Veltman dankt Jaap Stam

Joël Veltman was tegen Celtic de uitblinkende Ajacied. “Ik denk dat Joël – op het hoogste niveau – misschien wel de beste wedstrijd van zijn leven heeft gespeeld”, prees trainer Frank de Boer zijn oogappeltje.


De Boer gaf assistent-trainer Jaap Stam ook een deel van de credits. “Door zijn trainingen leer je als verdediger wel hoe je moet staan.”

“Ik wist al dat Joël een groot talent was. En ik heb hem vorig jaar ook gezegd dat hij voor een vaste basisplaats moest gaan vechten. Hij heeft een grote stap gemaakt”, straalde de trainer.

Veltman zei die stap aan de hand van Stam te hebben gezet en haalde zijn perfect uitgevoerde tackle in het strafschopgebied en een – door het uitglijden van Nicolai Boilesen – netelige één-tegen-tweesituatie aan.

“Bij die eerste actie bestond het risico dat ik net te laat was, maar dat besefte ik pas achteraf. De beslissing om zo in te grijpen, nam ik in een split second. Doordat Samaras de bal iets te ver voor zich uit speelde, kon ik mijn voet echt goed op de bal zetten.”

En: “Die slimmigheidjes leert Stam ons. Zeker één keer in de week neemt hij alle verdedigers onder zijn hoede en trainen we tegen de aanvallers van Dennis Bergkamp. Vier tegen drie, drie tegen twee of twee tegen één. Dan leer je wel hoe je moet staan en wat je in welke situatie doet”, onderstreepte hij het nut van de nieuwe aanpak op De Toekomst. “Door de individuele training ga je beter nadenken en positioneel goed staan.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts