Ajax verloor al 26 jaar niet meer van PEC Zwolle

Ajax is al 26 jaar ongeslagen in officiële duels met PEC Zwolle, vanavond de opponent van de Ajacieden in de finale van de KNVB-beker. De reeks omvat slechts elf wedstrijden omdat PEC Zwolle een lange periode in de eerste divisie speelde.

De laatste keer dat Ajax verloor van PEC Zwolle was op 21 september 1988. De club uit Overijssel zegevierde destijds met 4-1. Huidig Ajax-coach Frank de Boer maakte die dag zijn debuut in het betaalde voetbal. In eredivisieverband eindigden de wedstrijden tussen Ajax en PEC Zwolle deze jaargang in een 2-1 zege voor de Amsterdammers en in een 1-1 gelijkspel.

Trilogie
Als Ajax triomfeert in De Kuip maakt het een grote kans om de eerste club te worden die in één seizoen de Johan Cruijff Schaal/Super Cup, KNVB-beker en landstitel wint. Begin dit seizoen won Ajax reeds de Johan Cruijff Schaal door AZ met 3-2 te verslaan.

De landstitel is bovendien nabij voor Ajax. Uit de laatste twee duels (met Heracles Almelo en NEC) volstaat één punt om de laatste overgebleven concurrent feyenoord voor te blijven bij de eindafrekening.

Tekst: Nu Sport

Related posts