Winter: ‘Zivkovic heeft moeite met discipline’

Aron Winter stuurde afgelopen weekend Richairo Zivkovic weg bij het trainingskamp van Oranje onder 19. Volgens Winter was dat een optelsom van eerdere gebeurtenissen die hij ondervond met de jeugdige spits.

‘Ik wil hier verder niet teveel aandacht aan besteden want wij zijn bezig om ons voor te bereiden op de kwalificatie van het EK. Dit incident wil niet zeggen dat ik hem definitief heb verwijderd maar hij moet wel zijn gedrag aanpassen’. Zivkovic zou te weinig inzet hebben getoond bij de trainingen en dat de speler na 23:00 uur nog aan de bar hing terwijl hij op zijn kamer moest zijn was voor Aron Winter aanleiding genoeg om Zivkovic te verwijderen uit de selectie. Inmiddels heeft Ajax de speler toegesproken en een boete gegeven voor zijn gedrag.

Bron: Elfvoetbal

Related posts

22 Comments

 1. Iceman

  En terecht de boete.. En als je op een bepaalde tijd op kamer moet zijn dat zijn afspraken die je samen maakt en die hoor je gewoon na te komen meneer zivkovic verbeter je houding anders ga je het niet redden gast.

  1. Sazzz

   nee, compleet terecht. hij is pas zeventien en dit gedrag kan beter maar meteen aangepakt worden

  2. SteffanAFCA

   Beetje? is toch ongelofelijk.. Maar volgens mij verwacht iedereen dat omdat hij een voetballer is niks meer mag doen en geen plezier mag hebben..

    1. SteffanAFCA

     Als die nou om 3uur in de kroeg zit en hij speelt de volgende middag een wedstrijd begrijp ik het nog wel.. maar dat was niet het geval

 2. jeroen81

  regels zijn regels steeds te laat komen en 50 procent geven dat kan niet dus de boete is op zn plaats hij heeft geluk dat ie niet voorgoed uit de selecktie is gegooid zivkovic moet nog veel leren vandaar eerst in de beloften van ajax

 3. Bolle Ron

  Goeie actie van zowel Winter als de Boer want dit soort gedrag moet je meteen de kop indrukken. En je geeft meteen een signaal af naar de andere spelers.

 4. tothefuture

  Toch apart he. Iedereen gunt Zivkovic een plekje in de basis. M.a.w. We moeten hem behandelen als een volwaardige volwassen kerel. En dan lees je dat er niet moeilijk gedaan moet worden over puberaal gedrag. Kijk, als je als een kerel behandelt wil worden en voor vol aangezien wil worden, dan moet je je er ook naar gedragen. Dat is het persoonlijke prijskaartje wat er aan hangt. Je zal je moeten aanpassen aan de status die je zelf zo graag wilt hebben. Dus ….. Aanpakken die handel en terug in het gareel. Als ik de verhalen zo lees heeft hij kansen genoeg gehad maar niet geleerd van de waarschuwingen van Winter. Dus, op de blaren zitten nu en niet zeuren. Samen met Kishna lekker op een cursusje discipline en inzet tonen en alles komt goed.

 5. neslopu

  Als je het leest dan zul je lezen dat het waar is wat er staat!!! Als je het wil maken in de top betekent dit dat je keuzes moet maken, je aan afspraken moet houden en je voor 110% moet inzetten!!

Comments are closed.