There are no ads, please add some


De Boer: ‘Als je deze periode goed doorkomt, kun je een gat slaan’

Ajax staat al weer geruime tijd aan kop van de Eredivisie, maar zondag morste de regerend kampioen punten bij FC Utrecht (1-1). Frank de Boer hoopt de komende duels weer zeges te kunnen begroeten, wanneer zijn team het opneemt tegen FC Groningen, PEC Zwolle en sc Heerenveen. De Boer hoopt ondertussen ook dat concurrenten Vitesse, FC Twente en feyenoord punten laten liggen.

De komende duels worden met name voor FC Twente pittig, want dat ontmoet directe belagers Vitesse en feyenoord. “Als je deze periode goed doorkomt, kun je een gat slaan. Zo’n marge kun je maar beter hebben, want als je dan een keer een steekje laat vallen heb je een buffertje”, weet De Boer. “Dus we moeten ervan doordrongen zijn dat er een heel belangrijke periode aankomt, de komende vier, vijf wedstrijden.”

Op de clubwebsite van Ajax reageert de trainer op de absentie van doelman Jasper Cillessen en linksback Nicolai Boilesen. Zij kunnen de wedstrijd tegen FC Groningen van donderdagavond niet van de partij zijn. Cillessens gemist wordt opgevangen door tweede keeper Kenneth Vermeer. De Boer benadrukt dat Cillessen er gauw weer bij kan zijn. “Het gaat goed, moet ik zeggen. Vanmorgen is-ie teruggekomen en in het krachthonk geweest.”

“Donderdag en zondag komt nog te vroeg, er wordt ook uitgebreid getest met hem. Maar zoals het er nu naar uitziet, is-ie volgende week weer beschikbaar.” De Boer zegt dat hij wel schrok toen bleek dat zijn eerste keeper een gekneusde borstkas had. “Ik wist natuurlijk dat hij een trap had gekregen, maar hij speelde de hele wedstrijd uit.”

Boilesen is er donderdag als gezegd eveneens niet bij tegen FC Groningen: de linksback voelde tegen FC Utrecht een spier ‘opstijven’. “Met zijn historie gaan de alarmbellen dan wel rinkelen. Het zit ook een beetje in zijn hoofd en dat is normaal, na zulk lang blessureleed. We nemen daarin ook geen enkel risico. Op de MRI-scan is gebleken dat er niets kapot is, dat is gunstig.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts