‘Stekelenburg moet zo snel mogelijk vertrekken bij Ajax’

Maarten Stekelenburg moet zo snel mogelijk weg bij Ajax, althans dat is de mening van oud-keeper Hans van Breukelen. De keeper is gedegradeerd tot tweede keuze en zijn plek bij het Nederlands elftal komt in het gedrang.

Hans van Breukelen laat in duidelijke taal weten hoe hij denkt over de ontstane keeperssituatie bij Ajax. ‘Ik vind dat een trainer zijn eerste keeper en aanvoerder niet zomaar kan laten vallen, zeker als hij ook nog de doelman van Oranje is. De keuze voor Vermeer op dit moment is wel logisch maar brengt ook een groot risico met zich mee. Moet je voorstellen dat Vermeer minder gaat presteren dan heb je twee onzekere keepers’.
Over de positie van Stekelenburg in Oranje is Van Breukelen ook duidelijk. ‘Als de bondscoach consequent is en eist dat de spelers van Real meer aan voetballen moeten toekomen, dan kun je je afvragen of het reëel is dat hij Maarten nog selecteert. Nee dus’.

Related posts