De Boer: ‘Dan maar landskampioen worden’

1028fey-ajax6

Frank de Boer baalde woensdagavond na afloop van de bekerwedstrijd tegen feyenoord behoorlijk van de manier waarop Ajax alsnog verloor. De trainer zag zijn elftal heersen tegen de mede koploper en dat geeft De Boer overigens wel vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

‘Dat doelpunt valt natuurlijk op een vervelend moment want dan heb je geen kans meer om het recht te breien. Anderzijds heb ik een heel sterk Ajax gezien vooral in de eerste helft. Wij speelden met lef en waren de bovenliggende partij waarin we natuurlijk een voorsprong hadden moeten pakken. De tweede helft gingen wij teveel mee in het spel van hun en het is zuur voor Mike van der Hoorn en Joël Veltman dat dat doelpunt dan alsnog valt want zij speelden een prima wedstrijd. Ik wil elke prijs winnen laat dat duidelijk zijn maar het mocht niet zo zijn. Dan maar landskampioen worden’.

Bron: Ajax TV

Related posts

47 Comments

 1. Wzawzdb1900

  We kunnen winnen of verliezen maar een betere club dan deze is er niet en WIJ WORDEN KAMPIOEN

 2. FrankiC

  Kwaliteitsverschil is groot in ons voordeel, maar Feijenoord levert veel strijd. Dat kunnen ze niet tegen alle tegenstanders opbrengen. Maar binnen 10 dagen voert Ajax alleen de ranglijst aan, géén twijfel.

 3. f-side64

  de loting is ook niet helemaal eerlijk gegaan pisvee thuis tegen amateurs ajax uit tegen 010 zuid

  1. Jari1995

   Hoezo? Dat was toch gewoon balletje-balletje. Wie je ook treft.. dat hoort geen excuus te zijn!

 4. David010

  we worden zeker kampioen.feyenoord pakken we volgende week zeker.ik hoop Dat we in europa ook een keertje veel verder komen

 5. Armand44

  We moeten ons ook laten uitschakelen in Europa alleen dan is de titel van ons, dan kunnen we ons echt gaan richten op de competitie, zonder andere verplichtingen, ik vind het echt hinderlijk die door de weekse wedstrijden, dat komt alleen maar de ten goede van de tegenstander.

  1. FrankiC

   Neem aan en hoop dat je dit als een grap bedoelt. Kom op, dit is toch geen reactie van een supporter. We gaan er op twee fronten vol tegenaan.

 6. Armand44

  Feyenoord kan zich volledig richten op Ajax en wij moeten donderdag nog een zware wedstrijd spelen tegen Fenerbahçe, is ook niet helemaal eerlijk toch

 7. AjaxStaff2015

  FdB heeft al zoveel gezegt en nog niet na gekomen, als er in de winterstop geen meerdere dure aankopen worden gedaan wordt er ook geen landskampioen.

 8. Pascal tebberman

  Volhouden Frank en de spelers van AFC Ajax is en blijft de kampioen van Nederland goed nadenken wie je in zet ???⚓️????⚽️.

 9. ajaxpers

  Waarom hoor/lees je nergens dat dat doelpunt afgekeurd moest worden vanwege de overtreding van K…t??????????????????

  1. FrankiC

   Precies, helemaal mijn gedachte. Twee schouders op de mat hoort bij een andere sport, toch?

  2. BobbyHaarms

   Precies ook mijn gedachte vanmorgen (zie vorige topic)! Doelpunt had ie af moeten keuren vanwege overtreding Kuijt, maar dat durfde die flapdrol niet want dan had ie onder moeten duiken met z’n gezin….triest

 10. ajax26

  Het was een leuke potje.
  Het is de 2e wedstrijd achter elkaar lekker gespeeld, ga zo door jongens

 11. Charka53

  Da’s hem maar geraden ook we gaan nu toch weer niet met lege handen staan. Volgens mij zijn we op de goede weg nu nog van de Kuip een tranendal maken 0 – ⚽️⚽️⚽ ️

 12. Mauheb

  Met Kleuter Sinkgraven, ga je de strijd zeker redden???? Jeetje man, doe je ogen eens open zeg!

 13. San Marco

  Elke wedstrijd geven wat we in de 1e helft ook gaven en de kansen afmaken dan worden we zeker kampioen!!!
  De enige echte prijs in Nederland!!

 14. bob-p

  op basis van 2e helft hebben we terecht verloren. er kwam geen bal meer goed aan. maar met een sterke selectie ( klaasen, elghazi, riedewald ) pakken we ze volgende week!!!

 15. f-side64

  nx terecht verloren puto kramer elhamadi kuijt elia vilhena hadden 1 gele kaart moeten krijgen kuijt zelfs 2 1 voor mekkeren en nr.2 voor het zelfde vergrijp

 16. Tinus

  We zullen zien Frank, aan de supporters zal het niet liggen, als de inzet op dit niveau blijft is dat een dikke plus maar zonder extra Versterkingen worden we geen kampioen, iedereen kijkt nu naar 010, maar PSV is de maat!

 17. Cobus

  Tweede helft Vitesse was al geweldig,eerste helft 010 ook erg goed. Klein beetje slimmer spelen en dit niveau vasthouden.

 18. thijsAJAX1

  ach hou je mond nu maar met je beloftes. ik ben al tevaak teleursgesteld dit seizoen. zei je ook niet dat we gingen overwinteren in de cl en daarna dat we de halve finale van de el moesten halen?

  1. Always4Ajax

   Er zit een verschil tussen een doel/wens uitspreken en een belofte doen. Een ding is zeker : in voetbal kan je nooit een belofte doen qua uitslagen of je moet Cinese roots hebben. Kortom, Frank spreekt een doel/wens uit en dat is logisch en daar is niks mis mee.

 19. 1976 forever

  Lijkt wel of 010 kampioen moet worden van de knFb, eerst alle gekregen pingels de rode kaarten die kwijt gescholden worden, zal vast veel geld voor betaald worden door p air en zijn mannen

 20. woody79

  dat lijkt me een goed idee. en de eerstvolgende 5 jaar minimaal! dan ook volgend jaar de dubbel. jaar erna de treble en jaar erna alles winnen wat je maar kan winnen. goed bezig dan

 21. Ramon1

  Ja als je zo doorgaat de lijn doortrekt komen er echt wel mooie wedstrijden aan mja zoveel blessures klaasen el ghazi en natuurlijk bazoer kunnen we niet missen ook tegen feyenoord misten we 4 of 5 basisspelers ja cillessen speelde nog ff

 22. -buitenkantje rechts-

  Wil je landskampioen worden zul je scorend vermogen moeten hebben..dat hebben we nu niet. We spelen met een zeer wisselvallige voorhoede die ook nog eens wisselt van samenstelling.. Als daar geen oplossing voor komt is er de kans we ook geen kampioen worden.

  1. FrankiC

   We hebben gewoon verreweg het beste doelsaldo, dus ook zonder scorend vermogen gaat het lukken.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dankzij onze defensie..de beste spelers van Ajax lopen momenteel achterin.. Tot nu toe slechts 5 tegengoals in de competitie. Je ziet toch dat tegen betere tegenstanders zoals PSV, Feyenoord en internationaal we te weinig vernuft en stootkracht voorin hebben.

 23. skel

  Hoop doet leven, maar als je niets uit wil geven……dan valt er dit jaar niet veel te beleven. Niets uitgeven betekent ook dat je dit jaar niets mag verwachten….. Europees ruk en tegen PSV en Feyenoord verlies……tel uit je winst…

Comments are closed.