Gemeenten overwegen terugkeer uitsupporters tijdens Klassieker

Vijf jaar lang mochten er geen uitsupporters mee naar wedstrijden tussen Ajax en feyenoord. Inmiddels is deze termijn bijna verstreken en bespreken de KNVB, de clubs, vertegenwoordigers van de supportersverenigingen én gemeenten Amsterdam en Rotterdam nog deze week de mogelijkheden om uitsupporters in de toekomst weer toe te laten tijdens de Klassieker. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.


Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan pleit al langere tijd voor een terugkeer van de uitsupporter tijdens de Klassieker. Zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb, die in 2009 medeverantwoordelijk was voor de regeling, stond lange tijd negatief tegenover de toelating van uitsupporters, maar zou van gedachten zijn veranderd. Ook de KNVB heeft laten weten voorstander te zijn van het toelaten van fans van beide clubs, maar legt de verantwoordelijkheid hiervoor vooral bij de gemeenten.

De eerstvolgende ontmoeting tussen Ajax en feyenoord is al op woensdag 22 januari in het kader van de kwartfinale van de KNVB-beker. Of tijdens die wedstrijd al supporters van de uitspelende partij welkom zijn is nog onduidelijk. “Maar het zou van de zotte zijn als over 20 jaar de Klassieker nog steeds zonder uitpubliek wordt gespeeld”, zegt sportsocioloog Ramón Spaaij tegenover het dagblad. “Volgens mij is dit ook de enige wedstrijd ter wereld waar uitfans al jaren achtereen worden geweerd.”

Tekst: Soccernews

Related posts