Cillessen: ‘Dat je de beste bent, geeft een machtig gevoel’

Jasper Cillessen mocht gaandeweg het seizoen de plek van Kenneth Vermeer onder de lat innemen bij Ajax. De 24-jarige keeper deed dat met verve en stevent nu af op de landstitel met Ajax. Het is het eerste kampioenschap dat ook ‘echt’ als zijn titel voelt, omdat hij voor het eerst de nummer één is in Amsterdam. In het Algemeen Dagblad blikt hij tevreden terug op het seizoen 2013/14.

In zijn eerste jaar speelde Cillessen maar weinig; vier wedstrijden in de competitie en drie in de beker. Zijn tweede seizoen was iets productiever met vijf competitieduels, vijf bekerwedstrijden en een optreden in de Europa League. Pas nu is de ex-NEC’er echter een vaste waarde geworden voor Frank de Boer. Na de 4-0 oorwassingen die zowel Barcelona als PSV uitdeelde veranderde De Boer van keeper.

“Ik werd in de trainerskamer geroepen. De trainer zei: jij krijgt nu de kans, doe je best. Ik zei: dat is goed. Het was een kort gesprek, maar vervolgens stond ik met een grote glimlach op het veld. Ik voelde dat die kans er wel aan zat te komen”, geeft Cillessen aan. Enkele maanden eerder was de kans nog reëel dat hij Ajax zou verlaten. “Als Roda JC in die eerste week concreet was geweest, zou ik nu misschien daar hebben gekeept. De vraag is: hoe ga je om met die teleurstelling?”, aldus Cillessen.

In de voorgaande twee seizoenen was Ajax de beste club van Nederland en vierde ook Cillessen het feestje mee, zij het bescheiden. Hij moest toen immers genoegen nemen met een rol op het tweede plan. “Dat zal nu anders zijn. Ik heb nu een groot aandeel. Dat je de beste bent, geeft een machtig gevoel”, zegt Cillessen blij. Hij hield dit seizoen veertien keer ‘de nul’ namens Ajax, meer dan enig andere doelman in de Eredivisie.

Tekst: Voetbalzone

Related posts