De Jong: ‘Laten zien dat we met Ajax dit jaar beter zijn dan Twente’

De prijzenkast van de familie De Jong wordt zaterdag opnieuw uitgebreid. Vorig seizoen pakte Luuk met FC Twente de landstitel en Siem met Ajax de beker, waardoor de beide broers elkaar zaterdag tegenkomen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Voor Siem is het doel duidelijk: “We moeten met Ajax laten zien dat we dit jaar beter zijn dan Twente.”

Hoewel de wedstrijd vlak voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki wordt gespeeld, kijkt De Jong uit naar het treffen van zaterdagavond. “Voor mij is het toch een prijs. Ik heb er nog niet zoveel gewonnen”, zei de middenvelder, die hoopt dat Ajax boven Twente kan uitstijgen. “Hopelijk doen we dat. En dan het liefst in de competitie.”

In 2007 won Ajax de Nederlandse supercup voor het laatst. “We hebben veel jonge jongens in de selectie. Die hebben nog niet zoveel gewonnen. De Johan Cruijff Schaal is toch een prijs. In dat opzicht kan het best een leuke wedstrijd worden”, zo zei Martin Jol op de website van zijn club. “Het gaat om de Champions League en de competitie. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is daar denk ik morgen een goede test voor.”


Tekst: voetbalzone.nl

Related posts