Barcelona contracteert Suarez voor ruim 90 miljoen; Enkele miljoenen voor Ajax

FC Barcelona heeft de megatransfer van Luis Suarez bevestigd. De overgang van de omstreden Uruguayaan hing al een tijdje in de lucht. Suarez tekent voor vijf jaar bij de Catalaanse topclub.

Zijn oude club Liverpool zou rond de 90 miljoen euro opstrijken voor de speler die tijdens het WK voor een enorm schandaal zorgde door zijn tanden in de Italiaan Giorgio Chiellini te zetten.

De hele affaire weerhield Barcelona er de afgelopen weken niet van de gesprekken met de Europese topschutter voort te zetten. Voor de gevallen ster was zijn vaderland nog de enige plek op aarde waar hij na zijn verwijdering van het WK liefdevol werd ontvangen. De rest van de wereld was wel even klaar met het ‘beest’.

De spits heeft van de clubleiding van Liverpool toestemming gekregen om de laatste formaliteiten af te handelen. Suarez kan zijn nieuwe ploeg pas eind oktober van dienst zijn. De spits is vanwege zijn beet op het WK voor vier maanden geschorst voor alle voetbalgerelateerde activiteiten. De club stelt dat de speler volgende week na de medische keuring gepresenteerd wordt.

Suarez krijgt bij Barcelona het shirt met rugnummer 9. Dat werd vorig seizoen gedragen door de Chileen Alexis Sanchez, die donderdag zijn overgang naar Arsenal afrondde.

Suarez verliet Ajax in januari 2011 voor Liverpool, dat destijds 25 miljoen euro betaalde voor de Uruguayaan. Daar bleef het niet bij voor Ajax, want er werd ook een doorverkooppercentage bedongen. Het is onduidelijk of dat percentage tien of vijftien procent bedraagt, maar duidelijk is wel dat het Ajax miljoenen euro’s zal opleveren.Tekst: De Telegraaf

Related posts