Van der Vaart: ‘Niet het gevoel dat ik carrière ga afsluiten bij Ajax’

Rafael van der Vaart denkt dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal, zo verteld hij in een interview met NUSport. Door verschillende blessures kwam de middenvelder van Hamburger SV dit jaar nog niet in actie voor Oranje. Van der Vaart zegt verder dat hij “niet het gevoel heeft” dat hij zijn loopbaan zeker zal afsluiten bij Ajax. Van der Vaart senior was er eerder nog van overtuigd dat zijn zoon zeker zou afsluiten bij Ajax. “Dat gevoel heb ik niet”, benadrukt de middenvelder.

Afgelopen zomer werd de 109-voudig international nog benaderd door trainer Frank de Boer van zijn oude club over een rol als spits. De middenvelder heeft zijn bedenkingen. “Ik vind hem een fantastische trainer en een fantastisch mens. Maar toen hij over die spitspositie begon, zei ik tegen hem: ‘Tegen Zwolle hadden jullie in de bekerfinale met mij op het middenveld niet met 5-1 verloren.’ Van der Vaart ontkent niet dat hij niet in de spits kan spelen, ‘met veel vrijheid’. “Zeg nooit, nooit. Maar ik voel er nog niet veel voor nu.”

In het interview benadrukt Van der Vaart verder dat hij zo lang mogelijk – tot zijn veertigste – door wil gaan. heeft een aflopend contract met Hamburger SV. Contractbesprekingen met de zwalkende Duitse club zijn inmiddels op het tweede plan geraakt.”Ik wil nog een keer in Italië spelen. Daar mag je als voetballer wat ouder zijn.” “Totti, Pirlo en Buffon worden er nog op handen gedragen. Mooi land, mooie steden. Maar ik kijk nooit vooruit. Zelfs morgen boeit me niet. Ik leef nu. En nu moet ik zorgen dat HSV omhoog klimt.”

Lees hier het hele interview met Rafael van der Vaart

Bron: NuSport

Related posts