Loopbaan Veltman hing aan zijden draadje: ‘Ik stond op de exitlijst’

Joël Veltman stond afgelopen week oog in oog met Radamel Falcao en met een beetje meer geluk had hij ook dinsdag tegenover Lionel Messi gestaan. De 21-jarige verdediger van Ajax had dat een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden. De loopbaan van de kersverse Oranje-international hing diverse malen aan een zijden draadje, zo vertelt hij maandag in gesprek met De Telegraaf.

“Ik weet dat ik in de B2 onder Maarten Stekelenburg op de ‘exitlijst’ stond. Maar hij gaf me het voordeel van de twijfel. Ik was 15”, vertelt Veltman maandag. Daarna mocht hij een jaar lang niet voor vertegenwoordigende elftallen uitkomen omdat hij tijdens het WK Onder-17 in Nigeria met zijn hand een gat in de dug-out sloeg. De KNVB schorste de verdediger voor een jaar.

Veltman weet als geen ander weet wat het keerpunt in zijn loopbaan was. “Ik zeg wel eens gekscherend dat ik iedereen een kruisbandblessure toewens. Niet echt natuurlijk, maar fysiek en mentaal word je er echt sterker van. Dat ik nu onverstoorbaar word genoemd, komt door de knieblessure die ik als tweedejaars A-junior opliep en me ook mijn eerste half jaar bij Jong Ajax aan de kant hield.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts