Sigthorsson: ‘Ik had het nodig om te scoren voor mijn gevoel als spits’

Kolbeinn Sigthorsson was na afloop van de wedstrijd tegen NAC natuurlijk de grote man met drie treffers, al hadden dat er zo maar vijf kunnen zijn want hij raakte nog het houtwerk en schoot een penalty hoog over. De IJslander was in ieder geval blij zijn eerste doelpunten van het seizoen gemaakt te hebben. ‘Ik had het nodig om te scoren voor mijn gevoel als spits. Ik heb mezelf daarom op scherp gezet, ik wilde heel graag scoren vanavond’, zo liet hij na afloop voor de camera van Fox Sports weten. ‘De penalty ging alleen hoog over, die was slecht ingeschoten. Ik wilde hem hard in de bovenhoek schieten en raakte hem verkeerd’.

Despits zag een goed Ajax volgens hem: ‘De tweede helft was moeizaam. Ik vond dat wij wel een goede eerste helft speelden. We begonnen wat onzeker, maar hadden controle achterin. 0-3 zag er goed uit in de eerste helft. In de tweede helft kregen we de kansen om de wedstrijd dood te maken. Dat gebeurde niet en dan laat je de tegenstander nog in de wedstrijd. We speelden in ieder geval altijd met een bepaalde zekerheid. Uiteindelijk vond ik het een solide wedstrijd van ons.’

Aanstaande dinsdag verwacht hij gewoon weer in de basis te starten: Of ik ga spelen dinsdag? Dat hoop ik natuurlijk wel. Ik denk het ook wel. Als je drie goals maakt dan heb je het goede gevoel.’

Bron: FOXSports