Ajax neemt maatregelen na Parijs, kom zaterdag op tijd naar de Arena

1114drama-parijs

Ajax verzoekt de supporters om aanstaande zaterdag op tijd naar de Amsterdam Arena te komen. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs afgelopen vrijdag, waar onder meer de interland tussen Frankrijk en Duitsland werd opgeschrikt door drie bomaanslagen, scherpt Ajax de veiligheidsmaatregelen aan.

Dit zal inhouden dat er langere wachttijden zullen zijn als men het stadion wil betreden. ‘Wij vragen onze fans om zaterdag eerder naar het stadion te komen. De instroom zal langzamer gaan omdat er een aanscherping is van de verschillende controlemaatregelen’, verklaart een woordvoerder van de club aan de NOS. Ajax heeft de afgelopen dagen uitvoerig overleg gehad met de politie. ‘De burgemeester is formeel eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, maar Ajax organiseert en is verantwoordelijk voor de wedstrijd”, verklaart de club. “Het is voor ons allemaal van belang dat iedereen voor de aftrap op zijn of haar plek zit en vervolgens op een normale manier de wedstrijd kan bekijken’.

Bron: NOS

 

Related posts

41 Comments

  1. Joeguh9

   Wil je het risico nemen? Hier lopen ook van die achterlijken rond hoor! En Nederland is door G. Wilders en hun hulp bij de bombardementen toch al risicoland.

  2. Michielafca

   Nederland en Duitsland zijn ook beide betrokken bij de oorlog tegen IS. Zo raar is de gedachte dus niet. Aangezien de wedstrijd Frankrijk – Duitsland ook doelwit was vanwege de betrokkenheid van beide landen.

   1. De Ajacied

    Respect gasten voor deze actie
    Ze doen het voor ons als supporter
    Dus respecteer deze actie

    1. Rene1964

     Uiteraard DE AJACIED: veiligheid voor alles! Niet meer dan logisch. Het probleem is alleen dat je GEEN enkele veiligheid kunt garanderen! Nergens! Maar da’s dan ook het doel van terrorisme helaas. Paniek zaaien.

  3. AFC98

   Ze zullen ook extra controleren op vuurwerk, aangezien elke harde knal nu geassocieerd wordt met een aanslag, waardoor er paniek kan ontstaan.

 1. dickst14

  eigenlijk zouden alle supporters een statement moeten maken en niet gaan tegen Cambuur. Hoeven ze alleen Henrichs en zijn farizeeers te bewaken.

  1. PvL020

   Dickst14 wordt je toch supporter van een andere club. Je laat je spelers toch niet in de steek. Bij een topclub is er nu eenmaal altijd rumoer

   1. dickst14

    dat begrijp ik, maar de mensen waar ik het over heb blijven zo door gaan als er niets gebeurt. we zijn inderdaad zo goed als machteloos, want je blijft je cluppie altijd steunen natuurlijk. blijft triest allemaal.

    1. BobbyHaarms

     Helemaal met je eens dickst14, maar we kunnen beter wel gaan en die Henrichs met zijn vriendjes uitroken…er MOET nu gewoon iets gebeuren als je van je club houdt

    1. PvL020

     Eens, respecteer Cruijff ook voor wie hij is en was maar het plan heeft in 5 jaar niks bereikt en dat is ook Cruijff. Is achteraf maar het had alleen kunnen slagen als hij het deed en niet in Barcelona zitten

     1. dickst14

      hij had Ling hiervoor willen aanstellen, maar helaas achteraf werd dit gedwarsboomd. Johan woont in Barcelona en is ook de jongste niet meer, maar had wel alles in gang gezet voor zijn cluppie. Hij heeft buiten zijn nek weer uit te steken zat gedaan.

     2. PvL020

      Ja klopt wel met Ling, maar die was er om een rapport uit te brengen en niet om echt iets te doen. Deze mensen gaan dan weer weg en blijven er andere zitten die blijkbaar niet sterk genoeg zijn.

     3. Remco425

      Hij heeft weldegelijk wat bereikt. De jeugdopleiding staat nu. De A1 is weer een goede lichting. Daar is hij mee begonnen. In een paar jaar tijd kan er geen goede jeugd al in het 1e staan. Daar gaat een langere tijd overheen. Nu begint die jeugd te komen. DAT is de verdienste van Cruijff. En dat zou pas de komende jaren zichtbaar worden bij het 1e.

  1. BobbyHaarms

   Ik denk dat ze zich beter zorgen kunnen maken over vele duizenden woedende supporters vanwege het walgelijke wanbeleid wat ze voeren

   1. woody79

    klopt Bobby, maar dat het domme zooitje daar ook nog enigszins capabel is ergens over na te denken, geeft een heel klein beetje hoop dat het voor de supporters een knallend seizoen wordt. Laten we doorgaan met het normale leven. Gelukkig nog geen tulpenbollen op het menu en hoop op een vredig Aja-Cam 6-0 met een gepast gematigde sfeer. Vive la France!

 2. Rene1964

  Begreep sowieso al niet dat Duitsland-Nederland EN Engeland-Frankrijk door zouden gaan!!!? Veel te groot risico ! Ik zou niet graag in dat stadion hebben gezeten, als de wedstrijd zou zijn doorgegaan. Houd mijn hart vast voor Eng-Fr.

  1. Rene1964

   Kunnen ze geen interland plannen voor IS land? Alle 50.000 IS aanhangers bij elkaar in één stadion! Dan heb je ze meteen alle 50.000 te pakken. Misschien dat er dan weer een beetje rust komt in de wereld.

 3. Horst Blankenburg

  Goh, wel apart. De problemen met IS vergelijken met de interne problemen bij Ajax. Knap, maar wel erg som.

  1. Horst Blankenburg

   Idee van Rene 1964 wel erg goed. Alleen zorgen dat er geen uit supporters zijn en geen tegenstander.

 4. Moosie

  Ik vind dat we zaterdag moeten gaan en eens en voor altijd moeten laten horen hoe we er over denken 93 minuten lang protest.
  En dan als er niet geluisterd wordt de volgende wedstrijden boycotten.
  De spelers zijn dan de dupe,maar als ze ook maar iets van Ajaxbloed in hun aderen hebben zullen ze ons als supporters begrijpen.

  1. BobbyHaarms

   Mee eens Moosie. Maar helaas halen de meesten hun schouders hierover op, om over die dagjesmensen op de lange zijde maar te zwijgen.. die klappen nog net niet op commando. Maar doen we helemaal niks dan gaat onze club naar de klote en het wordt tijd dat iedereen dat eens inziet.

 5. Horst Blankenburg

  Wat hebben jullie toch tegen de lange zijde. Het is mooi dat er plekken zijn voor mensen die incidenteel naar hun club kunnen komen kijken. Niks mis mee. Zelf zit ik er elke thuis wedstrijd. Ben ik dan ook een dagjesmens?? Zijn die mensen minder supporter omdat ze niet meespringen op “wie niet springt etc??
  De ene supporter is niet minder dan de ander toch. De ene supporter is wel anders dan de ander, maar ook daar hoeft niets mis mee te zijn.

  Een wedstrijd volledig boycotten is een een utopie. Als een groot deel van de supporters een statement maakt door geluid, shirts, spandoeken etc. komt dat ook best over. De spelers op het veld moeten niet gehinderd worden anders loop je alleen maar kans op punten aftrek o.i.d.

  Ik denk dat wanneer de “fanatieke” vakken aan de korte zijde in de rust van Ajax-Cambuur massaal het stadion verlaten er wel een belletje gaat rinkelen bij de bobo’s. Dan heb je ook een redelijk goed kans dat andere supporters dit voorbeeld volgen.

  1. BobbyHaarms

   Mee eens Horst. Maar ik bedoel meer de mensen die via de sponsor een dagje Ajax krijgen. Met alle respect, maar van die mensen hoeven we natuurlijk geen tegengeluid te verwachten..

Comments are closed.