Luuk de Jong: ‘Als ik een keuze moet maken dan is het Ajax’

Luuk de Jong wil tot de winterstop proberen een basisplaats af te dwingen bij Borussia Mönchengladbach. Pas als er dan geen uitzicht is op speelminuten, wil de aanvaller een vertrek, al dan niet tijdelijk, overwegen. Dat heeft De Jong woensdag bevestigd tegenover FOX Sports.


“Het liefst ben ik hier succesvol, bij Borussia Mönchengladbach. Ik werk daarom hard om mijn basisplaats terug te krijgen”, zegt De Jong. “Maar mocht ik in de winterstop nog steeds op de bank zitten, dan sta ik open voor een transfer. Er komt immers een WK aan.”

Hoewel Gladbach vorig seizoen nog vijftien miljoen voor hem betaalde, heeft De Jong het gevoel geen kans te hebben gekregen. “Nadat ik terugkwam van vakantie, na het EK met Jong Oranje in Israël, heb ik maar één oefenwedstrijd gespeeld. Daarna begon de competitie al en zat ik op de bank.”

Ajax en psv worden genoemd als mogelijke bestemmingen voor De Jong. “Ik heb het ook gelezen”, aldus de aanvaller. “Maar ik heb zelf niets gehoord.” Mocht hij de keuze moeten maken, kiest hij voor Ajax. “Dan kies ik voor mijn broer Siem bij Ajax. Het is altijd een droom geweest om samen te spelen met hem.”

Tekst: Soccernews

Related posts