Ajax-Ajax Cape Town 3-2

Ajax heeft vandaag ook de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen gewonnen. Op De Toekomst gaf Ajax in de slotfase een 3-0 voorsprong tegen het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town nog bijna uit handen: 3-2. Eerder had Ajax met 10-1 gewonnen van amateurclub DWV.<BR>

Trainer Martin Jol had weer de beschikking over zijn internationals (alleen Miralem Sulejmani keek vanaf het bordes toe) en stelde de meeste in de eerste helft op. Dario Cvitanich maakte na twintig minuten de 1-0. Dat bleef het ook in de eerste helft die halverwege een kleine drinkpauze kende vanwege de hitte. Bij Ajax Cape Town verdedigde Hans Vonk het doel. Hij keerde terug naar de Zuid-Afrikaanse competitie om zichzelf in de kijker te spelen voor het wereldkampioenschap van volgend jaar. <BR><BR>In de rust wisselde Jol al zijn veldspelers. Alleen Maarten Stekelenburg bleef staan. Kort na rust liep Ajax naar 3-0 uit via doelpunten van De Jong en Bodul. In de slotfase scoorde Ajax Cape Town twee keer tegen, waarvan één maal vanaf de strafschopstip. Invaller Sifiso Vilakazi maakte beide doelpunten. <BR><BR><b>Jol</b><BR>Jol had op doelman Marco Bizot na al zijn beschikbare spelers ingezet. ,,Zowel voor als na rust speelde ik met een combinatieteam. Je kan dus niet zeggen dat na rust het B-team in het veld stond. Voor rust was Suarez de aanvoerder, na rust Wielaert. Ik heb in mijn hoofd wie ik aanvoerder wil maken, maar daarover moet ik nog met die persoon praten. Ik vond het leuk om hier de eerste wedstrijd voor veel mensen te spelen. Ik vond het wel een risico dat we bij rust maar met 1-0 voorstonden, maar gelukkig vielen de 2-0 en 3-0 vrij snel in de tweede helft.”<BR><BR>Ajax gaat nu op trainingskamp. Amateurkampioen WKE is dinsdag de volgende tegenstander. <BR><BR><b>Ajax – Ajax Cape Town 3-2 (1-0)</b><BR>20. Cvitanich 1-0<BR>49. De Jong 2-0<BR>57. Bodul 3-0<BR>74. Vilakazi 3-1<BR>85. Vilakazi 3-2 (pen.)<BR><BR><b>Scheidsrechter:</b> Ruud Bossen<BR><b>Toeschouwers:</b> 3750<BR><BR><b>Opstelling Ajax :</b><BR>Stekelenburg; Van der Wiel (46. Silva), Oleguer (46. Wielaert), Vertonghen (46. Alderweireld), Lindgren (46. Van der Heijden), Emanuelson (46. Sno), Aissati (46. De Jong), Suarez (46. Kennedy), Cvitanich (46. Bodul), Enoh (46. Zeegelaar), Blind (46. Anita).<BR><BR><b>Opstelling Ajax Cape Town:</b><BR>Vonk, Ivanovs (67. Memela), Ngobeni (75. Gutu), Scott, Ferreira (75. Daniels), Serrero (46. Vilakazi ), Kubeka (67. Hlatswayo), Doutie (46.Alexander), Cale, Evans (75. Jennicker), Selolawane (Shabalala)<BR><BR><BR><BR>