Gullit: ‘Dat het géén 2-0 werd is typisch Ajax, dat is geen toeval’

Ajax had het zondag in de eerste helft bijzonder moeilijk met Vitesse. De ploeg van Frank de Boer kwam totaal niet in de wedstrijd en had geluk dat het bij rust maar met 1-0 achterstand. Hoewel, geluk? Ruud Gullit denkt daar anders over. “Je kunt wel zeggen: áls het 2-0 wordt, maar het feit is dat het géén 2-0 werd. Dat is typisch Ajax, dat is geen toeval”, zei hij zondagavond bij Studio Voetbal.

Volgens Gullit is het ook geen toeval dat de Ajacieden de wedstrijd vaak in de tweede helft naar zich toetrekken. De voormalig aanvaller legde uit dat dit vroeger, toen Gullit nog bij DWS speelde, ook al zo was. “Bij Ajax staan altijd elf echte voetballers in het veld, ze kunnen allemaal goed voetballen. Bij DWS, of welke andere club dan ook, heb je altijd vijf of zes goeie spelers en de rest is net een niveautje minder”, zei Gullit.

“Als je alles geeft, kun je het Ajax een helft heel moeilijk maken, maar in de tweede helft, als je moe begint te worden, merk je dat verschil tussen Ajax dat elf gelijkwaardige, goeie voetballers heeft en een tegenstander die het met een paar mindere jongens moet doen”, besloot Gullit. Ajax zou zondag al kampioen kunnen worden, maar moet dan wel winnen van ADO Den Haag, terwijl feyenoord dan punten moet verspelen tegen psv.

Bron: Voetbalzone

Related posts