Leonardo: ‘Ik ben geen aansteller’

Leonardo beleeft een seizoen van uitersten: enerzijds is hij belangrijk als invaller en kan hij wedstrijden openbreken, anderzijds brengt hij niet altijd wat er van hem wordt verwacht. Ook blijft hij nog wel eens liggen na een fysiek duel. “Ik stel me niet aan,” vertelt hij AjaxLife.nl.

In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht lag Leonardo na een tackle buiten de lijnen. In plaats van direct op te staan, bleef hij liggen. Dit tot onbegrip van aanvoerder Thomas Vermaelen, die druk met zijn handen gebaarde en riep dat Leonardo snel terug in het veld moest komen. “Ik weet niet of Vermaelen boos op mij werd. Ik bleef even liggen, want ik kreeg een behoorlijke schop,” verklaart Leonardo. “Als je pijn hebt, heb je recht op een minuutje rust om bij te komen.”

Tegen ADO Den Haag gebeurde iets soortgelijks. Hij schreeuwde het na een tackle uit van de pijn, maar zette twee tellen later een volle sprint in toen Ajax de vrije trap snel wilde nemen. Leonardo: “Alleen ikzelf weet wat ik voel. Ik stel me niet aan. Iedereen kan een schop krijgen, dat gebeurt gewoon.”

Het complete interview met Leonardo lees je in de Ajax Life die vrijdag 3 april verschijnt.

Related posts