Officieel: Pieter Huistra nieuwe coach Jong Ajax

Pieter Huistra is de nieuwe trainer van Jong Ajax. De oud-speler ondertekende vandaag een contract dat hem tot medio 2011 aan Ajax verbind. Huistra volgt Adrie Koster op die naar Club Brugge vertrekt.

Pieter Huistra liep afgelopen seizoen al mee met de technische staf van Ajax. Als speler kwam de Fries onder andere uit voor FC Groningen, Veendam, FC Twente en Glasgow Rangers. Huistra speelde acht wedstrijden voor het Nederlands elftal. Na zijn carrière als speler was Huistra onder andere assistent-trainer bij Vitesse, jeugdtrainer bij FC Groningen en trainer van het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar.

Huistra treedt daarmee in de voetsporen van Adrie Koster, die na dit seizoen Ajax verruilt voor het Belgische Club Brugge. Omdat ook Aron Winter de Amsterdamse club zal verlaten, wordt de technische staf van Jong Ajax in zijn geheel vernieuwd. Huistra zelf heeft er erg veel zin in om op 6 juli aan de slag te gaan als trainer, ‘Ik ben hier heel blij mee’, verteld Huistra na ondertekening van zijn contract. ‘Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen en wil de jongens zo snel mogelijk beter leren kennen. Voor Jong Ajacieden is het allerbelangrijkste om beter te worden als speler. Zo tussen de A1 en Ajax 1 is best sprake van een lastige categorie. Vanuit het eerste elftal of de A1 kunnen spelers meedoen bij Jong Ajax. Beter worden kan soms belangrijker zijn dan de eerstvolgende wedstrijd’. Wie Huistra gaat assisteren bij de beloften is nog niet bekend.

Bron: ajax.nl

Related posts