Ajax speelt met Willem II

1206ajax-willem2_klaassen1
Onder leiding van Björn Kuipers had Ajax weinig moeite met Willem II. De Tilburgers, die het verrassend goed doen in de competitie, starten nog voortvarend met een kopbal op de buitenkant van de paal maar bleken al snel niet opgewassen tegen een machtig, goed spelend Ajax. Bij rust was het al 4-0 voor Ajax door treffers van Sigthorsson , Milik(2) en Veltman. Na rust scoorde Davy Klaassen.
Al na 14 minuten tikte Kolbein Sightorsson goed binnen, na een assist van Lucas Andersen: 1-0. Voor Ajax én Kolbein zelf een welkome treffer. De IJslander had verrassend de voorkeur gekregen in de basis boven Arek Milik. Helaas moest Sigthorsson enkele minuten na zijn treffer geblesseerd het veld verlaten na een aanslag op zijn enkel. In het gunstigste geval is zijn blessure binnen 2 tot 3 weken genezen, zo luiden de eerste prognoses. Milik was zijn vervanger en de Pool was direct trefzeker. Na een goede steekbal van Lucas Andersen, die ook Sigthórsson al bediende, schoof de aanvaller de bal simpel langs doelman Kostas Lamprou.Met de 3-0, die van grote schoonheid was, bereikte Ajax een mijlpaal. Het was het 3.000e thuisdoelpunt in de eredivisie. Centrale verdediger Joël Veltman bekroonde een lange rush, na een mooie een-twee met een prachtige stift. Opnieuw was Andersen de aangever. Milik was voor rust voor de tweede maal trefzeker. In de tweede helft werd er nog een keer gescoord: Milik schoot op doel maar de bal die voor langs dreigde te gaan werd door Davy Klaassen bij de tweede paal tot doelpunt verwerkt: 5-0. De Boer liet bij die comfortabele voorsprong Riechedly Bazoer (18) en Queensy Menig (19) invallen. Het was het competitiedebuut van de twee jongelingen.

Ajax – Willem II 5-0 (4-0)
14. Sigthórsson 1-0
27. Milik 2-0
31. Veltman 3-0
43. Milik 4-0
57. Klaassen 5-0

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Kaarten: Geel: Ali Massaoud, Mitchell Dijks, Stijn Wuytens, Ricardo Ippel (allen Willem II)

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen (65. Bazoer); Schöne, Sigthórsson (18. Milik), Kishna (76. Menig).

Opstelling Willem II: Lamprou, Peters, Van der Struijk, D. Wuytens, Dijks, Haemhouts (51. Ippel), S. Wuytens (65. Heerkens), Messaoud, Andrade, Armenteros, Sahar.

Related posts

20 Comments

 1. Spankonovic

  Goede wedstrijd gezien. Heb genoten van de genoten van de combinaties. Zuur van Sigthorsson, ben benieuwd hoe lang hij uit de roulatie is

   1. Robin

    Davy is zoekende??? Soms is het niveau hier onvoorstelbaar laag. Zonder hem had je nu 5e gestaan. Dat ziet een blinde nog.

    1. Levenslang4Ajax

     Ik had alleen over deze wedstrijd. Hierin vond ik hem zoekende. Excuus voor het hebben van een mening.

     1. Voetbal is kennis

      Ja raar he Levenslang als iemand zo reageert als je alleen je mening maar geeft. Maar wijs ook eens naar jezelf

   2. Fvanr

    Wat een opmerking, Klaassen is zoekende??? Ja zoekende naar nog meer mooie doelpunten en kampioenschap! Daar is hij zoekende naar. Ben je dronken of zo. Klaassen is de regisseur

 2. ollie90

  Heb genoten van Ajax, lekkere overwinning! Alleen jammer van sigi. Zivkovic woensdag op de benk nu.

 3. supporter uit limburg

  anderson is een klassevoetballer die ajax in huis heeft . en waar ze nog veel plezier aan gaan beleven

 4. Jane Roz

  Zo zie je hoe belangrijk vertrouwen krijgen is. Dan groei je. Als Denswil dat meer krijgt, is hij de opvolger van Moisander. Van der Hoorn laten invallen op zijn positie vergroot het zelfvertrouwen niet.

  1. AFCA my World

   Denswil is gewoon niet goed genoeg voor Ajax,heeft niet genoeg kwaliteit en een hele slechte mentaliteit,na 1 goede actie vind hij dat hij genoeg heeft gedaan en zie je hem de rest van de wedstrijd niet meer, bovendien een basisplaats eisen na 1x een redelijke wedstrijd te hebben gespeeld is ook niet echt bevordelijk,arrogant en lui zijn woorden die beter bij hem passen en hoop dat hij snel verdwijnt,naar een goede amateur ploeg dat niveau heeft hij misschien nog net!

  1. Voetbal is kennis

   Helemaal gelijk wat een stumpers je durft met je kinderen niet eens meer gezellig naar een voetbalwedstrijd van je club toe. Echt te triest voor woorden.

Comments are closed.