De Haan: “Sinkgraven zit een beetje op slot”

0710ajax-panathinaikos_Sinkgraven

Ajax legde in januari zo’n zeven miljoen euro neer voor Daley Sinkgraven, die werd overgenomen van sc Heerenveen. Dit seizoen kreeg hij aanvankelijk veel speeltijd, veelal als linksbuiten vanwege de blessures van Fischer en Younes. Beiden zijn inmiddels hersteld en omdat Sinkgraven nog niet kon overtuigen moet hij vrezen voor zijn plek. Het is ook Foppe de Haan opgevallen dat Sinkgraven zijn draai nog niet heeft gevonden bij Ajax. De middenvelder ‘zit op slot’ aldus de oud-trainer.

Zijn Heerenveen-vorm heeft de technisch vaardige middenvelder nog niet te pakken in Amsterdam. “Hij moet naar een hoger niveau, maar hij kan echt goed voetballen, hoor”, vertelt voormalig Heerenveen-trainer De Haan tegenover Ajax Showtime. “Hij ziet veel meer dan de rest. Ik zie Daley nu te weinig starten, te weinig sprinten, te weinig ruimte creëren. Hij zit een beetje op slot. Op een gegeven moment moet het gewoon gebeuren. Daley heeft ook de mentaliteit om dat te doen”, weet De Haan.

Ondanks dat het nog niet lekker loopt, lijkt Frank de Boer alle vertrouwen te hebben in de technicus, die bij vlagen briljante dingen laat zien. “Hij moet vechten voor zijn plek op een hoger niveau, waar de druk veel groter is. Dat is goed voor hem.”

Bron: AjaxShowtime

Related posts

21 Comments

  1. dickst14

   ik ook..hij heeft een uitzonderlijk spelinzicht en kan dingen doen die anderen niet eens zien. hij heeft alleen wat tijd nodig.

   1. FrankiC

    Wat heet ‘een beetje’? Hij is aardig van het padje. Dan zou je zeggen begin met simpel spelen, veel balcontacten, balverlies voorkomen en in de omschakeling harder je best doen. Niets van dit alles doet ie!!! Dan vraag ik me af waarom hij nu zoveel krediet heeft. Nu kost het Ajax gewoon punten. Terugkomen via Jong Ajax zou ik zeggen.

 1. -buitenkantje rechts-

  Hij is een groot talent.. Laat zich nog te vaak verrassen door een tegenstander.. Ziet er soms uit als knullig balverlies.. Ook het meeverdedigen moet nog beter.. Positioneel zijn draai nog niet gevonden. Misschien als hij wat vaker op het middenveld geposteerd wordt.. Tegen de Graafschap weer bij vlagen de Sinkgraven gezien die hij moet zijn.. Sowieso vind ik het 3-4-3 systeem goed bij Ajax passen..

  1. FrankiC

   En… vertrouwenwekkend dat een man als De Haan, die hem zo goed kent, denkt dat het goed gaat komen. Nu heeft het er te vaak de schijn van dat hij niet bij de les is, hetgeen heel bijzonder zou zijn als alle ogen op je gericht zijn.

 2. Jan Mostert

  Als je aanvallend zo bent ingesteld en verdedigers sluiten niet aan in een hoog baltempo lijkt een goede pass niet goed. Hetzelfde geldt voor millik die te maken heeft met flanken die altijd naar binnen trekken en de ruimte daardoor te klein maken. 1xkeer raken op snelheid totdat de vrije man daar is.

 3. pietprecies

  Ja komop zeg, die krielkip is net aan 18 of 19.. Moet nog zeker een paar jaar de sportschool in ook, is gewoon nog niet klaar voor het eerste..

  1. dickst14

   geen ajax voetballer? hij heeft een prachtige techniek. alleen handeligssnelheid iets omhoog en fysiek wat sterker worden. is kwestie van tijd.

 4. paulvos

  Hij zit niet alleen op slot maar maakt ook verkeerde keuzes en besluiteloos . Daardoor dus balverlies. 7 miljoen veel te veel geld gekost, 7 ton was genoeg geweest.

 5. Skilder22

  Goede voetballer , alleen Frankie maakt hem kapot om hem elke x maar weer op een andere positie te zetten

 6. Remco425

  Hij heeft ook al momenten laten zien dat hij goed kan voetballen. Is nog jong en daardoor wisselvallig en nog wat foutjes. Maar geef hem de tijd en het komt goed.

 7. wikr

  Hij moet gewoon op een goede manier gebruikt worden en anders kan je hem beter niet opstellen. Als linkshalf b.v. moet je ook mee terug verdedigen en dan heb je ook wat fysieke power nodig, wat hij duidelijk niet heeft. Maar aanvallend kan hij hele mooie dingen laten zien: heeft hij mooie versnellingen, is hij heel wendbaar, kan hij leuke steekpasses geven, heeft hij een goed inzicht, etc.
  Nu wordt hij afgerekend op het meeverdedigen en daar ligt inderdaad duidelijk niet zijn kracht.

Comments are closed.