Top-talent Vaclav Cerny: Van 1e jaars A-junior via duel tegen Barcelona naar eerste elftal

Vaclav Cerny is een van de jongelingen van de A1 van Ajax waar grote verwachtingen van zijn. De linkspoot uit Tsjechië is pas eerstejaars A-junior, won vorige week met Ajax A1 van FC Barcelona A1 en hij mocht meetrainen met het eerste elftal. Het gaat dus snel met de pas 17-jarige Cerny.

Er waren ruim 3.000 Ajaxsupporters op De Toekomst tijdens die wedstrijd. Cerny vond het fantastisch om voor zoveel mensen te voetballen en hoopt dat vaker te mogen doen. “Iedereen kwam speciaal voor ons. Ik heb ervan genoten en ben blij dat we hebben laten zien hoe goed de Ajaxjeugd is. Tijdens de wedstrijd ben ik niet bezig met wie er langs de lijn staat, maar vooraf dacht ik wel: wat is het druk!”

Cerny wordt geregeld geplaagd door kramp. “De fysio hoopt dat intapen helpt, maar ik krijg toch steeds weer kramp. We moeten iets anders proberen om het te verhelpen. Iets met voeding of zo. Of met drinken. We spelen zware wedstrijden en ik wil negentig minuten voluit kunnen gaan. Mijn spieren zijn in ontwikkeling, ik ben nog in de groei. Daar kan het ook mee te maken hebben. Ik let extra goed op mijn lichaam, want ik ben al eens acht maanden geblesseerd geweest aan mijn enkel. Ik heb een halfjaar doorgespeeld totdat bleek dat een van de botjes onder mijn enkel was gebroken. Het duurde lang voordat de dokter erachter kwam. Dat was een beetje raar.”

Bron: AjaxLife

Related posts

4 Comments

  1. AFCA my World

    Vanaf het moment dat hij bij Ajax kwam ben ik al fan van hem,net als van Nouri,zie in hem een echte Ajax-speler technisch begaaft,heeft overzicht en kan een speler passeren,geweldig!

Comments are closed.