Babel verlaat Ajax: ‘Niet om financiën, maar om het belang van de jeugd’

Ryan Babel verlaat Ajax zoals verwacht weer na één jaar. Vorig jaar zomer kocht hij zijn contract bij TSG Hoffenheim voor een fors bedrag zelf af. Hij tekende een kortlopende verbintenis bij zijn eerste club, maar kon mede door blessures niet het maximale uit zichzelf naar boven halen. Diverse media berichtten reeds dat Babel naar Kasimpasa gaat, maar dat is nog niet helemaal rond.

De Turkse club wil Babel inderdaad graag hebben en ook Ryan Donk moet overkomen van Club Brugge. Babel legt op zijn eigen website uit dat hij het jammer vindt, dat sommige zaken niet altijd op correcte wijze in de media komen. Hij ontving meerdere aanbiedingen en heeft de knoop nog niet definitief doorgehakt, zegt de 26-jarige Amsterdammer. “Ikzelf ben op vakantie en zal na terugkomst de beslissing nemen waar ik wil gaan spelen.”

“Ik kan niet ontkennen dat het ambitieuze Kasimpasa uit Turkije een goede indruk op ons heeft gemaakt. Alleen moet ik er zelf nog gaan kijken en eventueel ook nog gekeurd worden”, aldus Babel. Hij legt uit dat de samenwerking tussen Ajax en hem altijd bedoeld was voor maar één seizoen. “Gezien de toenmalige blessures van Derk en Kolbeinn en de aanwezigheid van de vele jonge talenten. Daarom zijn er ook nooit gesprekken tussen Ajax en mij geweest over een langer verblijf.”

Babel zegt dat hij Ajax dankbaar is, dat hij terug mocht komen naar Amsterdam. Hij betreurt het feit dat hij niet beter presteerde dan hij deed; zestien wedstrijden (waarvan zeven als invaller) en vier doelpunten in de competitie en vier Champions League-optredens zonder treffer. “Ik verlaat Ajax niet om financiële redenen, maar om het sportieve belang van de jeugd. Ik ben en blijf altijd een Amsterdammer met een Ajax hart en als de club het wil kom ik ooit terug”, belooft Babel.

Tekst: Voetbalzone

Related posts