Ajax verslaat Cambuur met 5-1 in sfeerloze Arena

1121ajax-cambuur

Ajax heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 5-1 gewonnen. De wedstrijd vond plaats in een zo goed als sfeerloze Arena doordat Zuid eerste ring en Vak 410 de eerste helft afwezig waren door de boycot. In de tweede helft was het beeld niet veel anders en bleek dat veel supporters voor een plek voor de buis of in de kroeg hadden gekozen. Davy Klaassen nam twee goals voor zijn rekening en Joël Veltman, Arek Milik en Amin Younes maakten het vijftal compleet tegen Cambuur.

Ajax kwam in de 26e  minuut op voorsprong waarbij Joël Veltman raak kopte uit een corner van Nemanja Gudelj. Echter was de voorsprong niet van lange duur want een minuut later kwam Cambuur langszij na een harde kopbal van Van de Streek. Vier minuten later was het echter Ajax dat orde op zaken stelde.  Arek Milik zette in de 29e minuut de 2-1 op het scorebord. Davy Klaassen deed kort voor rust nog twee keer zijn duit in het zakje. De 3-1 scoorde Klaassen met een lekkere tegendraadse kopbal waarna hij een paar minuten later met een droge knal de 4-1 ruststand bepaalde.

In de tweede helft stroomde een klein gedeelte van het publiek op Zuid eerste ring en Vak 410 het stadion binnen en zij zagen Amin Younes de 5-1 scoren. Vlak voor tijd mocht John Heitinga ook nog speelminuten maken en hij verving Nemanja Gudelj. Door de overwinning blijft Ajax koploper in de Eredivisie met 32 punten uit dertien wedstrijden en gaat de focus op de uitwedstrijd in de Europa League aankomende donderdag in Glasgow tegen Celtic, die gewonnen moet worden om in leven te blijven in de Europa League.

Ajax – Cambuur 5-1 (4-1)

’25 Veltman 1-0
’27 v.d Streek 1-1
’29 Milik 2-1
’38 Klaassen 3-1
’45 Klaassen 4-1
’61 Younes 5-1

Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers: 47.932

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Thulani Serero, (/52 Lasse Schone), Nemanja Gudelj, (/79 John Heitinga), Viktor Fischer, (/64 Vaclav Cerny), Davy Klaassen, Amin Younes, Arek Milik

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Anderson, (/53 Rosheuvel), Dammers, Heerings, Peersman, (/64 Janzen), Bakker, Monteiro, Van de Streek; F. Narsingh, (/74 Masek, )Barto, Byrne

Related posts

97 Comments

  1. bezemsteel

   Nou trots word ik hier niet van hoor. Die 5-1 klinkt heel mooi maar de tweede helft had niemand er meer zin in. Dat lege stadion vind ik ook niet om aan te zien…

    1. Zlatan

     Jongens , ga weer de tribune op , ze gaan weer met elkaar praten het R VB ! We hebben jullie nodig !!! LAAT JULLIE HOREN

  2. Braziq

   uhm het was Cambuur maar. met alle respect. Het was niet om aan te zien. Zeker GEEN trots !!

   1. creutz1977

    die pietprecies heeft weinig recht van spreken… als er 1 een waardeloze supporter is dan is hij het wel… zie vorige forum over ” opstelling ajax cambuur ” en zijn reacties… deze vent steunt al helemaal zijn club niet!!! dus gast beter ben je gewoon stil en nederig stumper!!!

     1. creutz1977

      haha knulletje.. Je bent echt grappig… Je kan veel onzin uitkramen maar je maakt weinig waar mannetje…

 1. pietprecies

  Kneusjes, laat je team maar in de steek, stelletje zwakzinnigen, alsof die bonzen van het bestuur daar ook maar iets om geven. Fukking succes supporters, gaat t een keer slecht bij de club dan gaan ze zich gedragen als kleuters. Laat ze maar lekker op de bioscoop tribune in lampegat gaan zitten. Dat is pas kutpubliek..

  1. Charka53

   je heb wel gelijk hoor Piet precies de bonzen zitten er niet mee ze hebben poen al binnen dus kom je wel of niet het maakt ze niet uit maar je laat de spelers wel in de steek

  2. RobbyZ

   Statement heet dat schaap! Laat jij lekker over je heen lopen en laat je nemen door een mietje! Ze gaan waarschijnlijk weer praten en als je als supporter niks doet dan weten die tyfus bobo’s niet dat het halve stadion het er niet mee eens is en nu hebben ze wat laten zien! Al die stumperds die zaten te fluiten zullen wel geleefd worden en altijd overal ja op zeggen,kut stakkers!!

   1. Floris Stempel

    Spelers vonden het ook wel prima. 4 doelpunten voor de echte supporters. Jullie werden iig niet gemist, lol.

   2. Mixednicks

    Echt flink statement. Andere mensen tegenhouden. Flinke jongens hoor. Dat heet iemands mening opdringen.

    1. RobbyZ

     Wanbeleid steunen dat is wat!? Schapen zijn het die hun bek niet open trekken! Wat moet je dan doen om ze te laten weten dat je het niet met dat wanbeleid eens ben? Het bestuur en directie thuis opwachten? Verzin wat wat beter werkt!

    2. renszo

     Op de f-side en 410 zitten fanatieke aanhang. En zij delen dit statement. Dagjesmensen horen daar niet dus laat ze lekker wegblijven die niet mee willen doen aan deze actie.

     1. Remco425

      Vandaar dat andere vakken leger werden in de 2e helft. Omdat iedereen op zuid het ermee eens was…
      En dagjesmensen? 80% van het stadion bestaat uit seizoenkaarthouders. Niet alleen op 410 en F-Side hoor…

     2. renszo

      Naast dagjes mensen zitten er ook mensen op de f side die daar niet horen. Ze zijn geen fanatieke supporters maar fans en die kunnen ook ergens anders zitten. Lees lange zijde

  3. creutz1977

   volgens mij wat jij de gene die voor de wedstrijd al kutopstelling liep te brullen en 0-4 dus hou aub je klep dicht!!! want een waardeloze supporter ben jij ook!! en voor de rest die afwezig waren… sorry maar wat een trieste zielige vertoning om zo je club links te laten liggen… 5-1 prima gedaan jongens ondanks die waardeloze sfeer.. respect!!!

   1. pietprecies

    Man dat was sarcasme, niet dat jij dat snapt met die halve hersencel (die andere halve gebruik je om hier onzin uit te kramen). Luister eens gapmans, ik zit al op de tribune sinds een jaar of 30, inmiddels hou ik het niet meer vol om 90 min lang te springen, maar die jongens gaan me keihard aan het hart!!
    Ik hoop echt dat die actie wat uit gaat richten maar als je ff normaal nadenkt snap je dat die idioten in het bestuur zich hier geen ene reet van aan trekken. Het zou me überhaupt verbazen als dat tuig het eerder gezien heeft dan in de krant van morgenochtend.. En weet je wat ze dan doen? Er om lachen!!! Als je ze echt weg wilt hebben moet je ze weg jagen maarja dat mag natuurlijk eigenlijk niet….

  4. renszo

   nee klapvee zonder een mening op de lange zijde daar heb je wat in. Wat een sukkeltje zonder enig verstand ben jij Pietje.

  5. PvL020

   Helemaal mee eens Piet! En dan ineens de 2e helft komen en zingen “90 minuten lang” en dat ze gek zijn op Ajax en ga zo maar door, kwam heel erg vreemd over bij het overige publiek met fluitconcerten en terecht. Laten de spelers in de steek

 2. Thejoker020

  Goede overwinning en de avond begon al zeer goed met 2 mooie dames Helene Hendriks en onze eigen mooie Anouk hoogendijk. Al met al een topavond.

 3. Geroldkohlen

  goede overwinning maar lijkt me ook niet meer als normaal dat je wint van cambuur, verder steun ik de motie dat er iets moet gebeuren ,vanwege dit wanbeleid en de laatste gebeurtenissen, want denken mensen nu echt dat klagen op een forum het enige is dat helpt? en dan vervolgens lekker in het stadion zitten en dan doen alsof er niks aan de hand is met een spandoekkie wat echt niks helpt! misschien was dit ook niet de oplossing had er ook niet voor gekozen, ik vind eerder dat je het beter buiten de wedstrijden om moet doen ,en publiekelijk een gesprek afdwingen! maar niks doen is ook geen optie!

   1. BobbyHaarms

    Ik ook volledig mee eens Gerold. Goed of niet goed, vak 410 en de F-side doen tenminste iets om hun afkeer kenbaar te maken en dit deden ze gezamenlijk, dus niemand op die tribunes die daar echt hinder van hadden. Dat een andere manier beter is zal ik zeker niet ontkennen, maar je moet toch ergens beginnen? Zeker 90% van de Ajaxsupporters is het niet eens met het huidige wanbeleid, dan is het teleurstellend dat er maar een paar vakken daadwerkelijk hiertegen opstaan. Dit doen ze omdat ze zich zorgen maken over hun alles, hun club, hun 2e liefde. Die supporters uitfluiten gaat mij te ver..of je het nou goed of fout vindt hoe ze het aanpakken, ze doen iets! En de vele andere lege plekken kan je hier denk ik ook niet los van zien, de mensen zijn het zat en voelen zich door alle wantoestanden momenteel even wat minder verbonden met Ajax. Nogmaals goed of fout, je zal met iets moeten komen en dan liever met iets beginnen wat niet iedereen goedkeurt dan maar doen alsof er niks aan de hand is bij Ajax. Ze hebben momenteel goddank de intentie om toch weer met elkaar te praten, en al helpen de acties (in zijn totaliteit, dus zeker ook de gesprekken van supporterskernen met Jonk e.d.) hier maar voor 5% aan mee dan is het dus toch ergens goed voor..

  1. Heldenzoon

   Iemand toegang ontzien omdat JIJ het niet eens bent met wat er gebeurt …… Ik ben neutraal, heb ABSOLUUT niets tegen de huidige directie dus ging gewoon zitten op mijn plekkie. Ik vloog vanuit Manchester; die eerste 45 minuten waren heel vermakelijk.

  2. -buitenkantje rechts-

   Helemaal eens Gerold! Je ziet nu al wat voor reactie je krijgt.. En dat zijn nog maar 2 vakken en 1 helft.. Stel driekwart van het stadion is leeg.. En dat 3 wedstrijden lang! Kijken wat er dan gebeurt.. En dat gelul over steunen van spelers.. Het gaat hier om de club!! De visie Cruijff.. De manier waarop Ajax georganiseerd is..het beleid.. RvC.. Dat is waar het om gaat! Spelers komen en gaan.. 2 seizoenen en ze zitten in het buitenland. Het gaat om de club AFC Ajax..die moet over 100 jaar nog aan de top staan.

   1. BobbyHaarms

    Precies BR helemaal mee eens, DAT is de (harde) kern van het verhaal en dit hele gebeuren!

   2. Remco425

    Maar die spelers moeten het WEL doen voor de club. Wat het bestuur ook doet, het zijn uiteindelijk de spelers die het moeten doen, dus jij die hebben alle steun nodig!

 4. Hazez

  Goeie uitslag verder vergeten op naar donderdag …. En hier word het net zo triest als in de top bij Ajax … Top actie maar zal het bedrijf Ajax niet doen veranderen maar het mooiste was dat in de tweede helft het stadion nog steeds leeg was hahaha zelfs de dagjes mensen geloofde het wel ..

 5. Litmanen

  Goed antwoord piet! Walgelijk dat zootje ongeregeld wat zijn elftal in de steek laat. Ik heb in elk geval genoten van het feit dat ze op een na alle doelpunten gemist hebben in het stadion. Dan heb je toch echt niet meer dan twee hersencellen als je helemaal naar de Arena komt om een helft te kijken.

  Degene met drie hersencellen zijn omgekeerd omdat ze de tribune niet opmochten en hebben thuis voor de tv gekeken. Mooi dat fluitconcert voor deze “supporters”.

  Nogmaals, in al die tientallen jaren dat ik supporter ben nog nooit meegemaakt dat we de ploeg in de steek lieten.
  En Jonk is uiteindelijk toch exit. Volkomen terecht na anderhalf jaar werkweigering. Dat hoef je in het bedrijfsleven ook niet te flikken. Heeft niets maken met zijn kwaliteiten als trainer trouwens. Maar wel met eigenwijze houding.

   1. creutz1977

    ben het met je eens litmanen, maar kijk ff naar vorige forum ” opstelling ajax cambuur ” dan zie je dat die pietprecies juist 1 van die waardeloze supporters is

  1. PvL020

   En….. Uiteindelijk lees je dat Jonk toch wel wil praten en aan wil schuiven???? Ligt het aan de mensen om hem heen?

 6. Moosie

  Het halve stadion was leeg en dat was een statement van mensen die hart voor de club hebben,en die zich terecht zorgen maken over het beleid.
  Dat er hier een paar mensen zich superieur wanen en dan gaan schelden op die mensen zegt meer over hun dan over ons.
  Er werd zelf geroepen dat de ME er maar eens flink met de wapenstok op in moest hakken.
  Natuurlijk gebeurt dit onder een valse naam want dit soort lafaards durven lekker anoniem achter hun toetsenbordje wel de stoere man uit te hangen.
  Maar feit blijft dat een groot gedeelte van de mensen in het stadion in de eerste helft hun club niet aanmoedigen ,en bij een doelpunt niet verder komen dan applaus.
  Ja maar wij zitten niet aan de drugs wordt er dan,alweer anoniem geschreven.
  Dus de hele harde kern is junk.
  Zo gedraagt een gedeelte van de zichzelf elitair vindende Ajaxsupporter zich.
  Maar ondertussen wordt er weer gesproken met Jonk en de rest van het technisch hart, en hebben ook op de lange zijde van het stadion een hoop supporters laten zien dat we het zat zijn.
  De tegenstanders van Cruijff en zijn plan hebben laten zien dat het zielige en stiekeme mensen zijn ,die zich laf anoniem opstellen.
  Die zich bedienen van smaad en laster ten opzichte van Ling en Johan en ook dat weer anoniem.
  Op het ene moment het opnemen voor vluchtelingen,en op het andere moment oproepen tot geweld tegen protesterende supporters tja als het maar in je straatje past.
  Feit blijft dat 5 jaar geleden we een weg zijn ingeslagen,en dat er gelukkig supporters zijn die niet van plan zijn zich te laten belazeren door vd Sar en Overmars.

  1. Litmanen

   Jullie zouden de uitgangen niet blokkeren en dat is wel gebeurd. Hoe bedoel je een meerderdheid? Dat doen ze in Noord-Korea ook zo.
   Jonk moet gewoon stoppen met zijn gezeik. Als hij nu alsnog aan tafel gaat heeft hij dus voor niks anderhalf jaar de boel op stelten gezet en mensen tegen elkaar opgezet.
   Ik ga hier niet zeggen dat bijvoorbeeld vdSar het goed heeft gedaan, maar als je ziet wat Overmars aan jeugdspelers gehaald heeft van buiten ( bijv. Bazoer) dan denk ik dat het met zijn kwaliteiten wel meevalt. Die spelers heeft Ling even niet meegenomen in zijn rapport. Dat was wat makkelijker.

   De Telegraaf heeft alleen de Cruijff kant laten horen, maar voor degene die gister het Parool gelezen heeft zal moeten toegeven dat Jonk een heel raar spelletje speelt. Aan de ene kant principieel, aan de andere kant allemaal vriendjes op betaalde baantjes zetten.

   Heb je ook even gekeken wie er allemaal zijn weggejaagd door Jonk?

   Die actie van gister was er een van debielen en schorem. Doorgesnoven zooitje.
   Graag volgende keer thuis lijven, nepsupporters. Ga lekker in Beverwijk in de modder spelen.
   Gatverdamme, dat jullie je Ajax fans durven noemen!

   1. Heldenzoon

    Behalve de nadruk op drugsgebruik ben ik het op heel veel fronten met je eens. Maar dat mag niet van Moos en vazallen want dan ben ik een zielige stiekumme nep-supporter. Zum Kotsen!

   2. renszo

    Oehhhh litmanen toch, beverwijk aanhalen….daar sla je de plank volledig mis. Ik zou bijna gaan vragen om een ban want dit ligt toch erg gevoelig. Als je ook zo stoer bent in het echt wil ik je graag ontmoeten piepo dat je er bent.

   3. -buitenkantje rechts-

    Noord Korea.. Beverwijk.. Loop jij even heeeeel hard met je hoofd naar voren tegen een muur aan..

  2. Ajax nr 1

   Moosie ik ben het vaak niet met je eens dat weet jij als geen ander. Maar op dit vlak 100% mee eens. Ook ik denk hier het zelfde over.

 7. Mixednicks

  Groot deel gelijk Moosie maar het moet ieders eigen keus blijven hoe er gereageerd wordt. Het kan en mag nooit zo zijn dat mensen jou de toegang tot je vak ontzeggen omdat ze vinden dat dat nu even niet mag van ze. Bijv. Het vak naast 410 heeft dezelfde opgang maar d mensen mochten er niet door. Dat is ontoelaatbaar in mijn ogen.

  1. Moosie

   die mensen konden voor deze keer bij vertoon van een geldig plaatsbewijs gewoon in een ander vak gaan zitten dus was dat helemaal geen issue.
   Het ging hier om een breed gedragen protest van de harde kern,en daar horen dan dat soort zaken bij.

   1. Mixednicks

    Dat is helaas lang niet altijd gelukt. Dat is wel jammer. Harde kern of niet, protest is prima maar nogmaals, niet ten koste van een ander. Zoek als harde kern de dialoog. Ga niet mee naar uit wedstrijden, koop geen kaartjes voor of blijf alsnog weg bij de laatste wedstrijd van de Europaleague. Er zijn vele mogelijkheden van protest maar zorg dat je geen beslissingen neemt voor een ander.

    1. Moosie

     Ach weet je voor mij hoeft zo een blokkade ook niet hoor, maar voor het dramatisch effect was het dit keer wel goed.
     Ik persoonlijk was erg blij met hoeveel kaarthouders op de lange zijde ook niet waren gekomen.
     Maar ja dat waren dan ook allemaal junks en criminelen volgens sommige hier.

     1. Mixednicks

      Ik ben gewoon niet van huis vertrokken. Mijn plek had ik al aan Ajax terug in de verkoop gegeven. Vind het helpen van de medemens momenteel belangrijker. Momenteel gaat de rotte vis trouwens aardig over het forum. Jammer. Laten we hopen dat op alle fronten de rust snel terugkomt.

 8. Heldenzoon

  Dus de harde kern gaat bepalen wat de niet harde kern (ook betalende bezoekers) mag zien? Enge mensen dus, De Harde Kern……..

  1. Floris Stempel

   yep, en dit wordt blijkbaar ook door AJAX getolereerd. Mijn idee is dan ook dat de zogenaamde harde kern van ego’s minder macht toebedeeld krijgen bij AJAX en dat ze daarom gaan protesteren. Al een tijd geen eigen honk, vervolging van diverse types, de mannetjes raken hun stem kwijt bij Sar en Overmars. En dat pikken ze niet…het gaat ze niet om het ontslag van Jonk. Ja, dat wordt de meelopers verteld, maar de capo’s gaat het om de tanende macht van de zg supporters.

   1. Moosie

    Oh Floris-Jan en hoe kom jij aan deze informatie uit je grote teen of toch gewoon uit je duim?

 9. Amoebe

  Uiteindelijk is het sowieso erg moeilijk te bepalen wat de meerderheid denkt….er schreeuwen altijd een paar mensen het hardst (uit naam van de meerderheid).

  Zo gaat het niet alleen bij Ajax hè maar in de hele samenleving….hoe harder de schreeuwt hoe meer jij je zin krijgt…meerderheid of niet.

  Persoonlijk vind ik de boycot een goede zaak….maar ga niet voor andere beslissen!!! Wil iemand naar binnen laat hem dan gaan. Een boycot moet vrijwillig zijn en ik hoop dat dit steeds breder gedragen gaat worden.

  Maar hé….ieder zijn mening :-/

 10. Litmanen

  Komen jullie niet verder dan helemaal eens met elkaar? Ga eens in op dat grote artikel in het Parool. O ja, gebrek aan hersencellen, dus niet kunnen lezen…..

  Elkaar nalullen en de boel terroriseren. Geweldig! Nu nog even, net als destijds wat sky boxen verbouwen en je krijgt zomaar je zin. Ik ouwehoer niet, ik was erbij. Veel geweld gedreig en gesnuif. Dus: schorem. Ik neem er geen woord van terug.

  Ga je liever eens verdiepen in de situatie op De Toekomst sinds Jonk de dienst uitmaakt. Dan hadden we hier heel wat minder discussie gehad.

  1. Moosie

   ja want de krant die 5 jaar geleden de kant koos van Ten have en zijn vrinden zullen we nu ineens als objectief gaan beschouwen.
   En jou verhalen zullen we als waarheid zien.
   Je lult maar een end weg,je bent en je blijft gewoon een misselijk mannetje.
   En dat helemaal mee eens is ook alleen goed als het jou uitkomt.
   Bijvoorbeeld bij supporters die voor de wedstrijd een 0-5 voorspellen.
   Dat zijn jouw vrinden.
   Ga je toch lekker in skybox zitten kniezen kneus dat je bent.

 11. Indojood

  Ja, Litmanen doet nogal bizarre uitspraken. Vorige week vroeg hij zich af of ik hem voor zijn kop ging schieten omdat we het oneens waren maar het nog niet te laat was om steun aan Jonk te geven. Heb hem erop gewezen dat dit zijn eigen woorden waren en ik hiermee niets van doen heeft. Prima dat we het oneens zijn en we scherpe discussies hebben maar nu lees ik weer een referentie naar Beverwijk (!). Voor de rest ben ik het eens met Moosie.

 12. paulo

  beetje jammer van wat ik allemaal lees. iedereen zal altijd zijn mening klaar hebben liggen en niet altijd met elkaar eens zijn.
  ik ben ook niet eens met de gang van zaken, maar ik zal nooit vervelende discussies voeren. daar worden we allemaal niet beter van.
  ik hoop spoedig dat ook dit opgelost gaat worden en vooral trots kunnen worden op ajax en de supporters!!

  1. Litmanen

   Poule, ik snap je wel, maar ik destijds, kort na de opening van de Arena en rond het gebeuren in Beverwijk gezien hoe terreur het kan winnen van mensen die normaal naar hun cluppie willen gaan kijken.
   Ik heb van Praag horen zeggen ” die mensen die in Beverwijk waren komen er nooit meer in” en hem na nog meer geweld van de F-Side hun een nieuw eigen vak gaf waar mensen die al tientallen jaren fan waren zaten en die weg moesten.
   Waarom? Omdat er gedreigd werd met meer geweld.
   Toen van Praag niet wilde toegeven verbouwde een F Side een aantal skyboxen waarin mensen ook nog eens bestolen werden door het tuig. Vrouwen werden in elkaar geslagen.

   En het bestuur gaf toe…….

   Dat is de reden waarom ik zo’n pesthekel heb aan de toontjes en moosies van deze wereld.
   Gisteren was een zwarte dag voor de Ajax fans. Weer werd gedreigd met geweld als mensen hun vak in wilden. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

   1. Moosie

    En weer verdraai je de waarheid.
    Er werd gisteren niet gedreigd met geweld hoefde ook niet want de deuren zaten dicht.
    En de schermutselingen bij de skyboxen waar jij dan zogenaamd bij was stonden daar een paar honderd man vrouwen en kinderen in elkaar te slaan?
    Ach ja de firma leugen en bedrog is zeker je bedrijfsnaam.
    Nee jij kunt het gewoon niet verkroppen dat er mensen zijn die wel opkomen voor de club en de afspraken die gemaakt zijn nageleefd willen zien.
    Net als v Praag destijds ook afspraken had gemaakt en die niet nakwam.
    De F-Side staat al sinds 1976 achter het doel en nu moeten we zitten is niet anders ,trouwens we worden een jaartje ouder dus mij maakt dat niet uit.
    Maar jij gaat niet voor ons uitmaken wat wij wel en niet doen.
    Je bent gewoon een stumperd die denkt dat als hij maar elitair genoeg is het gepeupel wel even zich schikt in jouw waanbeelden.
    Wel als jij je zo’n Übermensch wil voelen had je in 1920 geboren moeten worden en bij de NSDAP moeten gaan,wij doen niet mee aan jouw spelletjes.
    Je flikkert maar een end op.
    En hoe harder jij gaat schoppen hoe harder ik om jou lach.
    Zeg nou eens gewoon hoe je heet dan anonieme klootzak dat je bent met je grote bek.
    Ik zou je graag aanklagen wegens smaad en laster.

    1. Litmanen

     Arme Moosie, je bent de weg helemaal kwijt.
     De tribunes die nu door de F-Side bewoont worden waren verkocht aan aandeelhouders die voor veel geld een aandeeltje hadden gekocht in ruil voor een mooie vaste plek.

     Door het geweld van de F-Side hebben ze die tribune destijds ingenomen. Onder bedreiging van nog meer geweld.

     Ik heb destijds direct mijn duur betaalde aandeel van de hand gedaan. Gek he?

     Overigens, ik zal je helpen, sinds begin jaren zestig (!) bestaat de F-Side al. Vak F aan de Diemerzijde van de Meer. Destijds zaten Fijenoird en Ajaxfans nog in 1 vak bij wedstrijden tegen elkaar. Af en toe een knokpartij met de vuist tegen elkaar, dat was het.

     En nog eens overigens: er was toegezegd dat iedereen vrij de tribune op zou mogen gisteren. Ga je me vertellen dat de directie van de Arena de hekken dicht heeft gehouden? Of was daar enige “pressie” van een oaar nette, goed opgevoede, jongeren voor nodig?

     Laat me niet lachen, holbewoner.

     1. Moosie

      bla bla bla F-Side sinds ’76.
      Domme kneus en je kunt wel de Wikipedia de hele dag gaan kopiëren zal me een worst wezen.
      Anonieme NAZI.

     2. Litmanen

      Dank je voor je voortreffelijke en intelligente bijdrage. Jammer voor jou heb ik geen Wikipedia nodig. Ik was er bij. Stond zelf bij de F-Side halverwege de jaren zestig bij de opkomst van het grote Ajax.

      Dus, herschrijf je eigen geschiedenis boekje.

     3. Indojood

      De F-side bestaat sinds halverwege jaren 70 dus knap dat je er zo vroeg bij was. Nu is dit feit niet zo heel belangrijk in de discussie rondom de organisatie. Feit blijft dat we Cruijff, ons grootste goed, voor de zoveelste keer hebben afgewezen omdat we het beter denken te weten. Wat het Parool schrijft is niet zo boeiend, een steun brief van het personeel op de Toekomst hecht ik meer waarde aan. Wellicht heeft dit het TH, tezamen met de acties van onze vrienden van 410 en F-side, rapport Ling en het algehele gevoel van onvrede, aan het denken gezet en hopelijk komt er een oplossing. Hoe je het wendt of keert, de grote meerderheid ziet graag het plan Cruijff worden uitgevoerd en hoopt op het blijven van Jonk. Cruijff is al weg en dat is al erg genoeg.

     4. Litmanen

      Zielig, ik schreef al, vak F in de Meer, vanaf ongeveer 1965. Ik stond daar ook. Ga jij nu zeggen dat ik daar niet stond? Mag ik vragen van welk jaar jij bent. Cruijff wel eens zien voetballen? Ik van af zijn eerste wedstrijden.
      Tjonge, moet ik hier nu al mijn eigen leven gaan ontkennen omdat jullie niet beter weten?

 13. Jappie Olsen

  Gods kolere Wat een soapserie zeg! Hebben jullie wel een piemeltje met dat gejank over en weer? Stelletje wijfen!

 14. Mixednicks

  Dinsdagmiddag, middenstip Arena: Moosie versus Litmanen. Kaartjes € 5,00 per stuk. Opbrengst naar onze medemens in nood. Maken we van de nood een deugd :-))

  1. Litmanen

   Op 1 voorwaarde: dat diezelfde klojo’s als gisteravond de eerste helft buiten blijven 😉

    1. Moosie

     Daar zit je dan je noemt jezelf litmanen,bent schijnbaar in de 60 en je kunt een discussie niet winnen.
     Dan ga je schoppen ,schelde en leugens vertellen om maar je gelijk te kunnen halen.
     Hoe verder je in de discussie belandt hoe groter de leugens worden,tja je wil je niet laten kennen.
     Maar je stond dan al in de jaren 60 in de F-Side was eigenlijk de oprichter dus.
     En nu 50 jaar later moet je dan een man van 45 in elkaar gaan slaan want tja je wilt toch je gelijk hebben.
     Jij die overal bij was,die zowat de club heeft opgebouwd, ja jij bent de man.
     En als iemand het niet met jou en jouw ideeën eens is stuur je gewoon de ME er op af.
     Want jij bent de man.
     Jij die zijn plek moest afstaan aan dat tuig wat zich F-Side durft te noemen,terwijl iedereen toch weet dat jij eigenlijk de F-Side bent en dan toch zeker de oprichter,want jij was dat al in de jaren 60.
     Komt er daar zo een vervelende voetballer die Cruijff heet en zomaar de club veranderd tis toch godgeklaagd.
     En dan die Ling,nou die kan er helemaal niets van,die kan nog niet eens schrijven,dat moet die dikke De Groot wel hebben gedaan,ook zo eentje van de Cruijff maffia.
     Nee jij bent iemand die zich Litmanen noemt,jij hebt de waarheid in pacht en jij maakt ook uit wie,wie is.
     Al moet je de geschiedenis herschrijven,en iedereen in elkaar schoppen cq laten schoppen,vals beschuldigen en uitschelden voor rotte vis.
     Ook kun jij elk stukje foutloos schrijven zodat jij andere de maar kunt nemen als ze eens een lettertje verkeerd hebben getypt en dat voelt dan lekker joh.
     Wel meneer litmanen ik heb Leukemie overwonnen longkanker overwonnen en wat jij vindt met dt ,zal me eigenlijk gewoon een vreselijke worst wezen.
     Ajax is op sommige momenten in mijn leven het enige geweest wat me overeind hield en we kunnen winnen of verliezen maar een grotere klootzak dan jij ken ik niet.

 15. Heldenzoon

  Toch wel ironisch…. Alles geloven van De Telegraaf en dan een ander een Nazi noemen! Qua geschiedenis, en zeker met een naam als Moos, zou ik overwegen om toch wat vaker Het Parool te lezen en te geloven…..

  1. Moosie

   Tja ik kan het nog erger voor je maken ik ben van Joodse komaf.
   En ik noem hem een Nazi omdat hij blijkbaar het fijn vindt om mensen door ordetroepen in elkaar te laten rammen.
   En als ik het Parool moet geloven enkel en alleen omdat ik van Joodse komaf ben heb jij ook er al niet veel kaas van gegeten.
   Jij bent het met Lidmanen eens en dat is je goed recht hoor,lekker anoniem anderen de maat nemen.
   Maar verwacht nou niet dat ik op mijn rug ga liggen met de pootjes omhoog.
   Als je op het ene moment zegt dat je voor het helpen van vluchtelingen bent,en op het andere moment mensen met een andere mening wil laten afranselen ben je voor mij gewoon een nazi.
   Maar jij bent ook bekend om je altijd zo intelligente bijdragen dus jij weet vast ook wel waar je,je toetsenbord kunt stoppen.

 16. Litmanen

  Jij bent er echt een van de ergste soort. Het is je blijkbaar gisteren niet opgevallen, maar duizenden normale fans floten jullie massaal uit. Frank de Boer heeft jullie actie openlijk afgekeurd.
  Ik ben vanaf zijn eerste wedstrijd Cruijff’ s grootste fan, maar moet ik het dan in alles met hem eens zijn?

  Dat was ik misschien wel geweest als hij leiding had gegeven aan zijn eigen plan, maar daar had hij geen zin in.

  Resultaat is deze puinhoop.

  Dat jij mij voor nazi uitscheld zegt meer iets over jou.

  En nu stop ik met jou, je bent de moeite niet meer waard.

 17. Mixednicks

  Het is dat de vluchtelingen nog geen Nederlands kunnen lezen anders zouden ze denken dat ze hier in een nieuwe oorlog zitten.

  Voor wat het waard is: Moosie, ik was het niet eens met de afwezigheid van de supporters maar ieder heeft het recht op zijn manier te protesteren. Achteraf heb ik gehoord dat het geen noemenswaardige problemen heeft opgeleverd. Je teksten komen recht uit je Amsterdamse hart, dat is gewoon duidelijk te lezen.

  Litmanen, tsja je moet echt op een ander niveau leren discussiëren. Je roept de ellendige opmerkingen zelf over je af. Dat anderen overigens elkaars actie afkeuren middels gefluit geeft een partij per definitie nog geen gelijk.

  Scherp en hard discussiëren moet kunnen, doen ik ook maar maak elkaar niet uit voor dom (daarvan is er maar eentje op dit forum 🙂 )
  En nu ….. Pilsje en een prettige zondagavond verder.

Comments are closed.