Ajax-toptalent Bouy voelde het als juiste beslissing om Ajax te verlaten

Ouasim_Bouy--Davy_Klaassen

Oud-Ajacied Ouasim Bouy gaat aan de slag bij PEC Zwolle. Hij wilde afgelopen winter graag terug naar Ajax. Maar de club had hem niet nodig. Dit seizoen keert de nu 22-jarige middenvelder wel terug in de Eredivisie. Maar dan in het shirt van PEC dat hem huurt van Juventus.

Ouasim Bouy was een toptalent in de Ajax-jeugd. Werd verkozen tot talent van het jaar en iedereen voorspelde hem een grote toekomst. Hij vertrok echter op 18-jarige leeftijd bij Ajax om bij Juventus zijn gelukt te beproeven waar hij naar toe werd geloodst door zaakwaarnemer Mino Raiola die veel jonge spelers het hoofd gek maakt met grote geldbedragen waarvan hij zelf uiteraard een vorstelijk percentage bedingt. Het sportieve groeiplan is voor Railoa niet interessant en dus brengt hij veel spelers naar de afgrond.

Bouy is een perfect voorbeeld: Eén bekerduel (Coppa Italia) speelde Bouy slechts in de hoofdmacht van Juve. Huurperiodes bij Hamburger SV (half jaar) en Panathinaikos (vorig seizoen) brachten ook weinig soelaas. En nu wordt het dus PEC. Hoofd opleidingen Wim Jonk van Ajax, waar Bouy uit werd opgepikt, sprak destijds al de befaamde woorden. “Dit is een keuze geweest waar hij heel zijn leven spijt van zal krijgen.”

Dat laatste ontkent Bouy nu in De Telegraaf. “Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en ben altijd een Ajacied geweest. Ik houd van de club Ajax, dat is iets wat nooit is veranderd en nooit zal veranderen. Voor mij voelde het op dat moment als het juiste om te doen, de keuze om naar Juventus te gaan.”

Ondertussen probeert Railoa zijn straatje schoon te vegen. In een eerder artikel zei hij onlangs het volgende: “Bouy had hetzelfde probleem wat Kishna heeft. Hij voelde geen warmte van Frank de Boer en er was totaal geen communicatie. In januari heb ik gevraagd of ze liever hadden dat hij vertrok maar daar kreeg ik geen antwoord op. Daarna hebben wij hem dus weggebracht naar Juventus en dat heb ik niet gedaan maar Ajax zelf. Ik heb alleen gefaciliteerd dat hij naar de best mogelijke club kon. Achteraf had Bouy beter bij Ajax kunnen blijven”.

Bouy koestert nu vooral de herinneringen die hij heeft aan grote namen waarmee hij op het veld stond. Het trainingsveld dan wel te verstaan. Antonio Conte, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Arturo Vidal en Alessandro Del Piero. Toch moet ook hij diep van binnen weten dat zijn carrière waarschijnlijk heel anders had kunnen lopen als hij niet al op jonge leeftijd vertrokken was. Met dank aan de louche zaakwaarnemers van het huidige voetbal.

Bron: De Telegraaf

Eerdere berichten over Oasim Bouy

Related posts

33 Comments

  1. De Ajacied

    Ja dat moet hij wel zeggen ook hij weet echt wel dat hij de foute keuze heeft gemaakt maar ook hij durft dat nooit te zeggen,
    Allemaal geldwolven zijn het, maar om voetbal geven ze nix, toch?

    1. Mr Ajax

      Dat rotgeld verkloot het voetbal en die pizzabakker moeten ze aan de hoogste boom ophangen!! Wat stinkende met dollartekens in zijn ogen slap zichzelf verdedigende mega rat is dat!!!!

    1. AFCA my World

      Help het je hopen,maar die Rioolrat is zo gehaaid dat het hem (helaas) vast wel weer lukt !

  2. JCruijff

    Wij hebben het beste voor met onze talenten. Maar als hij niet wil luisteren dan is dit het gevolg. Een vette bankrekening maar een carrière die nog moet beginnen. Deze man heeft dus geen enkele voetbalervaring opgedaan tot nu toe. Hij moet in feite nog opgeleid worden. Al die jaren verspild en hij zal die nooit meer kunnen inhalen. Zelfs jongere jongens die nu in de hoofdmacht van Ajax spelen hebben al een gigantische voorsprong want zij hebben wel al die ervaring opgesnoven en zijn zelfs al international.

  3. Coenie

    Idd, hij kan nu ook niks anders meer zeggen. Tuurlijk is het trainen met bijv. Pirlo heel leerzaam, maar daar kom je echt niet verder mee. Bij grote europeese clubs op de bank/tribune gezeten om zich nu te bewijzen bij Pec. Ben benieuwd wat zijn leermomenten van Pirlo hem hebben opgelevert ^_^

  4. Reno

    Ik hoop dat Raiola stopt met jonge talenten wegbrengen voor het geld, hij verpest het voor de jonkies

    1. Sazzz

      dacht jij dat nou echt? Zolang die rat kan blijven verdienen aan dit soort jochies zal hij dit blijven doen. Hij behartigt de belangen van zijn portemonnee, niet die van zijn spelers

  5. pietprecies

    Het is eigenlijk om te janken maar dit kon iedereen op z’n boeren fluitjes aan voelen komen, gewoon dom. Dat zal hij bij Ajax ook heus wel te horen hebben gekregen.
    Raiola heeft wel over 1 ding gelijk, hij heeft het zelfde probleem als Kishna, geen ruggengraat en denken dat je veel beter bent dan daadwerkelijk waar is.
    Ach daarom heeft Mino ze ook genomen want dat soort gasten kan hij ten minste lekker aan verdienen.
    Ze kunnen namelijk wel een balletje trappen maar hebben vaak het IQ van een stoeptegel.
    Daardoor wisselen ze vaker van club wat goed is voor de portemonnee van Mino.
    Dat raiola daarom nog niet die bakkali aan z’n stal heeft toegevoegd snap ik niet, dat is ook zo’n Gucci Swekker die denkt dat alles hem aan komt waaien, past precies in het rijtje!

  6. Sazzz

    ik vind het erg jammer. die jongen had veel talent en nou zit ie bij, met alle respect, Zwolle. wel apart dat ie eerst geen warmte voelde van De Boer en nou opeens wel terug wil…

    1. pietprecies

      Nee je ziet het verkeerd, het ging zo: (bouy) Mino, ik zat vandaag weer niet bij de selectie, wat moet ik doen? (Mino) dus je hebt er geen warm gevoel bij? (Bouy) nee (Mino) dan moet je naar Juventus gaan, daar is het lekker warm

      1. Remco425

        Maar als hij geen warmte voelde bij FdB, zoals rioolrat beweert, waarom wilde Bouy dan afgelopen winter terug naar diezelfde FdB??

  7. Iamsterdam2015

    Dat kan allemaal wel maar er stond toch niemand met een jachtgeweer achter hem in zijn nek te hijgen dat hij MOEST tekenen bij Juventus ???? Dus helaas pindakaas, lekker naar Pec en daar maar eerst een seizoentje of twee bewijzen dat je top bent. Misschien dat jive je dan terug neemt. Ajax is einde verhaal…. Graag of traag Flip.

    1. Remco425

      Een jonge jongen is door een gehaaide rat makkelijk te beinvloeden. Daar is echt geen jachtgeweer voor nodig. Maar dat betekend niet dat rioolrat hier niet schuldig aan is…

  8. bobin

    Ik snap serieus niet hoe jongens nog voor die rat als zaakwaarnemer kiezen. Als niemand hem meer neemt dan roeit dat probleem zich toch vanzelf uit lijkt me

  9. Macky

    Jaja een toptalent die nergens wat heeft laten zien nergens is doorgebroken en komt hij maar terug naar Nederland naar de micky mouse competitie want het Nederlands voetbal stelt niet meer veel voor tegenwoordig maar succes bij Zwolle

Comments are closed.