Vanavond bijeenkomst n.a.v val supporter

Dinsdagavond is tijdens de Champions League-wedstrijd Ajax – FC Barcelona een supporter vanuit de eerste rij van vak 126 naar beneden gevallen en zwaar gewond geraakt. Naar aanleiding van dit schokkende incident nodigt Ajax iedere toeschouwer uit die behoefte heeft om hierover na te praten.

Bij deze bijeenkomst zullen onder andere mensen van Ajax, de Amsterdam ArenA en de medische en professionele hulpverlening aanwezig zijn. De bijeenkomst wordt vanavond 28 november om 19:00 uur gehouden en vindt plaats in het Supportershome.

Het contact met Ajax wordt heel erg op prijs gesteld en met toestemming van de familie mogen wij de volgende door hen verstrekte informatie naar buiten brengen. Het slachtoffer is een 46-jarige Ajax-supporter. De man is getrouwd en vader van een zoon . Het is een voetballiefhebber, een echte Ajacied die elke wedstrijd keek en af en toe naar het stadion ging. Hij is dinsdagavond zwaargewond en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was donderdagochtend nog steeds kritiek. De familie laat tot slot weten dat hij een rustige nacht heeft gehad en op de intensive care ligt met ernstig hoofdletsel.

Vanwege het gevoelige karakter van de bijeenkomst wordt aanwezigheid van media hierbij niet op prijs gesteld.

Ongeluk
Na een eerste onderzoek gaat men overigens uit van een ongeluk, zo meldt RTVNH. Op de beelden die zijn bekeken is volgens de politie niets te zien dat op een duw lijkt. Het is een voorlopige conclusie omdat het onderzoek formeel nog niet is afgerond en er nog meer getuigen worden gehoord.

Tekst o.a.: Ajax.nl

Related posts