Nederland). Het Plan Cruijff lijkt steeds meer onder de mat te worden geschoven?

 14. AjaxBarcelona

  Is trouwens in deze tijd van flex contracten heel apart dat iemand een contract krijgt van 6 jaar. Als ze tzt de opzegging niet tijdig doen (wat moet ook al is het een tijdscontract) zitten ze er nog veel langer aan vast. Het is echt heel erg apart en ik heb het nog nooit eerder gezien. Ik heb echt heel veel verschillende contracten gezien. Benieuwd naar de reden.

 15. Makaveli07

  ze moeten niet zo bitchen bij ajax. als je nu elk jaar voor ongeveer 20mil de spelers koopt die het beste voetballen in de eredivisie, dan wordt je elk jaar kampioen dus heb je het geld alweer terug voor plaatsing van de cl. en laat deze spelers beter worden door wat ze goed kunnen zodat je ze met vette winst kunt verkopen!!!

 16. -buitenkantje rechts-

  Op zich goed dat er geïnvesteerd wordt in scouting.. Uit steeds meer berichten blijkt dat het scoutingsapparaat van Ajax niet goed functioneert.. Ik vermoed dat Veldmate een bepaalde organisatie wil neerzetten.. Soort blauwdruk gestoeld op model Groningen.. Dat kost tijd en dat heeft hij door zijn contract van 6 jr gekregen.

 17. AFCARobin

  En nu een echte goeie spits naar amsterdam laten komen ! En verdediger zou ook niet verkeerd zijn

Comments are closed.