Suarez kan bijtekennen bij Ajax

Ajax zal op korte termijn een poging wagen om de driejarige verbintenis van aanvaller Luis Suárez open te breken. Manager technische zaken Danny Blind beseft zich evenwel terdege dat die missie kan mislukken. Immers staat Suárez bij diverse Europese clubs op het verlanglijstje. “Logisch dat Luis voor veel clubs een interessante speler is. Maar officieel heeft zich nog niet één club gemeld. We zitten daar ook niet op te wachten. Luis heeft nog een driejarig contract, we hopen dat hij nog één à twee jaar bij ons speelt.”, liet Blind los aan Sportweek.

De manager heeft goede hoop dat Suárez in ieder geval nog een seizoen in Amsterdam blijft. “Ik heb het idee dat Luis het naar zijn zin heeft. Hij ontwikkelt zich prima, al beseft hij ook dat hij nog dingen moet bijleren. Bij Ajax kan dat perfect”, aldus Blind. “Natuurlijk wil Ajax niets liever dan Suárez’ contract openbreken. Daar zullen we best een keer een poging toe wagen. Maar we weten ook dat Luis een jongen is met gezonde ambitie, die niet vijf, zes jaar bij ons zal blijven”, klonk het realistisch uit de mond van de oud-international.

Onlangs liet de Uruguayaan desgevraagd weten zeker nog een jaar bij Ajax te blijven. “Ik heb nog een contract voor drie jaar”, was het argument voor de belofte van de oud-speler van FC Groningen.

Related posts