Enoh: ‘Ik mis nog ritme en zit pas op 75 procent’

Gisteravond tegen Marseille was jongeling Eyong Enoh een lust om naar te kijken. De middenvelder uit Kameroen is een type speler die elke ploeg nodig heeft: hij gaat voorop in de strijd, pakt ballen af en staat bovendien voetballend zijn mannetje. Tegen Olympique bewees de Afrikaan bovendien dat hij ook kan scoren. Na een mooie steekbal van Suarez schoot Enoh na twintig minuten de 1-0 binnen.

‘Mijn eerste doelpunt voor Ajax’, zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl. ‘Ik kreeg de bal mee van Luis, wachtte even wat de keeper ging doen en schoof de bal daarna onder hem door. Zag het er koelbloedig uit? Nou, op zich kan ik ook wel redelijk afronden. Bij mijn vorige club Ajax Cape Town kwam ik best vaak in scoringspositie, ik maakte toen altijd wel vijf of zes goals per seizoen. Terwijl ik daar een defensievere rol in het elftal had, dan hier’.

Erg lang kon de 22-jarige Enoh niet stilstaan bij zijn eerste goal in Amsterdamse dienst. Amper twee minuten na zijn treffer, was het weer gelijk. ‘Dat was zonde, in die fase hebben we de wedstrijd eigenlijk weggegeven. We wilden meteen op zoek gaan naar de 2-0, maar gaven daarbij te veel ruimte weg. Marseille plaatste één counter en prompt was het 1-1. Frustrerend, omdat we juist zo hard gewerkt hadden om op voorsprong te komen. We hadden eigenlijk na die 1-0 wat gas terug moeten nemen. Nu moesten we eigenlijk direct weer helemaal overnieuw beginnen’.

Via Miralem Sulejmani kwam Ajax na de pauze nog wel op 2-1, maar in de verlenging ging het alsnog mis. Na een hectische situatie voor het doel kopte Olympique-verdediger Tyrone Mears de 2-2 binnen, waarmee de tweestrijd in één klap beslist was. ‘Zonde, want we hebben deze wedstrijd weinig fout gedaan. We waren beter en verdienden de winst. Zo goed hebben we in tijden niet gespeeld. En dat terwijl we vijf of zes potentiële basisspelers misten. Dat toont eigenlijk direct aan hoe talentvol en breed onze selectie is’, stelt Enoh.

Mis nog ritme
Met name het middenveld van Ajax, dat naast Enoh bestond uit jonkies Ismail Aissati en Vurnon Anita, presteerde uitstekend tegen Marseille. Aissati was continu aanspeelbaar en balvast, terwijl Anita ontzettend veel vuil werk opknapte en in het stadion zelfs verkozen werd tot man van de wedstrijd. Enoh zelf speelde ook prima, maar was zelf niet helemaal tevreden. ‘De laatste tijd heb ik veel problemen gehad met mijn lies. Ik heb nu nergens meer last van, maar mis nog ritme’.

‘Je zal zien dat ik over drie of vier wedstrijden een hoger niveau haal, dan nu tegen Olympique Marseille’, belooft hij. ‘Ik speelde nu ongeveer op 75 procent van mijn kunnen, denk ik. Hopelijk kan ik de komende weken naar mijn topvorm groeien en kunnen we met elkaar het seizoen goed afsluiten. Nu we Europees uitschakeld zijn, moeten we ons volledig richten op de tweede plaats in de Eredivisie. We kunnen FC Twente nog inhalen, daar ben ik van overtuigd. We spelen nog onder meer thuis tegen FC Twente en AZ. Als we die wedstrijden winnen, worden we tweede’.

Bron: FC Update.nl

Related posts