Mendes da Silva: ‘Ajax iets sterker, maar Salzburg is een beetje Borussia Dortmund in het klein

Red Bull Salzburg is de eerste tegenstander van Ajax in het toernooi om de Europa League, zo wees de loting maandagmiddag uit. In navolging van Frank de Boer geeft ook David Mendes da Silva aan dat de club uit Amsterdam favoriet is maar dat de Oostenrijkers niet mogen worden onderschat. “Het is een lastige ploeg”, weet de ex-contractspeler van die Rote Bullen.

De landskampioen van Oostenrijk won alle wedstrijden in een groep met Esbjerg fB, Standard Luik en IF Elfsborg. “Salzburg is een geoliede machine en heeft in Roger Schmidt tactisch een heel sterke trainer”, vertelt Mendes da Silva in De Telegraaf. “Op de eerste pass van Ajax zullen ze al druk zetten. Het elftal is een beetje Borussia Dortmund in het klein, een geduchte tegenstander die risico neemt door met tien man af te jagen.”

“Ik denk ook dat Ajax iets sterker is, maar makkelijk wordt het zeker niet. De snelheid in de omschakeling is een machtig wapen van Salzburg”, benadrukt de middenvelder van Panathinaikos uit Griekenland. Mocht Ajax eventueel een ronde verder komen, dan wacht een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Maccabi Tel Aviv en FC Basel.

Tekst: Voetbalzone

Related posts