Tete stevent af op basisplaats bij Oranje en wil EK meemaken

0509riedewaldoranje

Het gaat snel met de loopbaan van Kenny Tete. De Ajacied heeft dit seizoen een basisplaats in het elftal van Frank de Boer bij Ajax en het ziet er naar uit dat dat zaterdagavond bij het Nederlands Elftal ook gaat gebeuren tijdens de interland met Kazachstan. Tete hoopt dat Oranje zich alsnog plaatst voor het EK.

De Ajacied hoopt in zijn carrière in ieder geval een keer een Europees kampioenschap mee te mogen maken. ‘Een EK is voor een jonge jongen een fantastische ervaring. Ik hoop het ooit mee te maken en Nederland hoort gewoon thuis op dat toernooi. Het zou zonde zijn als we er niet bij zouden zijn dus zullen wij deze twee interlands alles moeten geven en hopen op een misstap van de concurrent’.

Bron: De Telegraaf

 

 

Related posts

38 Comments

 1. Ajacied407

  ‘Oranje hoort op het EK thuis’ zegt hij. Ik vind gepaster: ‘Tete hoort op EK thuis’.

 2. Didron

  Zou mooi zijn als Kenny een basisplaats heeft, maar ik hoop nog meer op twee overwinningen van NLD en dat TUR minimaal twee punten verliest!!!

 3. woody79

  ik blijf positief. elke week weer en ga ervan uit dat wij de 2 wedstrijden winnen. ben overtuigd dat turkije tegen tsjechie punten verspeeld. suc6 kenny!

 4. Litmanen

  Gun het hem van harte, maar ik denk dat dit te snel komt voor hem. Hopelijk loopt hij niet tegen een persoonlijke zeperd op.

 5. BobbyHaarms

  Ik vind dat die jongen het verdient. Is al wekenlang 1 van de betere in een verder matig Ajax en voert zijn verdedigende taken uitstekend uit en dat doet ie voortreffelijk….alleen maar goed voor die jongen om deze ervaring op te doen.

 6. Geroldkohlen

  verdedigend zit het wel goed hopelijk komt hij los bij oranje! aan de andere kant welke rechtsback moest anders spelen? vd wiel drama, janmaat geblesseerd, dan blijft onze tete over, succes!

 7. -buitenkantje rechts-

  Als hij de kans krijgt moet hij zich direct laten zien.. Ben erg benieuwd hoe hij presteert in Oranje.. Misschien wel basisspeler van Oranje onder Blind en dan naar EK.. In voetbal is alles mogelijk.. Zie verlies van Duitsland gisteravond tegen Ierland..

 8. 4everAjax

  Persoonlijk vind ik het te vroeg. Eerst maar eens een half jaar presteren. Nu al, competitie, beker, EL en Ned. Elftal is gewoon ff teveel. Dit gaat vrijwel zeker ten koste van Ajax en dan staat …….. van Rhijn weer in de basis. Toch liever Tete.

  1. Litmanen

   Niks mis met Van Rhijn. Door het goede verdedigen van Tete te snel afgeschreven, maar opbouwend nog steeds veel beter dan Tete. Die heb ik nog niet kunnen betrappen op de helft van de tegenstander en al zijn passes gaan breed of terug.

   Maar wees blij dat Ajax in elk geval op 1 positie een dubbele bezetting heeft.

   1. 4everAjax

    Heb toch liever een minder opbouwende verdediger met een giga tackle dan een rennende rechtsback met matige verdedigende kwaliteiten. Eerst verdedigen onder de knie dan uitbreiden, dat loopt nu prima bij Tete. Overigens de laatste paar wedstrijden al vaak op de helft van de tegenstander gezien en hij zag er niet verdwaald uit 🙂

    1. Litmanen

     Daar verschillen we van mening, want hij kwam verdedigend onmiddellijk in de problemen toen hij probeerde met een aanval mee te gaan. Het voordeel van Tete is wel dat hij heel erg snel is. Hij zou dus veel vaker achter El Ghazi langs kunnen.
     Het zal wel beginnersangst zijn, maar Ajax backs horen vanuit de traditie halve rechts/linksbuitens te zijn en dat zie ik bij Tete absoluut niet.

     1. Geroldkohlen

      eerste taak van een verdediger is het uitschakelen van je tegenstander aanvallend meedoen is een bijkomstigheid en dat kan altijd nog erbij komen, uitschakelen tegenstander is eerst prioriteit.

  2. Remco425

   Vind ik persoonlijk ook. Iedere wedstrijd komen er weer nieuwe spelers bij. Het is bijna niet meer bijzonder om voor het NL elftal te spelen. Talenten moeten eerst rustig rijpen voordat ze door het grote publiek afgeslacht worden.

 9. Sazzz

  echt te zot voor woorden dat een Tete in de basis zou staan… het is beschamend dat hij op die positie de beste is…

 10. Ed69

  Kenny is een topper in potentie! Een rasechte voetballer die voor ieder team een grote meerwaarde kan zien en dus ook voor het (grote) orange!
  Maar helaas, als FDB er toch nog een jaar aan vast plakt, herken je deze geweldige voetballer straks ook niet meer, net als Andersen, Sinkgraven, Gudelj noem ze maar op…
  Hoop en niet alleen voor Kenny dat we binnenkort een andere trainer mogen verwelkomen die spelers verbeterd ipv afbreekt!
  Laat Jonk het maar doen, dan komt t dik voor mekaar met Kenny en met de hele selectie van ons toch nog steeds grote Ajax!!

  1. Mokumertje020

   Alsof frank de boer spelers verpest ik blijf er bij dat hij niet zegt jongens ga slap levenloos voetbal spelen dus donder op met je negatieve commentaar over de boer en ga achter je team staan of word voor pisvee met cocu

 11. 4everAjax

  Blind is onder de Boer ook zooo slecht geworden he. Onze Belgische vrienden ook, echt waardeloos. Eriksen ook zo’n voorbeeld van een wanprodukt van Frank. Jasper is ook echt niks meer in het doel.
  Kanonnen wat kunnen mensen toch dom lullen.

  1. Litmanen

   Kishna, Van Rhijn, Sigi, Boilesen, Moisander, Zivco, Andersen. Wil je nog een paar? Kijk even bij PEC.
   De Boer is niks beter of slechter dan andere trainers.

 12. 4everAjax

  Ga jij nou Zivco en Kishna noemen als mislukt door de Boer?? Dat zijn nu echt schoolvoorbeelden van gigantische eigen overschatting en eigen dunk die stinkt. Andersen is het voorbeeld van eerst rustig brengen, via Willem II, en dan vlammen bij Ajax (net als Dijks). Boilesen dacht er wel eventjes te zijn en is zelf door het ijs gezakt. Dus wat is nu precies je punt met genoemde namen?

Comments are closed.