Cruijff niet geïnformeerd over vertrek Jonk: ‘Wees eerlijk en misbruik mijn naam niet’

Wim_Jonk

Johan Cruijff is opmerkelijk genoeg niet op de hoogte gehouden van de beslissing van de directie van Ajax om Wim Jonk te ontslaan bij de club. Dat is volgens Cruijff zeer opmerkelijk en ongepast. ‘Ik heb niets van de RvC, niets van het bestuur en niets van de directie vernomen, Hetzelfde geldt voor Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp en Marc Overmars’, aldus Cruijff.

‘De laatste maanden had ik twijfels over de uitvoering van het plan en dat blijkt nu dus gegrond. Het laatste contact was een paar weken geleden met commissaris Leo van Wijk en toen heb ik met Tscheu la Ling het opgestelde rapport doorgesproken. Vervolgens zou het plan (rapport) worden uitgevoerd maar daar is helemaal niks mee gedaan. Ik heb toen contact gezocht met de bestuursraad maar kreeg te horen dat zij het rapport niet hadden ontvangen. Dat is vreemd, omdat de discussie over de opleiding direct de vereniging treft, waar de bestuursraad verantwoordelijk voor is. Als je officieel dan van niets weet, dan weet je het in ieder geval wel officieus’.

‘Afgelopen dagen heb ik vernomen dat men Wim Jonk wil lozen en dat doet pijn. Zeg dan gewoon dat je niet verder wil en mijn visie niet ziet zitten. Nu Wim heeft aangegeven te willen blijven zal ik hem daarin steunen maar anders had ik het ook voor gezien gehouden. Het rapport van Ling is bovendien klip en klaar over het rendement van de opleiding. Die heeft Ajax de afgelopen jaren 85 miljoen opgeleverd, terwijl de cijfers van de aankopen eigenlijk bedroevend zijn. Het is nu tijd dat men de gemaakte afspraken nakomt en doet men dit niet dan verwacht ik actie van de bestuursraad. Die moeten de commissarissen een halt toeroepen of stop anders met mijn plan en misbruik mijn naam niet langer. Als het mis gaat, dan kunnen we weer terug naar de leden en de supporters, want die moeten het uiteindelijk bepalen. Ajax is van de mensen en niet van een paar bestuurders’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

35 Comments

  1. ritchy

    waarom hou je de eer niet aan je zelf Johan trek de stekker eruit en ga je aan hele andere dingen bezig houden die belangrijker zijn dan aan ons aller Ajax je gezondheid en je herstel bijvoorbeeld ik ben aan deze ROT ziekte mijn maatje en vriend kwijtgeraakt ( mijn vader ) nogmaals sterkte Johan

    1. FrankiC

      Volgens mij is Jonk formeel nog niet weg maar het bericht brengt nu zoveel teweeg dat ik voorspel dat juist JONK BLIJFT

  2. ACABafca

    Idd Johan dappre strijder mooi dat je niet opgeeft en achter Jonk blijft staan. De club is van ons en niet van een paar bestuurders ?

  3. dickst14

    diep triest dat een stelletje hypocryten ajax te gronde richt. respect voor jonk. en overmars vd sar alsjeblieft WEGWEZEN!!!!!

  4. giorgio76

    Nou ik blijf ook gewoon nog achter het plan staan van Cruijff.Maar als dat pas echt te einde komt(wat ik niet hoop) hoop ik natuurlijk dat ons Ajax er beter uitkomt en dat de juiste mensen wel op de juiste positie komen te staan(op/naast het veld!

    1. BobbyHaarms

      Dit is zo klaar als een klontje toch? Lozen dat stelletje bedriegers en zakkenvullers, het is echt te triest voor woorden dat ze de naam van Johan hiervoor misbruiken en nota bene ook nog eens doen alsof ze van niks weten, gewoon een smerige, achterbakse, bewuste actie dus! Dat Johan dit met zijn ziekte mee moet maken..ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen dat ze onze club zo voor schut zetten!

      1. dioajax

        goed gezegd Bobby…helemaal met je eens…he le maal met je eens zo is het…(heb op ons discussie gereageert)

      2. Litmanen

        Je valt in herhalingen Bobby, maar afgelopen maandag schrijft Cruijff in zijn eigen kolom ” Er is geen plan Cruijff”!!!

        Ling schijnt nooit iets op papier gezet te hebben ( niemand heeft zijn rapport gelezen)

        Alle begrip voor Cruijff en Jonk, maar Jonk heeft ook de uitnodiging van Ling om aan te schuiven bij het technisch hart afgewezen.

  5. Moosie

    Zaterdag 21 november 19:45:
    Ajax – SC Cambuur
    Tijd dat de supporters een duidelijk signaal gaan geven aan overmars en vd sar ik ben er wel klaar mee.
    Vanaf minuut 14 staan voor Johan en de club optieven met de zakkenvullers.

    1. Kevke87

      laten we dit dan massaal uit gaan voeren. ik ben het er helemaal mee eens. laten we duidelijk maken dat we VOLLEDIG achter Cruijff en Jonk staan

  6. Alwayslookatthebrightsideoflife

    Allemaal een shirt, maakt niet uit wat voor een, met een grote 14 op de voor en achterkant. Desnoods een wit t-shirt met stift beschrijven. Een stadion vol met 14 om aan te geven dat wij wel achter De ideeën van Johan staan.

    1. BobbyHaarms

      Tijd dat we volgende week allemaal een zeer duidelijk statement maken tegen dit wanbeleid en het te grabbel gooien van Johan zijn goede naam…ik ben voor!

  7. vooruitdiebal

    Ik wil nu wel eens iets horen van de andere kant. Waarom moet Jonk echt weg! het is te stil. Speel open kaart of anders ook ophoepelen. … .

  8. DennisTheMenace

    Zeer opvallend dat de meesten hier een hele duidelijke mening hebben. Dit terwijl je het alleen maar van grote afstand kunt bekijken. Misschien is Jonk wel een gigantische jankert of Overmars een botte lul, ik kan er in ieder geval niks over zeggen.

    1. Kevke87

      dat is waar. laten we dan ook vooral pro Cruijff en Jonk zijn en niet anti Overmaas en Vd Sar. het hele staan in nr 14 gehuld en laten zien en horen dat wij achter hen staan

  9. nicks

    het besluit om jonk te lozen was al veel eerder genomen! kijk het intervieuw van ” aan tafel met kees” maar eens terug waar overmars ineens zijn verhaal doet! manier om het publiek alvast achter je te krijgen?

  10. Iamsterdam2015

    Heb vd sar en overmars hoog zitten. Niet alleen omdat het geweldige voetballers waren maar ook omdat ze ons de CL hebben bezorgd. Top……. Maar het wordt tijd dat oa deze twee en de rest ff normaal gaan doen!! Ff terug op aarde komen en normaal doen.

  11. Widi

    Het is duidelijk dat niet iedereen kan blijven. Ze hebben allemaal genoeg geld om niet afhankelijk te zijn van hun Ajax salaris. Nu JC heeft gekozen voor Jonk, moeten anderen zich afvragen of ze nog willen en kunnen blijven. Ik geloof niet meteen dat mensen als Bergkamp er voor zichzelf zitten. Er moet iets zijn waardoor niet klakkeloos wordt gedaan wat JC wenst. Daar moeten ze nu eens open kaart over spelen. Ben bang dat dit laatste best eens schadelijk voor JC en vooral Ling zou kunnen zijn. Hoe dan ook, het moet. JC heeft ze nu uitgedaagd om een verklaring te geven. Als ze dat doen, kunnen wij een gefundeerde keuze maken. En de bestuursraad ook.

  12. Kevke87

    Wat er ook gebeurt is, het is om je als Ajacied toch om je voor dood te schamen?? ik heb het gevoel dat die bestuursleden en/of directie het plan Cruijff voor de buitenwereld “volgen” maar in werkelijkheid gewoon doen waar ze zelf zin in hebben zodat ze altijd dan kunnen zeggen bij mislukking, plan Cruijff werkt niet. dan is et waar wat Cruijff zegt, misbruik zijn naam niet en doe niet alsof je zijn visie volgt. stelletje laffe honden!!

  13. Heldenzoon

    Lekker makkelijk vanuit Barcelona een paar dingen roepen en het klapvee volgt…. Speelde Jonk ooit niet bij PSV? Toen was hij absoluut mijn kleur niet…. Elk verhaal heeft twee kanten. Johan, wereldvoetballer, innovatieve coach maar laat hem alstjeblieft niet alles op afstand regelen. Ga even een maand of drie in Amsterdam wonen!

  14. wikr

    Waarom zou men Cruijff moeten informeren? Die wil toch geen rol in het bestuur, maar lekker af en toe wat kritiek spuien vanaf zijn terras in Barcelona. Wat is nou eigenlijk het plan-Cruijff, een paar uitspraken, een uitgewerkt document? Wie zal het zeggen. Het lijkt wel of iedereen die niet achter Cruijff staat zich geen Ajacied mag noemen, wat een onzin. Is hij soms een of andere goedheiligman met zwarte en witte helpers?

  15. Braziq

    Bij de volgende wedstrijd Cambuur.. Sta ik er met mijn rood witte nr 14 shirt. Dat zegt genoeg!

  16. -buitenkantje rechts-

    JC heeft helemaal gelijk..of je volgt zijn visie of niet.. En als je dat niet wilt zeg dat dan gewoon! Erg dat hij zich daar met zijn ziekte nog mee moet bezig houden.. Vrees het ergste als jij er op een dag niet meer is.. Hoop dat dat nog heel lang gaat duren.
    Bewijst wel de incompetentie van vd Sar en Overmars.. Ook FdB en Bergkamp gaan hierbij niet vrijuit. Onduidelijkheid troef.. Ego’s die met hun eigen machtstrijdjes bezig zijn.. Bah! Misselijkmakend.. Ik zie dit zo ook niet meer goedkomen.. JC heeft wel andere zaken om aan te denken..Jonk staat alleen. Zal uiteindelijk toch hè veld moeten ruimen vrees ik.. Tenzij we als supporters als één man een statement maken. Steun de actie van Moosie volledig!

Comments are closed.