De Boer opvallend mild: “We hebben verzuimd seizoen waardig af te sluiten”

0517dordrecht-ajax_fischer1

Frank de Boer reageerde na afloop van de verloren wedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht opvallend gelaten voor de camera van Fox Sports over de nederlaag. ‘Natuurlijk gun je het FC Dordrecht wel om zo afscheid te nemen van de Eredivisie, maar je wilt het seizoen gewoon waardig afsluiten. Dat hebben we niet gedaan. Moet zeggen dat zij vol een-op-een gingen spelen. dan weet je dat het soms lastig kan zijn. Vond eigenlijk nog niet eens dat we het heel slecht deden. We hadden de beste kansen in de eerste helft, alleen die laatste pass was steeds net niet goed. Na de 0-1 in de tweede helft kregen we genoeg signalen om alert te zijn”.

“Ik verwijt de ploeg wel dat ze niet alert genoeg waren, dat geldt voor het hele team. Het is typerend van het seizoen dat je met een klutsbal de wedstrijd ook nog verliest.’ De normaal zo scherpe De Boer was zelfs vol begrip over het ontbreken van de inzet bij zijn team. ‘Ik snap het wel dat na zo’n seizoen in de laatste wedstrijd de spanning ontbreekt. Je hoopt de spelers dan nog voldoende te prikkelen. Na de 0-1 was de spanning helemaal weg. Dat is vooral jammer voor de supporters, daarvoor moet je het juist doen. Maar de spelers zijn ook mensen.’

Bron: FoxSports

Related posts

64 Comments

  1. Hazez

    De spanning was weg ja is ook niet gek als je MAAR 750000euro verdient dan hoef je je toch niet in te spannen .

  2. Mooi

    Frank ga je schamen voor zo verhaal steek je hand eens in eigen boezem dus waardeloos .Een nog bedankt voor het mooie seizoen .

  3. polaroids

    Ik denk dat Frank van de helft van zijn team al afscheid heeft genomen….

  4. AFCA my World

    Ze moesten zich schamen voor deze wanvertoning,totaal geen inzet lusteloosheid troef, en daarvoor ga je dan naar Dordrecht, het is dan we vriendelijk ontvangen werden maar anders gewoon een verloren middag zoals zoveel dit seizoen ! Schandalige afsluiting van een mislukt seizoen !

      1. AFCA my World

        De vleugelspelers zijn prima alleen in een elftal wat niet draait is het moeilijk om uit te blinken,als het team volgend seizoen gaat draaien zal je zien dat van iedereen het niveau omhoog gaat !

  5. Litmanen

    De Boer moet zich echt schamen voor zijn verklaring. Dik betaalde profs horen gewoon hun werk te doen. Geen enkel excuus om van een degradant te verliezen. De Boer heeft bij mij vandaag een hoop respect verspeeld!

    1. Ajax nr 1

      de Boer heb geen RUGGEGRAAD Litmanen ik ben wel blij dat jou ogen ook open zijn gegaan. Sorry voor deze teleurstelling.

        1. Ajax nr 1

          Omdat ik nog nooit een Hoofdtrainer van Ajax zou belabberd een team heeft laten voetballen gezien. Nounou en dan dat hij altijd andere de schuld geef van als het niet lukt. Dit seizoen is mislukt meede door zijn toedoen. Maar nee hoor het is weer die ander.

  6. -buitenkantje rechts-

    Toch vreemd dat het soms lijkt dat de trainer een volledig andere wedstrijd heeft gezien dan de toeschouwers. Hoe kan je nou zeggen dat je het nog niet eens zo slecht vond, dat het lag aan de eindpass die net niet aan kwam, dat je begrip hebt voor de zwakke instelling. Zelfs bewondering hebt voor de tactiek van de tegenstander die 1op1 ging spelen. Met 1 op 1 tegen Ajax zou dat 0-8 moeten opleveren. Ik hoop dat er intern wel mensen zijn die de vinger op zere plek kunnen leggen..

    1. Ajacied12341

      Ja er moet gewoon een belangrijk iemand Cruijff, Jonk ofzo dit spel van Ajax helemaal afbranden dat ze door hebben dat het anders moet

      1. Ajax nr 1

        De heer J Cruijff kan dit niet afbranden het is zijn visie op het voetbal toch. Ik kan mij ook vergissen hoor maar hoort De Boer nu niet naar J Cruijff zijn pijpen te dansen.

  7. ElSalvador

    Gauw vergeten, lekker op vakantie en dan weer keihard trainen, eind juli voorronde CL.

  8. I_AMSTERDAM

    mensen mensen mensen het is niet altijd feest volgend jaar zijn wij weer kampioen 😉 wij zijn de beste en de mooiste club van het land

    1. Ajax nr 1

      Misschien volgend jaar weer ja maar voor dit seizoen moet Ajax zich zeker schamen inieder geval de staf en vriendjes

    2. Toppertje

      Ondanks de kampioenschappen is het 3 jaar al geen feest om naar te kijken. WZAWZDB hebben we opgebouwd door ook in jaren waarin we geen kampioen werden toch het mooiste voetbal te spelen. Het is nu al jaren niet om aan te gluren en we zijn zelfs op het niveau terecht gekomen dat kleine ploegen ons onder druk kunnen zetten. En nog eens beter voetbal laten zien.

  9. bobin

    jongens 4 x kampioen en nu tweede ziet er op papier niet slecht uit toch haha

  10. 53yearsalways4Ajax

    Het klinkt inderdaad als drie niks het commentaar van Frank. Maar ja, geen enkel commentaar zou goed geweest zijn. Moet hij uit zijn dak gaan na de laatste wedstrijd? Ook niet. Ik denk dat hij al een aantal beslissingen heeft genomen. Nu paar weken de bekkies even niet meer zien en straks ….. hopen dat een paar gasten tijdens de wedstrijd opstaan. Ook Klaassen moet dit gaan doen. Zelf denk ik dat we het komend seizoen het nog niet zullen maken. Pas daarna is er voldoende doorstroming die ook kan buigen op wat ervaring. Kortom vanaf seizoen 2016-2017 zal het pas weer genieten worden. Door er zo naar te kijken komend seizoen kan het alleen mar af en toe eens leuk meevallen. Ik blijf vertrouwen houden in de huidige opzet, maar 2016-2017 MOET het er internationaal staan. Voor nu, prettige vakantie.

    1. toon61

      klaasen moet dat doen ,hij moet klaasen gvd gewoon op zijn eigen plek neer zetten .,niet meer en niet minder ,en frank moet op flikkeren ,de chemie is weg ,een nieuwe trainer moet spelers eisen .

      1. fantommie2

        Zo zo. 4 kampioenschappen alweer vergeten?
        En nieuwe spelers eisen? Sinkgraven, Gudelj, Milik, er komen zoveel spelers bij dat mensen als Jonk et woedend over zijn. En er komen er vast nog meer bij

  11. Robin

    Flikker toch op De Boer met dat eeuwige domme gelul!! De supporters worden al jaren genaaid door jou, jouw spelers, de inzet en het vertoonde spel. Komend seizoen gewoon weer lekker zo doorgaan.

    1. toon61

      Robin jij hebt gelijk ,het gaat gewoon door ,er veranderd geen reet volgens mijn .

      1. 53yearsalways4Ajax

        Gaan jullie met zijn tweetjes lekker in een bootje het water op en dan ver weg? Alvast bedankt.

        1. Blowke

          Ga jij dan aub ook in een bootje met al je vrienden. zodat je in je uppie verdrinkt? Alvast bedankt

  12. Litmanen

    Ik ben het dit keer niet met je eens. Hij zou gezegd kunnen hebben: ” ik heb er geen begrip voor dat spelers die vechten voor een basisplaats zo slecht presteren en niet vechten tot hun laatste snik”

  13. Remco425

    Het is altijd lastig als ze met zn allen voor het doel blijven liggen, is er eens een club dat 1-op-1 speelt, is dat ineens ook al lastig…

  14. Jeroen68

    Je hebt helemaal gelijk Robin. We zijn alleen maar 4 x keer kampioen geworden, met Ajax onwaardig voetbal, omdat de rest nog veel slechter was dan Ajax.

  15. Cees1966

    Waarom is niet in het nieuwe uittenue gespeeld zoals dat al jaren het geval is?

    1. Ajax nr 1

      Haha dat is een goede. Wacht op advies van Cruijff. Dit is zijn rotzooi toch?? Ik ben ook benieuwd. Ik denk dat hij zeg GROTE STRIK EROM:-))

  16. Deusie

    typerend…hij had ze allemaal behalve fisher af moeten branden…kansloze selectie zonder ballen en zonder leider…

  17. toon61

    De boer doet niks anders als klets verkopen ,zeg gvd eerlijk hoe het zit en ga niet zo slap lullen ,onder hem is de selectie alleen slechter geworden ,ook door verkoop van spelers ,en de eigen jeugd is niet goed zat ,hij denk van wel .wij zien het gvd toch .

  18. Bert62

    Gelul Frank, ze waren gewoon te lam om hun ene voet voor de andere te zetten. Zet je ploeg gvd eens op scherp en neem maatregelen allereerst tegen die lamzak van een Boilesen.

  19. ajacied078

    frankie. ik heb in m’n groen witte shirt het slechste ajax gezien wat ik me kan heugen sinds 1985. doe er aub wat aan. voor dordt is dit feest. maar een ajax met boer riedewald hoorn en boilesen doet zeer aan je ogen. kwaliteit te kort? geen inzet? zeg jij het maar frankie… en los het aub op

  20. f-side64

    inderdaad omdat Jij boilessen en siggi maar bleef beschermen en het ergste is nog dat je ook mee ging in het beleid van de jeugd ipv ervaren spelers te eisen.

    1. 53yearsalways4Ajax

      Frank heeft de positie niet om te eisen dat is het technisch hart. Frank kan alleen adviseren. Overigens heel verstandig om een trainer geen eisen te laten stellen.

      1. f-side64

        tuurlijk kan 1 trainer wat eisen want als het 1 klote seizoen word is de trainer de verandwoordelijke en niet het technische hart zie de situatie met rutte bij die kakkerlakken maar.

  21. Ajax nr 1

    Goed voorbeeld. Daar kunnen onze supporters ook een voorbeeld aan nemen

Comments are closed.