There are no ads, please add some


Trefzekere Denswil content: ‘Zorgen dat je er staat’

Stefano Denswil moet het bij Ajax dit seizoen doen met een reserverol. Trainer Frank de Boer geeft in het hart van de verdediging de voorkeur aan Joël Veltman en Niklas Moisander. De linkspoot stond afgelopen zondag, door een blessure van Moisander, in de basis en scoorde de openingstreffer tegen FC Twente.

“Ik maakte wel een kopbeweging, maar de bal viel eigenlijk een beetje op mijn hoofd. Ik verlengde hem en zag hem binnenvallen”, aldus Denswil in gesprek met De Telegraaf. In december speelde hij zijn laatste competitieduel in de hoofdmacht. “Daarna zat ik steeds op de bank, omdat ik op de grens van het toegestane aantal competitiewedstrijden in het eerste zat.”

“Daarom heb ik ook begrip voor de keuze van de trainer”, ging Denswil zijn verhaal verder. “Ik wil wedstrijdritme opdoen in Jong Ajax, want anders sta ik ook maar stil. Natuurlijk is het balen dat ik de dupe ben van de regelgeving. Ik wil het liefst elke wedstrijd spelen. Maar dat zit er nu gewoon even niet in. Als je in zulke wedstrijden als tegen FC Twente wordt opgesteld, moet je zorgen dat je er staat. Voor mijn gevoel is dat niet moeilijk, omdat ik elke dag met deze jongens train.”


Denswil scoort de 1-0 tegen FC Twente


Tekst: Soccernews

Gerelateerde posts