Van der Sar blij met doorstroming jeugd

Edwin van der Sar heeft alle reden om met een goed gevoel terug te kijken op het jaar 2013. De marketingdirecteur van Ajax vindt dat vooral de jeugdopleiding stappen maakt.

In zijn column in De Telegraaf somt de oud-doelman de hoogtepunten van 2013 aan. “Het derde landskampioenschap onder Frank de Boer en zijn staf én de doorstroming van nieuwe talenten in ons eerste elftal”, zegt de directeur van Ajax. “Ik vind het elke keer weer prachtig om te zien als er vanaf De Toekomst nieuwe jeugd opstaat en de stap maakt naar de hoofdmacht.”

“Daarbij is het goed om te zien dat Frank zoveel vertrouwen heeft in de opleiding en in de kwaliteiten van de spelers. Dat is meteen een groot compliment aan de hele staf in de opleiding. Een aantal namen hoor je op De Toekomst wel een tijdje rondzingen. Mensen raken enthousiast over bepaalde spelers.”

“De naam van Davy Klaassen is de laatste tijd veel gevallen. Ik hoop dat hij weer het voorbeeld is voor andere jongens, zoals hij en Frank al aangaven, om zich vanuit de jeugd bij het eerste elftal te voegen. De bewijzen zijn er dat je je bij ons kan doorontwikkelen en kan aanhaken bij de nationale of internationale top. Dat is en blijft toch de story van Ajax als club”, aldus Van der Sar.

Tekst: Goal.com

Related posts