Ajax verkoopt minder seizoenskaarten en doet meer kaarten in de losse verkoop

Ajax heeft komend seizoen minder seizoenskaarthouders. De landskampioen gaat meer losse kaarten in de verkoop doen. Vorig jaar werden er bijna 42.000 seizoenskaarten verkocht, maar dit jaar is het maxiumum 40.000.

Door de verkoop van meer losse kaarten wil Ajax voor de fans laagdrempelig zijn. Zodoende hebben meer mensen de kans om naar de Arena te komen. De goedkopere plaatsen achter het doel aan de noordzijde zijn volgens de club populair, meldt Het Parool.

Afgelopen seizoen nam het aantal verkochte losse kaarten met vijftien procent toe ten opzichte van het jaar ervoor. Bij kleine clubs neemt het aantal seizoenskaarthouders juist toe. Volgens dagblad Metro is er bij FC Dordrecht en Excelsior sprake van een explosieve stijging.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts