Ajax verslaat APOEL met 4-0 en bereikt Europa League

ajax-apoel

Ajax heeft vanavond met 4-0 gewonnen van APOEL Nicosia en is daardoor derde geworden in de Champions League poule. Door dit resultaat gaat Ajax wel overwinteren in Europa en gaat het verder in de Europa League.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

In de eerste helft leek Ajax nog een lastig avondje tegemoet te gaan. De ploeg uit Cyprus groef zich in in op de eigen helft en Ajax wist hier weinig raad mee doordat de ruimtes erg klein waren. Het duurde dan ook tot de 44ste minuut dat de Arena kon juichen. Arek Milik draaide goed weg bij zijn tegenstander in de zestien en ging tegen het gras. Scheidsrechter Velasco  aarzelde niet en gaf een strafschop die door Lasse Schöne werd benut.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd doordat APOEL moest gaan voetballen om nog tot een resultaat te komen. Het was opnieuw Lasse Schöne die vijf minuten na de thee scoorde en de droom van APOEL aan diggelen schoot. Nog geen twee minuten later was het Davy Klaassen die uit een voorzet van Ricardo Kishna de 3-0 op het scorebord wist te zetten en daarmee de wedstrijd definitief in het voordeel van Ajax besliste. Het publiek in de Arena riep daarna 10,10,10 maar zover kwam het niet. Met een droge knal van Milik, wat de 4-0 betekende, en een invalbeurt van Richairo Zivkovic werden de handen toch nog warm geklapt in de volle Arena en gaat Ajax overwinteren in de Europa League.

Ajax – APOEL 4-0 (1-0)
’45 Schöne 1-0
’50 Schöne 2-0
’53 Klaassen 3-0