Emanuelson: ‘Niet de intentie Ajax te verlaten’

Ajax hoeft zich voorlopig niet druk te maken over een vroegtijdig vertrek van Urby Emanuelson. De 22-jarige Amsterdammer sprak onlangs zijn zorgen uit over de recente ontwikkelingen in de hoofdstad, maar beweert nu dat zijn bewoordingen verkeerd zijn geïnterpreteerd. “Ik heb na dit seizoen nog een contract voor twee jaar en ik ben tevreden met de manier waarop het nu gaat”, zegt hij.

Emanuelson was onder de onlangs vertrokken coach Marco van Basten nooit zeker van een vaste plek binnen het elftal, en dat bracht hem aan het twijfelen. In de laatste weken mocht hij zich vooral richten op de linksbuitenpositie, waarvoor FC Twente-aanvaller Eljero Elia eveneens in aanmerking zou komen. De revelatie moet vanaf komend seizoen in de ArenA gaan schitteren.

Die wetenschap zette Emanuelson aan het denken over zijn toekomst. “Het enige wat ik heb gezegd is dat als de concurrentie nog groter wordt en daardoor de kans op een basisplaats kleiner, ik misschien ga nadenken over een vertrek”, zegt de tienvoudig international vrijdag op de website van zijn club. “Maar niemand hoeft zich zorgen te maken, want ik heb niet de intentie Ajax te verlaten.”

“Ik heb na dit seizoen nog een contract voor twee jaar en ik ben tevreden met de manier waarop het nu gaat. Ik heb dit seizoen in elk geval een goede ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het zaak om in mijn nieuwe positie als linksbuiten te groeien. Daarmee ga ik volgend seizoen aan de slag”, besluit de polyvalente Ajacied. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2011.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts