Van der Sar weer even keeper tijdens benefietduel

Dat Edwin van der Sar op het veld stond tijdens de benefietwedstrijd tussen SC Buitenboys en de oud-internationals van Oranje, was voor hem zelf weer eens wat anders. “Ik houd er eigenlijk niet zo van om tegen amateurclubs te spelen”, zei de keeper tegenover NUsport. “Waarom? Omdat ik geen tegendoelpunt wil krijgen.”

Maar toch stond hij er en dat was volgens hem een meer dan logische keuze. “Ja, het is natuurlijk een erg trieste omstandigheid. Het is een erg mooi eerbetoon aan de familie en vrienden en dan is het voor mij natuurlijk wel wat anders. Daar werk ik graag aan mee”, aldus Van der Sar.

“Ik hoop dat ouders zich nu mede hierdoor ook wat meer in gaan houden langs de kant. Maar spelers onderling natuurlijk ook. Je mag gerust wat zeggen, als het maar niet té is. En dat je bijvoorbeeld niet aan elkaar gaat zitten, dat kan gewoon niet. Ik heb ook een vriend die grensrechter is. Het had hem bijvoorbeeld ook kunnen gebeuren.”

Van der Sar won de wedstrijd uiteindelijk met zijn ploeg met 8-1. Toch nog een tegendoelpunt. “Hij zat niet. Dat wees de doellijntechnologie, dat hawkeye, ook uit”, sloot hij lachend af.

Ongeveer 1600 mensen waren vrijdagavond in Almere afgekomen op de benefietwedstrijd tussen SC Buitenboys en oud-internationals. De hele opbrengst van 56.000 euro gaat naar de familie van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd in december na afloop van de wedstrijd tegen Nieuw Sloten mishandeld en overleed een dag later. Buitenboys wilde met de wedstrijd zijn grensrechter herdenken en het gezin financieel steunen. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte.

Tekst: NuSport

Related posts