Ajax verslaat APOEL met 4-0 en bereikt Europa League

ajax-apoel

Ajax heeft vanavond met 4-0 gewonnen van APOEL Nicosia en is daardoor derde geworden in de Champions League poule. Door dit resultaat gaat Ajax wel overwinteren in Europa en gaat het verder in de Europa League.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

In de eerste helft leek Ajax nog een lastig avondje tegemoet te gaan. De ploeg uit Cyprus groef zich in in op de eigen helft en Ajax wist hier weinig raad mee doordat de ruimtes erg klein waren. Het duurde dan ook tot de 44ste minuut dat de Arena kon juichen. Arek Milik draaide goed weg bij zijn tegenstander in de zestien en ging tegen het gras. Scheidsrechter Velasco  aarzelde niet en gaf een strafschop die door Lasse Schöne werd benut.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd doordat APOEL moest gaan voetballen om nog tot een resultaat te komen. Het was opnieuw Lasse Schöne die vijf minuten na de thee scoorde en de droom van APOEL aan diggelen schoot. Nog geen twee minuten later was het Davy Klaassen die uit een voorzet van Ricardo Kishna de 3-0 op het scorebord wist te zetten en daarmee de wedstrijd definitief in het voordeel van Ajax besliste. Het publiek in de Arena riep daarna 10,10,10 maar zover kwam het niet. Met een droge knal van Milik, wat de 4-0 betekende, en een invalbeurt van Richairo Zivkovic werden de handen toch nog warm geklapt in de volle Arena en gaat Ajax overwinteren in de Europa League.

Ajax – APOEL 4-0 (1-0)
’45 Schöne 1-0
’50 Schöne 2-0
’53 Klaassen 3-0
’74 Milik 4-0

Scheidsrechter: Velasco (Spa)
Toeschouwers: 51.769
Gele kaarten: Antoniadis, Vinicius (APOEL)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Nick Viergever; Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen,(/69 Jairo Riedewald), Lasse Schöne,(/75 Anwar El Ghazi), Arek Milik,(/85 Richairo Zivkovic) Ricardo Kishna

Opstelling APOEL Nicosia: Pardo; Mário Sérgio, Papazoglou, Carlão, Antoniades; Vinicius, Nuno Morais,(/72 Artymatas) Tiago Gomes, Efrem,(/65 Aloneftis), Alexandrou; Sheridan (/65 Sotiriou)

Related posts

27 Comments

 1. barkes88afca

  Een behoorlijke matige 1e helft! Zag de 2e helft echt een elftal om van te genieten.. Vechten voor elk duel en kansen creëren! Dit vasthouden en kampioen worden, ik zie geen probleem!

  1. PvL020

   Hopen op die fouten die de tegenstander maakt en als dat lukt liggen ze met 12 man in de goal

 2. jeroen81

  serero wat een voetballer wat was ie goed vandaag toppertje op et middenveld wat een tijger

 3. Levenslang4Ajax

  Als eerste gefeliciteerd met de overwinning maar wat was die 1e helft verschrikkelijk slecht. En oke, Milik heeft gescoord maar verder ………. Beter dan Sigi???? No way. Gelukkig was het team de 2e helft wakker en ik ook.

  1. Dinandd1994

   Heeft niet veel laten zien, maar wel de penalty versiert, en zelf toch nog gescoord. Hoewel hij er best 2 meer in had kunnen leggen. Die kopbal….

 4. Royajax

  Mee eens, sigi is veel balvaster en die goals komen vanzelf weer. Hij is hiervoor ook een tijd geblesseerd geweest aan zn schouder. Kansen moet je crieeren. MAar siggthorson werd ook nooit in stelling gebracht

   1. renszo

    Zij zijn inderdaad niet goed bij hun hoofd!!
    Helemaal de weg kwijt zelfs!!
    Milik heeft een beter schot, is bewegelijker en scoort wel iedere wedstrijd. Sigi is alleen balvaster dat is het enige!!

 5. Indojood

  Als je vanaf de flanken kunt bedienen zoals Kishna gisteren deed, heb je aan Milik een prima spits. Met Zivkovic kan je meer bewegen en kunnen de middenvelders ook in scoringspositie komen. Sigthorsson vind ik in beide geen optie. Gewogen en te licht bevonden.

 6. Levenslang4Ajax

  Jij hebt Milik wel gevolgd in de wedstrijd? Ik wel nl. En in het stadion, bovenin ter hoogte van de middellijn. Met perfect uitzicht dus op het doen en laten van alle spelers. Geloof me, Milik was verre van indrukwekkend deze wedstrijd.

   1. steddie eddie

    vond hem prima spelen hoor hij is veel completer dan sigi betere kaats veel betere aanname alleen een nadeel is dat hij stijf links is

    1. Levenslang4Ajax

     Je hebt dus niet goed gekeken helaas voor je. Kaats slecht, balaanname slecht gister. Dat was o.a. Net het probleem. Wel ff reëel blijven dus.

Comments are closed.