Heitinga verbijt zich op de bank: ‘Soms moet je de bal het stadion uitschieten’

0710ajax-nordsjaelland_heitinga1

Ajax verloor dinsdagavond van Rapid Wien en ondanks dat John Heitinga zich ver in de tweede helft mocht warmlopen kreeg de Alphenaar geen speelminuten van Frank de Boer. Heitinga liet na afloop weten dat hij snapt waarom hij niet speelt maar hij zich wel verbijt op de bank.

‘Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt en ik maak deel uit van de selectie en moet gewoon vechten voor een plaats. Echter is het soms wel moeilijk en helemaal tijdens de wedstrijd van dinsdagavond, want dat kan niet op topniveau. Wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb? In het buitenland zeggen ze altijd zolang de bal op de helft van je tegenstander is, kunnen ze niet scoren. Je moet de bal soms ook het stadion uitschieten, zo simpel is het gewoon. Wij moeten nu zorgen dat we goed aan de competitie beginnen en gaan kijken wat de loting van de Europa League ons gaat brengen’, aldus Heitinga tegenover de NOS.

Bron: NOS

Related posts

49 Comments

  1. dannyafca

    Hij verdient een kans! Hij poept niet in zn luier zoals veltman! Hij pakt ze gewoon kei hard aan!!

  2. Mokum76

    Wel makkelijk zeggen zo voor hem natuurlijk…

    Maar geef hem nu eindelijk maar de kans het ook te bewijzen!

  3. Velibor

    Ja wrijf het er nog maar es in! Maar goed nieuwe ronde nieuwe kansen dus niet meer achterom kijken en gewoon doorgaan! Kom op Ajax laat je niet klein krijgen!

    1. Zlatan

      Wel achterom kijken en er van leren en nu John erin en waar was schone , ? Blijf me verbazen .

  4. Roberto

    Wordt tijd dat Frank de Boer routine in het elftal gaat gooien. Zat me gister, in de huiskamer, ook te verbijten… wat een amateurisme!

  5. quadsboy

    Ik begrijp je volkomen ouwe het vrat je van binnen zeker die 2 wedstrijden maar komt goed jouw kans komt nog wel

  6. I_AMSTERDAM

    hij had in de basis moeten staan hij is ervaren en weet wanneer je iemand lek moet schoppen zonde dit alles

  7. Bert62

    Vindt het ook wel tijd worden voor meer ervaring in het team. Waarom koop je zo’n speler als je hem toch niet opstelt. Een auto koop je ook niet om hem vervolgens in de garage te stallen. En volgens mij was het niet de keus van de trainer maar meer van Dagobert Overmars om de supporters gerust te stellen.

  8. -buitenkantje rechts-

    Hoewel niet erg sympathiek kon ik me wel vinden in de woorden van Ronald Koeman die reageerde op de keuzes die FdB had gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Wien. Hij begreep niet waarom FdB niet voor meer ervaring en fysiek had gekozen in de wedstrijd tegen Rapid Wien. Een 18 jarige speler kan geen stappen maken en leren van een speler van 21.. Je hebt ervaren krachten nodig die gezag hebben op het veld en in de kleedkamer.. Ook de reactie van aanvoerder Klaassen was veelzeggend. Het is geen kinderspeelplaats.. Ben erg benieuwd met welke opstelling FdB komt tegen AZ.. Bij nog een tegenvallend resultaat met dezelfde spelers kon het wel eens erg moeilijk worden voor hem.

    1. PvL020

      Ze hebben gelijk maar achteraf is het altijd makkelijk praten……. Stel dat ze het wel hadden gehaald dan was het weer een wereldprestatie met het jongste team ooit. Ik was ook des duivels en teleurgesteld, logisch als je van Ajax houdt, maar dat blijf ik toch wel doen!!! Maar achteraf is het allemaal zo makkelijk praten en zeker als we het dan fout doen.

  9. Didron

    Zat me te verbijten in 405! Ik hoop dat Frank de enige juiste beslissing voor zondag neemt: Johhny er in, Joel lekker de bank warmhouden!!

  10. PvL020

    Open deur maar hij heeft helemaal gelijk. Dat prutsen achterin doe je maar op een training

    1. Litmanen

      Het vervelende is dat je dan de hele achterhoede moet vervangen. Verdedigend was Veltman de beste van de vier…..

        1. Litmanen

          Doe me een lol, Tete heeft niets goede gedaan, aanvallend niet en verdedigend niet, Riedewald speelde prachtig maar verdedigde als een oud wijf, Dijks was ijzersterk voorin maar verdedigend gaf hij steeds geen rugdekking en Veltman zijn man heeft geen kans gehad bij hem en hij gaf tenminste nog de beste dieptepasses van alle Ajacieden. Gajij ff lekker op je gemak die wedstrijd nog eens bekijken en word wakker ipv zelfs Veltman de schuld te geven van het te koude bier….Zlatan, of moet ik Toon zeggen?

  11. Danson

    Hier leert frank ook weer van, tenkoste van ons allen. In zo een wedstrijd is ervaring nodig. En geen 1995/1996 broekie style. En dat alles klopte, toen kon dat nog. Die tijd is geweest. Anno 2015 is ajax niks meer in Europa en dat moeten we beseffen. Vooral iedereen die verantwoordelijk is voor ajax.
    Ajax stelt geen fluit meer voor. Frankie ik hoop dat je eeuwig blijft bij ajax. Geen enkele nieuwe coach bij ajax zal het beter doen dan jij! 4x Kampioen op een rij. Dat doen er maar weinig met een middelmatige selectie.

    1. War

      Behaalde resultaten in het verleden geven geen enkele garantie voor de toekomst.
      Je moet niet een Wenger scenario krijgen
      ,zoals bij Arsenal, daar gebeurd ook al jaren niets

        1. Velibor

          En het team liep over vh talent en we hadden Litmanen natuurlijk,dat team kun je echt niet vergelijken met het team van nu helaas.

  12. Velibor

    Kom op jongens kop op! Heitinga erin zondag en we gaan het nieuwe seizoen in dus niet meer treuren want we hadden de CL toch niet gewonnen ,hopelijk blijft de keeper en anders beuren we weer 30 miljoen waar we niks mee doen,ik dacht dat er in de jeugd trouwens zo’n nieuw talent rondliep ,waar is en blijft dat ventje dan want die was toch al 18 jaar en dan hoor je tegenwoordig al bijna bij de ouwe hap,toch es laten debuteren Frank.

  13. nick-afca95

    Het nadeel is dat Johny niet meer zo snel is en ik denk dat hij net als Poulsen na een minuut of 70 niet meer zo zuiver speelt. Maar aan de andere kant kunnen Riedewald en Tete die snelheid prima compenseren.

  14. Slingertje.

    Dat mag niet van Frank Johnny. Je moet alles voetballend oplossen van hem en we hebben dinsdag kunnen zien waar dat toe leidt.

  15. MichyWZAjax

    Ik had wel gehoopt dat hij de juist de ervaren spelers zou laten spelen in de belangrijkste wedstrijden maar ja zouden toch niet overwinteren in de Champions league is veels te hoog niveau voor een club uit Nederland kunnen beter kijken hoever ze komen in de Europa league past toch beter bij de onervarenheid van deze groep en misschien komen ze wel verder dan normaal zijn ze tegen die tijd beter op elkaar ingespeeld enz

    1. Litmanen

      Dijks was aanvallend goed, maar kreeg verdedigend op zijn kloten omdat hij geen rugdekking gaf. Herhaling bekijken Zlatan.

  16. marcussboss

    Veltman een paar wedstrijdjes op de bank en onze Johnny er in !! misschien leert Veltman dan ook dat zijn plek niet “vanzelfsprekend” is

  17. Ajacieden

    Johnny moet ook eens spelen het is niet erg dat Veltman ook een keer niet speeld of zet hem dan een keer naast heitinga

Comments are closed.