Voormalig Ajacied met ‘indrukwekkende afkomst’ naar Nieuw-Zeeland

Roly Bonevacia vervolgt zijn voetballoopbaan in Nieuw-Zeeland. De voormalig speler van onder andere Ajax, die afgelopen seizoen met Roda JC Kerkrade degradeerde naar de Jupiler League, heeft namelijk een contract ondertekend bij Wellington Phoenix.

Ernie Merrick, de trainer van de club, liet zich lovend uit over de 22-jarige Bonevacia. “Ik heb acht of negen volledige wedstrijden van Roly bekeken en genoot van wat ik zag. Hij heeft een indrukwekkende afkomst en ook sprak ik met de trainer van Roda JC die Roly binnenhaalde”, sprak de oefenmeester zich uit.

Merrick denkt Bonevacia op meerdere posities te kunnen gebruiken en dat is ook de reden dat de keuze viel op de in Leleystad geboren middenvelder. “Ik had diepte nodig op het middenveld en een verdedigende kracht. Ik zocht iemand die op het middenveld en in de verdediging kan spelen. Roly past in dat plaatje”, zo besloot de trainer zijn verhaal.

Tekst: Soccernews

Related posts